Oldal kiválasztása

Korszerű, polgári, modern országot

Szerző: | 2011-10-06.

Újra kell építeni a korszerű, európai, modern Magyarországot. Újra cselekvő, dolgos nemzetnek kell lennünk, vissza kell találnunk az igaz, emberi értékekhez. Ez az 1848-as történtek igazi üzenete. Ez most a jelen ifjúság feladata – fogalmazott ünnepi beszédében Katona Tamás történész.

 

Az Aradi vértanúk terén rendezett ünnepségen Katona Tamás beszédében felidézte a történelmi eseményeket, majd a jelen lévő iskolásokhoz szólt.

– 1848-as szabadságharcban egy egész nemzet osztozott, sőt több, mint egy nemzet, hiszen a történtek túlmutattak Magyarországon, a legszentebb népjog harca volt ez. Rendkívüli nemzedékre emlékezünk. A legjobb meggyőződésük szerint, híven szolgálták a hazát, a legtöbbet adták ennek a nemzetnek, nemcsak a kiváló hadvezérek, hanem valamennyi katona, aki csatlakozott a szabadságharchoz. Kötelességünk emlékezni rájuk. Kötelességünk, mert vannak dolgok, amiket ugyan elég egyszer kivívni, de az önmagában kevés, meg is kell őrizni azokat. Nem kisebb a mostani ifjúság feladata, minthogy újra létrehozza a korszerű, európai, modern és polgári Magyarországot. Ha 1848-ban sikerült, akkor ma is sikerülnie kell. Újra cselekvő, dolgos nemzetnek kell lennünk. Vissza kell találnunk az emberi, közösségi, igazi értékekhez. Mindez a mai fiatalokon áll – mondta ünnepi beszédében Katona Tamás.

Az ünnepségen az Eötvös Loránd Általános Iskola diákjai adtak műsort, közreműködött az Ifjúsági Fúvószenekar.

A megemlékezés az Aradi vértanúk terén álló kopjafák koszorúzásával zárult.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart