Oldal kiválasztása

Elhunyt Lettner Adorján János

Szerző: | 2024-05-09.

Ismét félárbócon a BYC lengő, 2024. április 25-én, életének 77. évében elhunyt Lettner Adorján János. 1994-től 2007-ig a Balatonfüredi SC, illetve a jogutód BYC elnöke volt. Történelmi időben vezette sikerre a BYC-et és építette a klub társadalmi kapcsolatait, életét.

A vitorlázás élményével egészen kisgyermek korában, édesapja révén ismerkedett meg. Nem volt kétséges elköteleződése a sportág irányába. Édesapja Lettner Ferenc tagja volt A NEMERE II. legendás Kékszalag rekordját elért csapatnak 1955-ben. Ezt a rekordot 2021-ben sikerült megdönteni!

Lettner Adorján János a Budapesti Műegyetem Gépészmérnök Karán szerzett diplomát.Siófokon a Vasasban Moly, majd Balatonfüreden a MAFC-ban Kalóz és Finn hajóosztályokban versenyzett.1970-ben igazolt a Balatonfüredi Vasas SC-hez (a Balatonfüredi Yacht Club elődjéhez) és a klubhoz való hűsége élete végéig megmaradt. Csillaghajóval 17 évig, majd utána nagyhajókkal versenyzett. B21-es és J24-es hajókkal több magyar bajnoki helyezést ért el, háromszor volt magyar bajnok.Tevékenyen részt vett a J24 hajóosztály magyarországi elterjesztésében, az elsők között hozta Magyarországra a hajóját, amelyet szeretett felesége után HEDDA névre keresztelt.

1994-től 2007-ig a Balatonfüredi SC, illetve a jogutód BYC vezetője – szakosztályvezetője, elnöke – volt. Történelmi időben vezette sikerre a BYC-et és építette a klub társadalmi kapcsolatait, életét.

Elnöksége alatt lett a BYC újra önálló sportszervezet és indult meg a teljes megújulás, mindez a rendszerváltás idején. Higgadt személyisége és lojalitása meghatározó szerepet kapott az átalakulás és a klub jövőképének meghatározásában amiért hálával, tisztelettel és megbecsüléssel tartozunk.

Elnöksége alatt a klub 13 alkalommal végzett megszakítás nélkül az MVSZ egyesületi ranglista első helyén. Egy évtizedig dolgozott a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségében.1999-ben megkapta Balatonfüred Sportjáért kitüntetést, majd a Balatonfüredi Yacht Club és a Magyar Vitorlás Szövetség is az örökös tagjai közé választotta.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004