Oldal kiválasztása

MyFarm már a Balatonnál is

Szerző: | 2024-04-25.

Sokáig irigykedve figyeltük, hogy az ország több pontján már elérhető az a zöldség-gyümölcs szolgálat, amitől elég csak megrendelni a friss terményeket, és azokat rövidesen házhoz is szállítják. Idén már a Balatonnál is működik a MyFarm. A hálózathoz frissen csatlakozott balatonberényi házaspár májustól novemberig szállít ki terményeket a tónál, egyebek mellett Balatonfüredre is.

Levente és Anna, a MyFarm balatoni kertgazdái, (képünkön) akik saját kertjükben termesztik a vegyszermentes zöldségeket, garantálják, ami reggel még a földben volt, az már pár órával később az asztalunkon is ott lehet.

A MyFarm küldetése, hogy a legjobb minőségű, egészséges zöldségeket kínálja, közvetlenül a termelőtől a fogyasztóig. Termékeik nem csak a legfrissebbek, de a legegészségesebbek, mert mentesek minden vegyszertől és mesterséges adaléktól.
A gazdák vegyszermentes gazdálkodásban szerzett több évtizedes tapasztalata, földdel való kapcsolata, valamint a fenntarthatósági törekvéseket szem előtt tartó szemlélete hozzájárul ahhoz, hogy valóban jót, s jól termeljenek, és juttassanak el hétről hétre az előfizetőik otthonába.

– Gazdaságaink működtetése legtöbb esetben több generációt is bevonó feladat, hiszen gazdáink tudása mindenhol kiegészül a családok fiataljainak modern szemléletével, így hatékonyan ötvözzük a tradicionális tudást a modern technológia és a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy újra háztáji, hazai és helyi termékek kerülhessenek a családok asztalára, s hogy rövidítsük a sokszereplős és akár több ezer kilométeres ellátási láncokat, ezzel mérsékelve a környezet terhelését – vallják a MyFarm alapítói.

A MyFarm-ot Kövesdi Gábor alapította, a kosárszolgálat szülei hartai gazdaságából nőtte ki magát nagyobb hálózattá. Ma már Mautner Zsófi ismert gasztroblogger, mint a közösség nagykövete, is támogatja közös főzésekkel, receptekkel a közösséget.
A MyFarm mindig idény zöldséget kínál, értelemszerűen nem lesz primőr és nem lesz minden makulátlan, hiszen aznap reggel szedik fel a kertben, de közben szezonális, vegyszermentes, vitaminban gazdag és extrán finom.

Kollár Levente, balatonberényi gazda frissen csatlakozott a Myfarmhoz, feleségével Annával ketten művelik a földjeiket.
– Sáfrányt termesztünk négy éve, és amire nagyon büszkék vagyunk, hogy miénk Magyarország első ökológiailag minősített sáfrány ültetvénye. A közösséghez azért csatlakoztunk, mert vegyesprofilú ökológiai gazdálkodást folytatunk, friss zöldséget is termelünk, és egyezik a filozófiánk, mi is helyben, a hosszú értékesítési láncokat kikerülve szeretnénk eladni a terményeinket, és nem utolsó sorban piaci biztonságot is jelentenek a Myfarm hálózattól érkező vevők – fogalmaz Kollár Levente.

Öt hektáron intenzív kertészeti kultúrákkal foglalkoznak, nem használnak vegyszereket, bár az ökológiai gazdálkodásban a természetes szerek, mint a réz, a kén korlátozottan ugyan megengedett, a természetes egyensúly fenntartására törekednek a gazdaságunkban, a kártevők ellen megfelelő növénytársítások, rezisztens fajták ültetésével védekeznek.

– Az első kosarat a tervek szerint május közepe és vége felé szállítjuk ki a megrendelőknek itt a Balatonnál. Aki csatlakozni szeretne a tudatos fogyasztók közösségéhez, és élvezni a természet adta ízeket és tápanyagokat, az keresse fel a MyFarmot – teszi hozzá.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart