Levente és Anna, a MyFarm balatoni kertgazdái, (képünkön) akik saját kertjükben termesztik a vegyszermentes zöldségeket, garantálják, ami reggel még a földben volt, az már pár órával később az asztalunkon is ott lehet.
A MyFarm küldetése, hogy a legjobb minőségű, egészséges zöldségeket kínálja, közvetlenül a termelőtől a fogyasztóig. Termékeik nem csak a legfrissebbek, de a legegészségesebbek, mert mentesek minden vegyszertől és mesterséges adaléktól.
A gazdák vegyszermentes gazdálkodásban szerzett több évtizedes tapasztalata, földdel való kapcsolata, valamint a fenntarthatósági törekvéseket szem előtt tartó szemlélete hozzájárul ahhoz, hogy valóban jót, s jól termeljenek, és juttassanak el hétről hétre az előfizetőik otthonába.
– Gazdaságaink működtetése legtöbb esetben több generációt is bevonó feladat, hiszen gazdáink tudása mindenhol kiegészül a családok fiataljainak modern szemléletével, így hatékonyan ötvözzük a tradicionális tudást a modern technológia és a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy újra háztáji, hazai és helyi termékek kerülhessenek a családok asztalára, s hogy rövidítsük a sokszereplős és akár több ezer kilométeres ellátási láncokat, ezzel mérsékelve a környezet terhelését – vallják a MyFarm alapítói.
A MyFarm-ot Kövesdi Gábor alapította, a kosárszolgálat szülei hartai gazdaságából nőtte ki magát nagyobb hálózattá. Ma már Mautner Zsófi ismert gasztroblogger, mint a közösség nagykövete, is támogatja közös főzésekkel, receptekkel a közösséget.
A MyFarm mindig idény zöldséget kínál, értelemszerűen nem lesz primőr és nem lesz minden makulátlan, hiszen aznap reggel szedik fel a kertben, de közben szezonális, vegyszermentes, vitaminban gazdag és extrán finom.
Kollár Levente, balatonberényi gazda frissen csatlakozott a Myfarmhoz, feleségével Annával ketten művelik a földjeiket.
– Sáfrányt termesztünk négy éve, és amire nagyon büszkék vagyunk, hogy miénk Magyarország első ökológiailag minősített sáfrány ültetvénye. A közösséghez azért csatlakoztunk, mert vegyesprofilú ökológiai gazdálkodást folytatunk, friss zöldséget is termelünk, és egyezik a filozófiánk, mi is helyben, a hosszú értékesítési láncokat kikerülve szeretnénk eladni a terményeinket, és nem utolsó sorban piaci biztonságot is jelentenek a Myfarm hálózattól érkező vevők – fogalmaz Kollár Levente.
Öt hektáron intenzív kertészeti kultúrákkal foglalkoznak, nem használnak vegyszereket, bár az ökológiai gazdálkodásban a természetes szerek, mint a réz, a kén korlátozottan ugyan megengedett, a természetes egyensúly fenntartására törekednek a gazdaságunkban, a kártevők ellen megfelelő növénytársítások, rezisztens fajták ültetésével védekeznek.
– Az első kosarat a tervek szerint május közepe és vége felé szállítjuk ki a megrendelőknek itt a Balatonnál. Aki csatlakozni szeretne a tudatos fogyasztók közösségéhez, és élvezni a természet adta ízeket és tápanyagokat, az keresse fel a MyFarmot – teszi hozzá.
Belső üdvar-hoz
2024.11.15.
Köszönöm, hogy megengedi a szubjektivitást, mert szerintem igenis betonszörny. Ez is és igen, a vele szemben lévő is. Szerintem. Nem…
Bővebben
belső udvar
2024.11.12.
Szerintem nem betonszörny épül, az ezzel szemben van, de ez szubjektív. Lesz egy nyitott épület, üzletekkel, szerintem ez jó. Fűmaggal…
Bővebben
Krónikás
2024.11.11.
Teljes egészében egyetértek "belső udvarral". Egy újabb terület lesz rendezett. Ugyanakkor érthetetlen, hogy Füreden már olyan területeken is el lehet…
Bővebben