Oldal kiválasztása

Hobo és Füred Dixieland Band – Jótékonysági koncert

Szerző: | 2024-05-26.

Végig a 66-os úton címmel jótékonysági koncertet ad a Füred Dixieland Band. Az autentikus dixieland-swing zenei örökséget tovább vivő együttes vendége ezúttal Földes László Hobo lesz. A III. balatonfüredi dixie és blues fesztivál keretében rendezendő koncert teljes bevételét és az önkéntes adományokat a Fekete István Általános Iskola tanulóinak ajánlják fel.

Dervalics Róbert szívügyének tekinti a jótékonyságot, az elmúlt években több fellépésének a bevételét ajánlotta fel főleg a beteg gyermekek támogatására. Már hagyomány, hogy évente egyszer jótékonysági koncertet ad, idén sem lesz ez másként, a város vezetésével egyeztetve, ezúttal a Fekete István Általános Iskola tanulói számára kér támogatást.

Dervalics Róbert és zenekara már lázasan próbál, készülnek a Hobóval közös koncertre, amelyen hét, Hobo által kiválasztott dalt játszanak majd el közösen.

– Hobo számomra egy ikon, nagy rajongója voltam és vagyok. Nem zenéltünk még együtt, ezért nagy bennem az izgalom, bár a blues zene közel áll hozzám. A jótékonysági célt azonnal támogatta, annyit kért, hogy küldjek egy felvételt a zenekarról. Meghallgatott minket és rábólintott a közös koncertre. Hét Hobo számot adunk elő közösen, minden korszakából lesz dal, a Kopaszkutya, a Vadászat és a késői szólólemezeiről is. Hobo még dixieland zenekarral nem zenélt együtt, mi meg végre megmutathatjuk egy másik arcunkat is, szóval jó lesz a koncert – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Dervalics Róbert, aki annyit még elárult, hogy egy Carlos Santana feldolgozást, és a régóta ígért, saját szerzemények közül is játszanak majd.

A Fekete István Általános Iskola 2012-óta működik önálló intézményként, enyhe fokban értelmileg sérült gyerekek tanulnak az iskolában, most 15-en, és két magántanulója is van az intézménynek.
Hajdúné Babos Katalin, az iskola igazgatója kérdésünkre elmondta, megtisztelő, hogy a fellépő zenészek a koncert bevételét az iskola diákjai számára ajánlották fel, hozzátette: Dervalics Róbert néhány éve már zenélt egyszer az iskola diákjainak az egyik nyári táboruk alkalmából, ahol nagy sikert aratott sőt, közelebbi kapcsolatba került a diákokkal, innen a kapcsolat a zenésszel.

– Szeretnénk, ha a diákjaink a tantervi oktatás mellett külön előadásokon, programokon is részt vehetnének, hiszen számukra különösen fontos a képzés. Szeretnénk például mese-terapeutát meghívni az iskolába, vagy kutyás terápiát tartani a gyerekeknek, illetve színesíteni a számukra indított nyári táboraink programjait. Szeretnénk a tanulmányi versenyeken elinduló szorgalmas diákjainkat is díjazni, az elért eredményüktől függetlenül és fontos az intézmény dekorációja is, hiszen napi nyolc órát töltenek itt a gyerekek. Ezekre a célokra fordítanánk az iskolánk számára felajánlott támogatást – fogalmazott Hajdúné Babos Katalin, aki hozzátette: az intézmény egy alapítványt is létrehoz, hogy annak segítségével hosszútávon is biztosítani tudja az iskola tanulóink a plusz programok szervezését.

A rendezvényen ingyenes borkóstolót tart Kálmán József az Arias pince vezetője, akit immár negyedszer választottak az év füredi bortermelőjének.

A Füred Dixieland Band június 21-én, pénteken, 20 órakor ad koncertet a Balaton Szabadidő Központ szabadtéri színpadán. Az est teljes bevételét jótékonysági célokra ajánlották fel.
Az önkéntes adományokat a Balatonfüred Városért Közalapítvány számlaszámára várják: 73200110-11285438

A1 PlakÁt24ajko

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004