Oldal kiválasztása

A Centrál Színház a Balatonhoz költözik

Szerző: | 2022-06-28.

Budapest egyik legnépszerűbb teátruma, a Centrál Színház idén júliusban tíz estére a Szigliget Várudvarba költözik, ahol repertoárjuk két kimagaslóan sikeres vígjátékát adják elő. Florian Zeller Házassági leckék középhaladóknak 1-2. című darabjaiban igazi sztárparádét láthat a közönség. Balsai Móni, Kovács Patrícia, Stohl András és Schmied Zoltán gondoskodik a fergeteges hangulatról.

A Centrál Színház 20 éven át a keszthelyi kastélyparkban játszott nyaranta. Idén először lépnek fel a Szigliget Várudvarban.

A Házassági leckék középhaladóknak méltán a Centrál Színház egyik legnépszerűbb előadása: könnyed és frivol komédia a hűtlenségről. Alice Michel szeretője. Hónapok óta egy hotelben randevúznak, ugyanis mindketten házasok. Ráadásul Alice férje Michel legjobb barátja. Michel, hogy senki ne sérüljön, „mindenki érdekében” hazudozni kezd. Hazudik élvezettel, hazudik szenvedéllyel, majd hazudik zavartan és kétségbeesve. A hazugság úgy árasztja el az életüket, mint nyitva felejtett csap a lakást. Vajon megússzák?
A második részben az eredeti előadás alaphelyzetét a szerző, Florian Zeller, a kortárs francia szépirodalom fiatal generációjának meghatározó alakja, a Molière-díjjal, Prix Interallié-val és a Művészetek és Irodalom Érdemrendjének lovagja elismerésekkel méltatott 43 éves szerzője újra gondolta és egy észbontó este erejéig egy asztalhoz ültette ugyanazt a négy szereplőt.
Az első részből megismert hazudozónk, Michel bajban van: felesége, Laurence ugyanis botrányt készül csapni, mivel meglátja az utcán a baráti házaspár férfi tagját amint egy idegen nővel csókolózik. Michel a kegyes hazugság mellett érvel. Nehezíti a helyzetet, hogy a két házaspár aznap együtt vacsorázik, így a katasztrófa borítékolható.

„Azt hiszem, már mindannyiunknak volt része olyan kellemetlen vacsorában, amikor a könnyednek ígérkező estén váratlanul súlyos témák kerültek terítékre. Ugyanakkor roppant szórakoztató tud lenni, mikor az ember mindent elkövet azért, hogy a titkai ne derüljenek ki.” – mondta az egyik női főszereplő, Kovács Patrícia.

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta: Az első darab – melyet immár 160-szor adtunk elő a fővárosban – egy bővérű francia komédia. A Házassági leckék középhaladóknak 2. ádázabb darab, mint az első volt, de változatlanul egy nagyon szórakoztató komédia, mindkettő remek játéklehetőséget biztosít ezeknek a nagyszerű színészeknek. A történetek nem függenek össze, bátran jöjjenek a második részre azok is, akik az elsőt nem látták. Örülök, hogy immár a Balatonnál nyaraló közönségnek is megmutathatjuk ezt a két remek előadást.

Részletes program itt.

 

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004