Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 919 Hozzászólások
 1. Roastpork írta

  Érdeklödöm mikor aktualizaljak az uj képviselötestület listáját?

  1. Balatonfured.hu írta

   Kedves Roastpork. Nem feledkeztünk meg a testület frissítéséről a honlapon. Bekértük a pártoktól az ehhez szükséges fényképeket és adatokat. Amint megkapjuk ezeket, frissül a tartalom, várhatóan napokon belül. Üdv a szerk.

 2. m.e. írta

  A nagy útfelújítások közepette juthatna 4 négyzetméter aszfalt a temetőnél lévő buszmegállóhoz is. Az valahogy a járda építés után elmaradt. A fedett buszváró és a járda közötti részre gondolok. megköszönöm ha kész lesz.

 3. Bala-Bala-Balaton írta

  Bp.-ről származó, de már nem Bp.-en élő “nyaralósként” osztok meg egy érdekes információt a fővárosiakkal szemben ellenérzést táplálók számára: Budapest bejelentett lakosságának több mint 50%-a nem bp.-i születésű.
  És egyébként nyaraláskor mindenki egy kicsit másképpen viselkedik, mint otthon. A nyaralók a világon mindenhol kényeztetést, jó ellátást várnak a pénzükért. Azért robotoltak egész évben, hogy 2-3 hétig urak lehessenek. Tuti, hogy a fürediek is így vannak ezzel.

  1. Gilmour írta

   Azért még lehet viselkedni. Nem kell összehányni, összeszemetelni a közterületet. Nem kell hangoskodni. Lehet azért még normálisan viselkedni mert idejön nyaralni és szeretne kikapcsolódni. Mert ugye nem lenne jó érzés ha önöket, nyaralókat egy “turisták menjetek haza” felirat várná a városhatárban? Ugye ilyenre van példa már jónéhány Nyugat-Európai városban. Szóval tessék elgondolkodni!

 4. Egy gazdi írta

  Tisztelt Helybéliek! Érdeklődnék, hogy Füreden (vagy Arácson) hol található zárt kutyafuttató? Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv, Egy gazdi

  1. Közlekedő írta

   Az Orzovenszky utcában, a Bodor Borozónál:-)

 5. Pesti Pisti írta

  Tisztelt Válaszolók! Ha turisták elmaradnának, vagy nem vennének az emberek apartmanokat /nem kiadásra/, akkor Füred is a maga 11.000 lakósával csak egy unalmas magyarországi kisváros lenne.Ez ma már teóriának sem jó a felépült szállodák, a sok esetenként táj idegen társas házak és üdülők miatt. A vendég minőséget sem lehet megszűrni a nagyon magas és még emelkedő négyzetméter árak miatt, mert aki azokat ki tudja fizetni, annak a minőség és választék is fontos. a jelenlegi 150-200 ezer forintos/5-10 nap/apartman árakat kifizetőknek sem számítanak a magasabb élelmiszer árak, a még drágább vendéglátói árak (800-1000 Ft/Lángos) a minden évben emelkedő strand díjak, csak Balaton legyen és Füreden.
  Emiatt észlelik a üdülők problémáit -hiszen Önök sem egyformák – és nem helyes az a válasz, hogy gorombán és illetlenül a problémákat úgy kellene lerendezni, hogy akinek nem tetszik a hozzá állásuk az húzzon el innen. Tudom, hogy nehéz az a nyári 4-5 hónap, de végeredményben Önök húzzák a nyaralókból a hasznot, a ZS-t . Így én is mondhatnám az egyik válasz írónak NOMEN EST OMEN. Műmosoly és türelem ZS -t terem. Köszönöm.

  1. Pesti Pistinek írta

   Van igazság benne, de az újonnan “betelepülőkre” ellenségként tekinteni butaság, de az “őslakosokat” nyaralókból haszon húzóknak venni legalább ugyanakkora szűklátókörűségre vall… Akkor már inkább lett volna ez a megállapítás helyénvaló (de akkor sem igaz) a 80-as évek végéig, a Zimmer Feri-zés fénykorában…Ma már csak buta általánosítás ez is, mint ahogy az is, hogy minden új lakos ilyen meg olyan… Mindennek van árny- és fényoldala. Én is köszönöm 😉

  2. Pesti Pisti írta

   Csak a tisztázás és a megértés kedvéért mondom, hogy ma a “Zimmer Feriket” ma ARB szálláskiadásnak hívják, melyek bevételeit elsősorban a millás nm. árakat kifizető befektetők /Bérbeadásra vásárolt ingatlanok/ tudnak beszedni. Sajnos mi is fizettünk ilyennek 5 napra 200.000.- Ft-t, – inkább mentünk volna egy olcsóbb szállodában 10 napra ugyanennyiért- de mi a szabad, kirándulós, – kötött programoktól mentes nyaralást választottuk inkább.
   Na már most, amilyen ütemben épülnek ezek az apartman házak egyre több lesz az “ilyen- olyan ember” és az ingatlanjaikban megszálló kontrolálhatatlan ember.
   Mint régóta Balatonfüreden nyaraló ember emlékszem a város ” Zimmer Feri ” kori állapotokra és viszonyokra és össze tudom hasonlítani a maiakkal. Fény évnyi távolság a különbség. Akkor még a távoli “rokonok” után is kellet Idegenforgalmi adót fizetni (ma egyedül ez a városé), a rendőrök visszafogták az egész éjszakai hőzöngését az illuminált vendégeknek. hogy a drogról ne is beszéljek,a ma a hivatal emberei ki sem mernek menni az ingatlanokhoz, – max a kapujáig -de a rendfenntartás is ahhoz igazodik, hogy a nyári időszak 40-50.000 lélekszámát el kell viselni, és csak rendkívüli rendbontókat kell megfékezni.
   Hát szerintem ezt kell eltűrni és tudomásul venni, nem gorombáskodva, hogy ma lakást házat venni még csak a nyári hónapokra sikk lett Balatonfüreden, amit az is bizonyít, hogy a tíz évvel ezelőtti ingatlan árak közel4-5 szeresére emelkedtek, a meghirdetett eladó ingatlanok városrésztől függően 2-8 hét alatt gazdára találnak elég húzós áron.
   Tisztelt válaszolóim!
   Én a magam részéről befejezem a témát, hiszen más szemszögből ítélik meg Önök is, és mi egyszerűbb vendégek is, úgy kell nekünk, minek mentünk oda nyaralni.
   Üdvözlettel: Pesti Pisti.

  3. Átlagember írta

   Pest Pisti Írtá-nak Ehhez a témához egyszer már hozzászóltam, Átlagember néven. Legyen szíves olvassa el, rövid. Ha valaki nem csak érvel, hanem érzelmeket is visz a dologba, ahhoz is joga van, hiszen mi nem gépek vagyunk, hanem hús-vér emberek. Ami engem nagyon zavar, az a feneketlen arrogancia és felsőbbrendűség érzés, amivel ehhez a témához némely alakok hozzászólnak, aminek a lényege, hogy én itt lakó köteles vagyok elviselni ezt az egész cirkuszt, hiszen ki lehet bírni azt 4-5 hónapot, illetve ki kell bírni!Nagyon köszönöm magának is kívánok 4-5 hónap bolondokházát az ablaka alatt!! Amúgy az egészből semmilyen hasznot nem húzok, csak károm van belőle!

  4. sétáló írta

   Kedves Uram! A tömegturizmus árnyoldalai már világszerte problámát okoznak – Velence, Dubrovnik, Barcelona, stb. Vagyis Füreden sem a vendégekkel van baj, ahogy nem is a helyiekkel, hanem a mennyiséggel és minőséggel. Mit bír el a Város infrastrukturája, hogy a helyieknek és a vendégeinknek is kellemesen teljenek a nyári hónapok. Erről kell értelmes vitát folytatni.

 6. Péter írta

  Szeretnék érdeklődni, hogy a városvezetés mikor tervezi a nagy-lámpás-kereszteződés (71-es és Jókai utcai) felülvizsgálatát? Az áruház, a vele szemben lévő autóroncstelep környékére gondolok, a Horváth Mihály úti kereszteződésig. Igazán illúzióromboló látványt nyújt. Péter

  1. 71es írta

   “Felülvizsgálni?” finoman fogalmazott. Azt nem felülvizsgálni kellene hanem eldózerolni, elbontani úgy ahogy van. Az áruház is megérne egy alaposabb felújítást, a mellette lévő leromlott külsejű szocreál lakóépületekkel együtt. Sokkal inkább el tudnék képzelni ide új építésű társasházakat, parkosított területet, mélygarázst és egy új áruházat. De ezek szerintem magántulajdonban vannak, szóval kétlem hogy ebből lenne bármi. Így ha ma mást nem, legalább a kereszteződés keleti oldalán lévő roncs-autó temetőt, a turisztikai bódékkal együtt kellene eltüntetni és oda építeni parkot vagy valami szépet a helyére. Azt se bánom ha ott is lakások lesznek, még az is jobb lenne mint ez a hanyatló helypazarlás. Nem lehetne azokat a kétes származású roncsautókat máshol tárolni, nem a város szívében? Komolyan eszem megáll, pár méterre a gyönyörű Balatontól ezt a lepusztulást kell látnom.

 7. Ykoos írta

  Balesetveszély? Nem! Életveszély! Szabad parkolni a 71. sz. műút bármely sávján? Úgy rémlik, hogy nem. Vagy mégis? 2019.09.10-én már “panaszkodtam” illetékes helyen, de nem lett foganatja, gondolom, nincs igazam: a Széchenyi sétány helyközi és helyijárati megállóhelyéről van szó /Tihany – Tesco felé/. A tenyérnyi helyen épülő két nagy, többszintes ház /ez is megérne néhány gondolatot!/ előtti járdát végre bontják, a buszmegálló kikerült a jobbra kanyarodást elősegítő útsávba.Ez eddig rendben, ha az útsáv lezárt /lenne/, félelem-mentesen bandukolhatnánk autóval nem rendelkező idősek a Shell-kút, Penny felé. Csakhogy 09.10-én 11 autó /4 kisteher, 1 furgon, 5 személyautó + 1 kisteher, amire valóban pakolt egy munkagép/, ma,09.16-án 9 autó /4 szeméy, 1 mikrobusz,4 teher/ parkolt a jobbra kanyarodást segítő sávban – így aki a helyijárati autóbusszal érkezik,annak bizony a 71.sz. műút egyik sávjának szélén kell gyalogolnia vagy kétszer átmenni a főúton, mert a kijelőlt gyalogátkelőt is csak a közlekedő sáv szélén gyalogolva közelítheti meg!
  Kérdés, hogy miért szabad parkolni a kanyarodó útsávban, amikor 100 m-rel odébb még a mellékutcákban akadna parkolóhely? Ezt a buszmegállót valóban zömében idősek, nehezen-mozgók és Tihanyba készülő kirándulók használják, s a sebességüket nem korlátozó nagyobb gépjárművek könnyen elsodorhatják….inkább “nem festem az ördögöt a falra” /Csak aztán nehogy a buszmegálló szünjön meg ideiglenesen!/

  1. Ykoos-nak írta

   Kedves Ykoos, azért lehet tilosban parkolni Füreden, amiért az oly sokat emlegetett kereszteződésben sem kell betartani a KRESZ-t (<- igen, sajnos már megint / még mindig a cinizmus-szarkazmus, de sajnos azért, mert sajnos van ok rá, mert évek óta azzal a problémával sem foglalkoznak az illetékesek (feltételezem, olvassa a fórumot és így találkozott a "néhány" bejegyzéssel a témában)).

 8. Punisher írta

  A város területén egyre nagyobb gondot jelentenek a sok utcán parkoló (parasztparkolók) bajnokok ugyan nincsen szezon de nem lehet tőlük közlekedni! Mikor szüntetik már ezt meg végre az illetékes hatóságok?

  1. autós írta

   Nem is értem, miért nem lépett még ez ügyben a rendőrség. Naponta jövök be a városba az Öreghegyi utcán, ott például a kanyarban okosan az út mindkét oldalán minden nap parkolnak autók. Abszolút balesetveszélyes, többször volt már vészfékezés is. Az Arácsi úton rendszeres az ilyen probléma. De több utcát fel lehetne még sorolni. A családi házas övezetben azért is bosszantó, mert mindenkinek van udvara, ahova be tud állni, mégis kint parkol eszetlenül.

 9. Fut a Füred írta

  Nem tudom miért a gimnazistákkal kezdték a futóversenyt, a kis óvodások, meg várakoztak! Az árnyékos részeken nem volt túl meleg!

  1. renitens megmondó írta

   Ennél lényegesen több apró hiba övezi a nagyszerűen kitalált hagyományos versenyt évről évre. Ahogy belátták 3 éve, hogy mentők, stb. nélkül ez már nem mehet tovább, úgy most újra lenne mit belátni. Ez a szervezőgárda ilyen lélekszám mellé már nem elégséges. Ott áll a sok nebuló a hidegben, és várja…. hogy az előző futam eredményhirdetését megejtse hamar az egyetlen mikrofonos ember. Fél óra alatt kihúzunk 10 méter szalagot, oszt jó lesz ez…. Nos emelni kell a színvonalán ennek is. Nem is pénz kérdése ez. Egy iskola direktorának nyilván úgy hiányzik ott mikrofonban rikoltozni, mint a mókusnak az erdőtűz. Valljuk be, az ilyesmi nem az ő nyűgje kellene legyen….

 10. Hunyadi utcai lakos írta

  Tisztelt Probio ZRT! Szeretnék választ kapni arra a kérdésre, hogy a 3 évvel ezelőtti vihar által a Hunyadi utcában “kinyírt” utcai fákat mikor pótolják?

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Hunyadi utcai lakó, a fák pótlását november hónapban elvégezzük, köszönöm szépen a jelzését.

 11. Árokszőlő út közvilágítás írta

  Tisztelt Illetékesek! Harmadik éve jelzem folyamatosan, az Árokszőlő úton továbbra sincs közvilágítás. Az utca részben aszfaltozott, belterület. Itt lakunk és botorkálunk a sötétben hosszú évek óta. Gyüjtöttünk aláírást, leadtuk, semmi nem történt. Mit tehetünk, hogy a négy darab oszlopunkra felszereljenek 4 darab világítótestet? Ugyanúgy fizetjük az adót, ugyanúgy itt élünk, többeknek kisgyermekei vannak.
  Üdvözlettel: Árokszőlő úti lakos

 12. Átlagember írta

  Pesti Pistinek: a legtöbben nem élünk adómentesen és jól, mert a mi adónkat úgy hívják, hogy nagy drágaság, sok minden még Pesten is olcsóbb, és ez a drágaság egész évben tart. Az árak az idejövő és egy-két-három hétig pénzt szóró turistákhoz vannak igazítva, nem az itt élő átlagemberekhez. És 7-8 hónap csend nem kárpótol 4-5 hónap bolondokházáért.

  1. Pesti Pistinek írta

   Kedves Pesti Pisti, nomen est omen. A bejegyzéséből elég jól látszik, hogy 1) honnan jön 2) hogy fogalma nincs a füredi valóságról. Kérem, maradjon Pesten. Mindenkinek jobb lesz. Nekem személy szerint elegem van a turistákból – függetlenül attól, hogy melyik városból jönnek -, még akkor/úgy is, hogy vesznek egy apartmant, ahol eltöltik a nyarat, de ettől már azt hiszik, hogy ők is fürediek, sőt, többek a füredieknél, mert hát pénzt költenek, verik a nyálukat és mindennek tetejében elégedetlenkednek a kínálattal – konkrét példa a Tesco-ból, mikor egy, a vak számára is láthatóan pesti hölgyike szombat délután a következő mondatot engedte meg magának: “Itt csak ennyi túró van?” Hadd ne kommentáljam, mert akkor tényleg lesz benne olyan szó, ami miatt meg sem jelenik a bejegyzésem. Lehet mindenkinek otthon maradni. Köszönjük.

  2. pesti pistinek-nek írta

   Nem értem miért kell ilyen indulatosan reagálni, érvelés helyett a szokásos diszkriminatív megjegyzésekkel jönni. (“Pesti hölgyike” és hasonlók,kal, csak önmagáról állít ki bizonyítványt.) Az a baj, hogy durván általánosít. Nem minden apartman tulajdonos, olyan mint amilyennek leírja őket, pláne nem minden füredi úgy gondolkodik, mint ön. Mindig különböztek és különbözni is fognak a helyiek és az ideérkezők igényei, elvárásai, nézőpontja. Nem csak Füreden, de minden turisztikailag érdekes településen így van. Talán törekedni kellene arra, hogy ezt kulturáltan megoldjuk. Egymás lenézése, a féligazságokat hordozó kinyilatkoztatások nem segítenek. Nemrég volt itt egy jó cikk erről, ajánlom figyelmébe. https://balatonfured.hu/2019/09/16/oslakosok-kontra-nyaralok/

 13. Névtelen írta

  Kedves Zoltán! A Balatoni sellők szoborcsoport a biztonság céljából került el a Tagore sétányról, jelenleg a Vaszary Villa hátsó kertjében van. Végleges helye a felújításra kerülő Huray-villák kertjében lesz (Blaha L. u. 2.), ahol parkot alakítunk a szép régi épületek előtt. Ideiglenesen azért nem lehet elhelyezni valahová, mert ez gyakorlatilag egy szobros kút, s ehhez komoly vízhálózatot kell kiépítenünk.
  Üdvözlettel: Molnár Judit városi képviselő

 14. Zoltán írta

  Tisztelt Illetékesek! Valaha örömmel néztem a Balatoni sellők c, szobrot a Tagore sétányon. De évek óta már “elköltözött” onnan, de nem jutottam nyomára. Kérem segítsenek ismét megtalálni, minden bizonnyal valaki ismeri jelenlegi lakhelyét.

 15. Molnár Judit írta

  Tisztelt Karsay úr! Köszönöm hozzászólását. Önnek igaza van, valóban több szemetesre van szükség azon a részen is. Továbbítom a városüzemeltetés felé. Üdvözlettel, Molnár Judit városi képviselő

 16. Karsay Károly írta

  Tisztelt Illetékesek!

  Érdeklődni szeretnék, hogy helyénvalónak találják-e, hogy Füreden, a kultúra városában egy igen nagy területen, nevezetesen a Petőfi Sándor u. – Germering u. – Munkácsy Mihály u. – Deák Ferenc u. határolt részen – különösen a belső utcákban – egyetlen köztéri szemetes sem található? Ezen a részen, főleg nyáron igen nagy a turistaforgalom, sok társasüdülő is található, viszont ha valaki ki szeretné dobni a séta közben keletkezett szemetét több tízpercet is kénytelen gyalogolnia, míg egy kukát talál, főleg, ha nincs helyismerete. Így igen nehéz elvárni, hogy ne szemeteljenek a turisták, járókelők. Úgy gondolom, sokkal célszerűbb lenne 1-2 utcánként kitenni egy szemetest (amiket szezonon kívül lehetne ritkábban üríteni), mint utólag szedegetni a várost elcsúfító, – kuka hiányában – eldobált hulladékot.
  Szeretnék érdeklődni, hogy a fenti probléma megoldására terveznek-e lépéseket tenni – azaz kukákat kihelyezni – praktikusan a következő szezonkezdetig?

  1. cinikus írta

   Sokat kell sétálni a háztartási szeméttel? Én azt látom, hogy a 71-es alatt minden hétvégén háztartási szeméttel tömik tele az utcai szemeteseket.

  2. Nem bántja a szemét a szemét? írta

   Igen! A Szivkórház parkolója, Kiserdö szélén lévö szemetest több alkalommal szemem láttára tömték meg vagy amikor már tele volt mellé rakták a szemetes zsákokat. Mindenki fizet szemét elszállítást vagy alapdíjat, miért csinálják?

  3. Karsay Károly írta

   @Cinikus: Nem a háztartási szeméttel kell sokat sétálni (azt mindenki otthon dobja ki jó esetben), hanem a séta/kirándulás során keletkezett szeméttel, vagy az összeszedett kutyapiszokkal. És egyébként sem állapot az szerintem, hogy egy ilyen nagyhírű, patinás város egész városrészeket hagy közterületi kuka nélkül, csak azért mert az nincs a Tagore sétány közvetlen közelében. De lehet, hogy ez csak nekem bántja a szememet.

  4. sétáló írta

   Kedves Karsay Úr! A mi szemünket is bántja a szemét. Főleg, hogy sok “vendégünk” nyaraló tulajdonosok, Zimmer Ferik (akinek nem szemete, ne vegye magára) nem, vagy nem elégséges szemétszállításra szerződik, így a háztartási szemét az utcai szemetesekbe kerül. Sokszor láttam, hogy szép nagy autókkal megállnak pld. a Sportcsarnok parkolójában és teletömik az ottani szemeteseket a házukban felgyülttel. De szólhatnék a Mikes utcai üveggyüjtőről is, ahol hasonlókat láthat nyáron. De láttam már Deák F. utcai panzióból kisétálni nagy zsák szeméttel embereket és a túloldali szeméttárolóba tömködni azt. Jó lenne ez ellen tenni valamit.

 17. Városlakónak írta

  Megértjük, és próbáljuk elviselni a tömeget a közlekedésben, a boltok mocskosságát, de, hogy kevesen voltak a strandokon , (11 órakor már hazamenekültünk… 🙂 ) és hűvös idő volt? Lehet, hogy én nem is Balatonfüreden lakom? 🙂 Sokan vagyunk, akik nem szeretnének ennél nagyobb zsúfoltságot!

 18. rendszerető írta

  Két apróság. Egyre többet látni, hallani….hogy – bár az autótulajdonosoknak általában van saját területe – mégis szépen leparkolnak az utcára, jobb esetben a ház elé. Ami már túlzásnak tűnik, hogy némely utcákban…. Tölgyfa, Rózsa, meg hát biztosan akad ilyen még…. még az sem számít, hogy szabályos-é a dolog. Ez rövidesen egyre nagyobb gondot fog jelenteni, egyre több a jármű, egyre lazább a rend fenntartása is. Maholnap már csak üres rendőrkocsikat látni riasztásnak leparkolva a megfelelő helyeken. Aki ezt a módszert kitalálta legyen erős. Ezek a parkoló üres rendőrkocsik kizárólag a szabályokat tisztelőkre vannak minimális hatással.
  A másik… Egyre több helyen aszfaltoznak le utcákat, és ez dicséretes is. Csakhogy. Ha még frissiben nem lesznek kitéve a megfelelő aszfaltrétegekhez arányos súlykorlátozó táblák….. akkor az aszfaltozás a közpénz kukába talicskázása volt.

 19. Óváros írta

  Látom, lassan elkezdődik az óváros felújítása, feltételezem, hogy elfogadott tervek alapján. Érdeklődni szeretnék, hogy itt, a város honlapján, lenne-e mód közzétenni a látványterveket, valami leírást, hogy most már konkrétabban lássuk, mi fog ide épülni? Kapunk végre egy olyan üzletet, ahol lesz hentesáru is, ha már senki nem akarja kinyitni a Húsboltot? Vagy csak nekem hiányzik? Előre is köszönöm!

 20. Gilmour írta

  Kevesebben voltak a strandokon? Reméljük jövöre még kevesebben lesznek! Így is soknak érzik a helyiek a turisták számát!

  1. Városlakó írta

   A városban a turizmusból jelentős bevételi forrás. Lehet hogy Önnek nem tűnt fel, de a város fejlődéséhez és sokunk megélhetéséhez ők nagyon is szükségesek. Jobb lenne ha Ön is megpróbálna pozitívan állni hozzájuk, néhány kirívó eseten túl ugyanis nem ártanak ők Önnek semmit. Nekünk azonban fontos hogy ők továbbra is szeressenek városunkba jönni.

   A csökkenés nem örömteli tehát. A strandokon érezhető volt a csökkenés, bár azért ígyis jó forgalom volt. De elbírnának a strandok több vendéget is. Meg mi is.

  2. Somogyi László Probio ZRT írta

   A forgalom csökkenése a strandokon a hűvösebb, esősebb július és augusztus miatt volt tapasztalatunk szerint. Júniusban , amikor kánikulai , viszonylag esőmentes időjárás volt, 50%-al magasabb volt a forgalom, mint a tavalyi hasonló időszakban.

  3. Gilmour írta

   Kedves Városlakó! Remélhetöleg minnél kevesebb ember akar megélni a vendégekböl. Higyje el egyre több ember mondja azt hogy sok a vendég és elég belölük!

  4. Hínár írta

   Talán annak is “köszönhető” a forgalom csökkenése, hogy rengeteg hínár volt a vízben, ami jelentős mértékben lecsökkentette a strandolás élvezeti értékét. (Számomra pl kifejezetten bosszantó, és kellemetlen volt.) Javaslom, hogy a fenntartó a jövőben fordítson erre fokozott figyelmet, mert a strand part fejlesztése ugyan fontos szempont a forgalom növelése céljából, de ha a víz használhatósága nem éri el az optimális szintet, akkor a turisták más strandok szolgáltatásait fogják előnyben részesíteni. “A hűvösebb, esősebb július és augusztus” pedig csak akkor tekinthető valós oknak, ha minden környéki frekventáltabb strandon (Csopak, Alsóörs…) csökkent a forgalom a korábbi évhez viszonyítottan az időjárásra tekintettel.

  5. Pesti Pisti írta

   Kedves Gilmour! Nyáron valóban sok a vendég -de hiszen ebből éltek adómentesen jól- de azért nem kellene rájuk kénköves átkokat szórni, mert ez maximum öt hónap. A maradék hétben lehet kocsmázni, lábat lógázni, esetleg segéd munkázni, mert amihez már szakértelem kellene, arra télen sincs ember.
   A megjegyzése nagyon hasonlít ahhoz a Rozgonyi köz-i véglényhez, aki közterületen levő fa három lehullott szilvájáért emberhez nem méltó helyzetet teremtett a tettlegességig is eljutva, amikor kiverte a szilvát az idősebb hölgy kezéből, azt üvöltve, hogy rohadt pestiek takarodjatok. Mi csak elhüledezve hallgattuk ezt a szitut, és örülünk, hogy saját nyaralónk révén, nem kell ilyen vendéglátóknál hagyni a pénzünket.

  6. Gilmour írta

   Pesti Pistinek. Szerencsére nem a vendéglátásból és idegenforgalmból élek.

 21. Egy ott Lakó írta

  Tisztelt Probio, szeretném jelezni, hogy a Kosztolányi Dező utcán található lámpák a a felnőtt ágak miatt alig világítanak így este nehézkessé teszik a gyalogos közlekedést. Kérnem az illetékesek felé az információt átadni.
  Köszönettel, Egy ott lakó

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Köszönöm szépen a jelzését, a fákat megvizsgáljuk és gallyazzuk.

 22. Biztonságot a játszótereken írta

  Aug.20-i héten BFüreden voltunk kisgyerekkel. Az Eszterházy strandon a bejárat és a viz között a bal oldalon/keleti old/ álló játszótér veszélyes.1.5M-es magasságban hiányzik az alja/padló/ és az oldala a játszótérnek./játéknak szánták?/ A pénztár felé esö csúzda fémrésze égési sebet okozott. A 35C fokon égeti a nap borzasztó forróságúvá. Azon tojást lehetett volna sütni. A vörös gumi ami a játszótér alatt van is járhatatlan volt mezítláb a forrósága miatt. Azért írom, hogy tudjanak róla! Vászon kifeszítés, vagy bezárás. A Szabadság utcai játszótérnél is hiányoznak az oldalak. Ott lekerítették, de még veszélyesebb amikor a nagyobb gyerekek/4-5évesek/ átmásznak rajta. Nagyon sok gyerek játszik ezeken a tereken de a játék csak a biztonság betartása után jöhet.
  A szülő nem tud felmenni velük a játszótérre de ha felmentek a gyerekek biztonságban kell, hogy legyenek. Ezt kérem, hogy ellenőrizzék. Az Eszterházy strand ” Dagonya” része is nagyon népszerü a gyerekek között. Lehetséges fellazítani a homokot legalább egy héten egyszer?
  Köszönet a rengeteg gyönyörű virágért.

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Az Esterházy strandon és a Szabadság utcai játszótér is szabványos, amelyet a használatba vétel előtt ill . azt követően rendszeres időközönként szabványossági felülvizsgálatokon ellenőriznek. A strandi jelzett játszótér padlólemeze javitás alatt volt, ez idő alatt jól láthatóan lekorlátoztuk. Az eszközök felett 3 db különböző méretű napvitorla biztositja az árnyékolást és a felmelegedés elleni védelmet, ami bizonyos napállásnál nem jelent 100%-os védelmet. Megvizsgáljuk a további védelem lehetőségét, bár 100-os védelem véleményem szerint nem alakitható ki szabad téren.
   A lidós partszakaszt naponta átgereblyézzük, ill. két-három naponta felrotáljuk.

  2. Biztonságot a játszótereken írta

   Köszönöm a választ, bár nem értem! A bejárati járda bal oldalán lévö elsö játszótérnek nem volt alja, ezt semmiféle korlátozás nem jelezte 1.5méter magasban. Továbbá nem volt napvitorla sem, a nap a csúszda fém részét égetövé melegítette. A parton a homokos részen ott védve volt a játszótér.

  3. Füredi lakos írta

   Ámulva olvasom sorait! Forró a csúszda a tűző napon? Minő meglepő…. Ezért kellene bezárni a játszóteret?! Amikor én voltam gyerek, rozsdás fém játszótérnek is örültünk a Radnóti Iskolában. Ésszel mászókáztunk. Biztonsági övet meg beülős kengyelt nem akar? Gumírozott az alja, épp azért ha leesne valaki.

 23. Molnár Judit írta

  Bodor. B. Ildikó-nak Kedves Ildikó! Nagyon köszönöm kedves sorait. Elkészült az újabb ajánlás, remélem, örömére szolgál majd ez is.

 24. Temetői út írta

  Végre rendeződik a köztemető alsó részén lévő murvás út sorsa. Aszfalt burkolatot és szegélyköveket is kap az út. Bárki intézte, köszönet érte.

  1. Punisher írta

   Nagyon remek ráfért már az aszfalt burkolat! Viszont eddig gyönyörűen elfért kettő gépjármű egymás mellett most nem fog ! Ill már most kitiporták a teherkocsik a szegélyt ez köszönhető a nem odafigyelésnek vagy az út helytelen ívének. Elég nagy teherforgalomnak örvend az útszakasz ez innentől egy újabb elfuserált tervezés.

 25. Füredi Manusz írta

  Tisztelettel kérdezném a Probio vezetőit, hogy a jelenlegi városi szabályozás szerint ki a felelős a saját telek közvetlen kerítése melleti terület karbantartásáért ( gyomtalanítás, esetlegesen ott található esővíz elvezetésre szolgáló lefolyó) tisztításáért?

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Füredi Manusz, véleményem szerint nem a Probiót kellene kérdezni. Az ingatlanok közterülettel határos gondozásának szabályait a város közterületek használatáról szóló rendelete határozza meg (a Probió parkfenntartása bizonyos városi területeken dolgozik). A városi csapadékviz hálózatot nem társaságunk kezeli, tisztitja, feladatunk arra terjed ki, hogy nagyobb záporok esetén a kritikus pontokon tisztitjuk meg a beömlő nyilásokat.

 26. Bosszankodom írta

  Tisztelt Hőközpont! 2019 szept.5-re volt kiírva karbantartás miatt a figyelmeztetés a meleg víz hiányára a Köztársaság úti lakótelepen. 1 napról volt szó, s ma már 9 írunk s még mindig nincs meleg víz. Vajon mi ennek a magyarázata, s vajon a hóvégi számlázásnál látszik-e majd, hogy milyen szolgáltatási hiányosság volt több napon át ?
  Egy nagyon mérges házi asszony

 27. V.,szilva írta

  Kérem az arácsi állomás közelében napokban épült körgyürű melletti uttest és járda megvizsgálását és kijavitását.Nagyon rossz minőségben készült el.

  1. Mária. Balatonfüred. írta

   Elnézést mivel beregadt a nagybetüs gombom, de ez nem kiabálás. Mert sikerült kijavitani. De ha csak ennyi hibát vétenne mindenki az jo lenne. Örúlök hogy ilyenekre is van idelye.Ráadásul névtelenül.

 28. Mária. Balatonfüred. írta

  NAGY MEGLEPETÉS HOGY VÉGRE MEGCSINÁLJÁK A TEMETÖ ELLÖTTI UTAT. TALÁN A KAPUT IS SIKERÜL A RÉGI HELYÉRE TENNI ,HOGY NE JÁRJANAK BE A VADAK. A REFORMÁTUS TEMETÖ KERITÉSE IS KATASZTROFÁLIS ÁLLAPOTBA VAN. BÁR .KB.4 HONAPJA MONDTÁK HOGY KÉSZÜL. NAGYON LASSU A TEMPO. AZ UT ALATTI TERÜLET TULAJDONOSAI , LEVÁGHATNÁK A CSUFOS BOKROKAT, KISZÁRADT FÁKAT A KERITÉS VONALÁIG. IGY TALÁN VÉGRE NORMÁLIS LENNE MINDENSZENTEKRE. ÉS PERSZE A RENGETEG CSUNYA NAGY BOKROKAT A RÉGI SIROKON. TISZTELJÜK A HOZZÁTARTOZOINKAT HALÁLUK UTÁN IS.

  1. CAPSLOCK írta

   Kedves Mária. Hasonló fórumokon a csupa nagybetűvel való írás a kiabálást jelenti, és roppant udvariatlannak számít. Hacsak nem szándékosan tette a jövőben legyen szíves kerülje.

 29. AHA írta

  Sok évvel ezelőtt, a Somogyi utcában, a vasbolt mellett kialakítottak egy szelektív hulladék gyűjtő szigetet, ami soha nem volt használva. Miért nem lehet azt megszüntetni, és normális parkolóhelyet kialakítani, hogy ne egymás hegyén-hátán álljanak az autók az utcában? Egyébként is elég elhanyagolt, gazos, szemetes az utca. Persze nem a parton van… 🙁

 30. Marcsi írta

  22 évig laktunk nagyvárosban panelban. Egy kicsit csendesebb helyre vágyva költöztünk Füredre. Akkor egy csendes kisváros volt valóban. Most (10 év alatt) a felsővárosrészben drasztikus a változás. Az utca egyik oldalán parkoló autók, holott mindenkinek van garázsa, udvara. A panelban legalább nappal csend volt, de itt….Minden szomszéd a környéken ipari parkban érzi magát, egész nap mennek a csiszolók, flexek, fúrók stb. Azért az teljesen felháborító, hogy ha végre van az embernek egy szabadnapja, akkor is ezt kell hallgatni. A füredieknek, akik évről évre végig húzzák a szezont ennyi talán járna. Itt teszem fel a kérdést, hogy mi a teendő? Kinél kell jelezni a nem barkácsolás, hanem ipari tevékenységet?

 31. vitorlás írta

  Az a furcsa külsejű ember a Kisfaludy Galériában az a festőművész, akinek a kiállítása van éppen. A megnyitón elhangzott,hogy ott él a térben,azaz néha ott alszik. :)))

 32. K. Béla írta

  Az utóbbi napokban többször is lehetett látni a régi Kisfaludy mozi ablakából, hogy valami hajléktalan forma ember tanyázik bent az épületben. Ott öltözködik, alszik. Ráadásul így a borhetek kellős közepén, elég érdekes látványt nyújt. A város szükséglakásként is kiadja a kiállító helyet, vagy hogy kell ezt értelmezni?

  1. Kisfaludy Galéria, kiállítás szervezés írta

   Tisztelt K. Béla! A Kisfaludy Galériában Dömötör László kiállítása látható, a “Nincs szűkebb börtön, mint önmagunk foglyaként lenni szabadnak” címmel. Ez egy art reality, a Művész úr performanceok keretében mutatja be művészetének hétköznapjait és egy művész hétköznapjait. Minden nap 14.00 órától tart tárlatvezetést, talán érdemes betérni a kiállításra és közvetlen módon megismerkedni magával az alkotóval, aki nem ott lakik a Galériában, hanem a fent említett módon mutatja be alkotásait, kiállítását, önmagát is a kiállítás részeként értelmezve.

 33. Bodor B.Ildikó írta

  Az illetékes ügyintéző tegnap szabadságon volt, aki megígérte, hogy elintéz a Bajcsy Zs. utcai buszmegállóba egy szeméttartót. Már elegem volt abból, hogy lassan egy éve az eldobott szemetet és a cigarettacsikkeket hetvenévesen, a fájós derekammal én szedegetem össze a házunk előtt! Kosler Úrnak azért megemlítettem a dolgot, ha már ott jártam .. Ma reggel megjelent két munkásember egy újrafestett, elegáns , még “békebeli” szemetessel – lefúrtak négy lyukat és betiplizték . Ennyi… Köszönöm ! Volt már dolgom az Önkormányzattal korábban is, amikor az úttest és a buszmegálló szintkülönbsége okozott kisebb balesetet az autóbuszról történő leszállásnál . Ezen a fórumon említettem meg a balesetveszélyt – néhány napon belül intézkedtek, murvával feltöltötték a területet.
  Még várom, hogy az út túloldalán lévő buszmegállóba hozzanak egy valahol” elfekvő” bármilyen padot addig is, amíg megérkeznek az új padok 🙂 , várom, hogy ha másutt nincs hely , oszlopokon helyezzenek ki virágokat, mert nagyon csúnya a mi utcánk…várom, hogy egy zebrát felfessenek a Dózsa Gy.u és a Fürdő utca közötti útszakaszra – mert ugye az ember ahogy idősödik, lelassul… már nem tudunk csak úgy átfutni az úttesten az egyre nagyobb autósforgalom miatt 🙂
  Örülök annak, hogy elkezdődött a felső városrész csinosítása! Örülök annak is, hogy nálunk mindig van orvosi ügyelet, hogy még ingyen utazhatunk, az utcákon biztonságban érezzük magunkat… Köszönetemet szeretném kifejezni Molnár Judit képviselő asszonynak a Balatonfüredi Naplóban megjelenő, szívet melengető írásaiért is! Remélem, senkit nem bántottam meg azzal, hogy a jót is észreveszem. A türelem rózsát terem…

 34. egy dolgozó írta

  Leginkább azon csodálkozom, hogy a szívkórház nincs a tiltakozók élén, mert ha valakiket, akkor a szívbetegeket igazán zavarhatja ez a szörnyű zenebona. (Persze az egészségeseket is…!)

  1. Szívkórház írta

   Ahogy olvasom, az utóbbi időben Füred a kultúra városa – és (már?) nem a gyógyulásé/Szívkórházé. Bocsánat, cinizmus. Amúgy én voltam az a hülye, aki valamelyik nyáron (tavaly?) pont ezzel kapcsolatban olyan csúnya szavakat mert ide írni, hogy miokardiális infarktus, amelyhez sokban hozzájárulhat az alváshiány – és ha még a meleget is hozzáveszem, akkor még inkább. De hát kit érdekelnek ilyen bonyolult dolgok? (<- igen, megint cinizmus, csak sajnos láthatóan indokolt, mert valahogy nem történik semmi; és azon én is csodálkozom, hogy a Szívkórházból egy szakember sem jelentkezett)

 35. Nagy Pálné írta

  Kérdezném az t. önkormányzatot, hogy tesz e valamit Balatonfüred városa a B my Lake fesztivál jövő évi áthelyezéséről valahova jó messzire? Még a Balatonsound csak-csak elviselhető volt, de a ez a 20-24-e közötti ÚJABB fesztivál szörnyű volt és elviselhetetlen dübörgéssel járt. Mikor tesz az Északi part és Balatonfüred ez ellen a fesztivál őrület ellen a Balaton partján? Az érdekelne tesz e a város lépéseket hogy jövőre ez ne forduljon elő? Köszönettel, Nagyné

  1. BLTNSNDFRD 2020 írta

   Szerintem amire On gondol az a Strand fesztival volt. Legalabbis en a programtabla alapjan arra tippelek. A penteki Dimitri Vegas meg a szombati USEME tisztan hallhato volt. Utobbi elviselhetetlenul. Egyebkent nem ertem, hogy ha a Soundon meg lehet oldani a szinpadok hangositasat normalis modon, akkor ezen a fesztivalon miert nem jott ez ossze. Pedig mindket programot ugyanaz a ceg csinalja. En ezt ugy oldanam meg hogy athoznam az osszes ilyen zenei fesztivalt Furedre. Igy mi elvezhetnenk a koncerteket, Zamardi meg a huppogast. No meg lenne szallasom a Soundon sajat magamnal 😉

  2. Mindent fentről szemlélő :) írta

   Volt itt valaki, aki a korszakalkotó Sound fesztivál megjelenésekor megmondtam…… 🙂 Ez csak a kezdet. Először egy fesztivál lesz lenyomva a szélesebb átlagos, normális népréteg torkán, aztán majd lesz több fesztivál is. Aztán majd egész nyáron tuctuc lesz az éjszakai szellőztetés helyett. A korszak elkezdődött. Kérdés mit tesznek a döntéshozók, ki tudunk-e belőlük ígéretet csikarni még a választás előtt, hogy ezt megszüntetik. Ez üzenet a jövő képviselőjelöltjeinek is. Ha megígérik, számíthatnak a választókra. Remélem érti az üzenetet jelen lap szerkesztője is, és nem ” keveri le a basszust ” ….. 🙂

  3. Elkeseredett bennszülött írta

   Ha még lehet, pörgessék vissza az egy évvel ezelőtti hozzászólásokat, esetleg még tovább és nézzék meg, mi volt ott a fő téma. Rövidre fogva: ugyanez. Sokan panaszkodtak, de nagyon. Történt azóta valami? Igen. Még több fesztivál, még több zaj, és a körítés is nagyobb lett, vagyis éjjelente az utcákon ide-oda rohangáló, szakadt kipufogójú oldtájmerek, 20 ezerrel pörgő motorú kétkerekűek, és erősen alkoholizált, kultúrára(?) szomjas alakok, akik amúgy azt sem tudják, hol vannak…….(maradhattak volna otthon is) Hogy most nemsokára ki mit fog ígérni, nem érdekel, hanem csak az, hogy mit fog majd csinálni. Remélem, nem mindig csak a pénz lesz az úr…….

  4. Gilmour írta

   Esetleg a Hortobágy közepére rakni a fesztivált. Á, az se jó. Ott meg az állatokat zavarja. 🙂 Na, a Hold eelég jó ötlet! 🙂

  5. Gilmournak írta

   Javaslok a Hold helyett rögtön egy fekete lyukat…

 36. Jankának írta

  Mivel kisvárosban élünk, nem panel rengetegben, és aszfalt dzsungelben, ahol csak behatárolt zöld területek vannak, nem hiszem, hogy szükség lenne egy kerítéssel körbevett kutyafuttatóra. Főleg, ha adott a lehetőség hosszú sékat tenni erdőn- mezőn, jó levegőn.

  1. arácsi írta

   A kutyafuttató lényege, hogy a kutyák póráz nélkül szaladgálnak. Bármilyen kisváros is vagyunk, nem mindenki szeret erdőn-mezőn sétálva szabadon szaladgáló kutyákkal találkozni.

 37. Névtelen írta

  Remélem a most bemutatott képviselő jelöltek tényleg foglalkozni is fognak a választóikkal, de nem csak addig, amíg behúzzuk az x-et. Akkor végre lesz járda a Noszlopy utca rendőrség felöli végén, és eső esetén nem egy cunamival megtámogatott csatornalében kell gyalogosan közlekedni. Meg talán rendeződne a Levendula utcában lévő “szeméttelep” sorsa is.

 38. B. Zoli írta

  Úthibákkal kapcsolatos panasszal élnék. Két helyszínről van szó, nyilván akad ennél több gondot, kárt és bosszúságot okozó szakasz a város területén; itt konkrétan személyi sérülés is bekövetkezett és nem gondolnám, hogy csak velem történt meg.
  A probléma a vasúti töltés mellett húzódó, rövid kerékpárút szakasz, (a volt Bagolyvár Étterem épülete mögött) a Siske (?) patakot keresztező híd felületének csapadék hatására csúszóssá válása. Az érintett rész ráadásul a kanyarodó út után közvetlen helyezkedik el. A mérsékelt sebesség megválasztása sem zárja ki az esés veszélyét. Egy jelzőtábla ugyan figyelmeztet, ha nedvesség éri a felületet fennáll a balesetveszély. Ez nem megoldás a problémára, minthogy az sem javítja meg az utak minőségét, ha “Úthibák” táblát helyeznek ki a kellemetlenséget okozó szakasz elé, vagy az a jellemző közönyös megnyilvánulás, hogy “akkor nem kell biciklizni…”. Viták és még több cselekvőképtelenségre utaló kifogások szaporítása helyett, válasszuk a biztonságot és hatékonyságot, az illetékesek legyenek szívesek megoldást találni. A balesetet elszenvedő illető most megúszta néhány kisebb de annál fájóbb horzsolással, zúzódással és komolyabb vagyoni kár nem keletkezett a kerékpárban, de ez nem garancia arra, hogy a következő körültekintően közlekedő áldozat nem szenved el esetleg 8 napon túl gyógyuló sérülést.

  A második helyszín a burkolat minőségéről elhíresült, -a Rózsa utca ,- Vörös Templom felőli kezdetének,- és a Noszlopy G. utca kereszteződésével határolt Völgy utca szakasza. Évtizedes foltozások, kátyúk éktelenkednek és nehezítik meg a közlekedést bármiféle személyjárművel, de még gyalogosan is. Ezek az akadályok létrejötte mára már felgyorsult. Pár évvel ezelőtt aki arra szokott közlekedni már hajszál pontosan tudta, merre kormányozza a járművet, hogy elkerülje, hogy a lengéscsillapítók egy kátyúba futás miatt 2 évet öregedjenek, vagy úgy lépjen, hogy ne törje ki a bokáját. Újabb és újabb töredezések jelennek meg, rohamosan romlik az út minősége, egyre kiszámíthatatlanabb pontokon. Ennyi hibát egy 300 méteres szakaszon nem lehet megjegyezni. Egy ilyen új aszfalt letörésnek köszönhetően sikerült úgy felbukni a kerékpárommal, hogy egy jobb oldali vállficammal nyugtáztam a napot.
  Kérem, hogy megfelelő minőségű burkolattal lássák el ezt a szakaszt, a további kellemetlenségek elkerülése végett. Azt hiszem több völgy utcai lakó is támogatná a felújítást, akinek szintén akadtak gondjai a közlekedéssel.

  Zárásképpen:
  Ugyanakkor a Kéki-völgybe vezető Öreghegyi út murvás folytatásának aszfaltozott rétege kitűnően kivitelezett, eltűntek az olyan mély gödrök amiket csak egy meteorit becsapódása képes előidézni. Végre nincs az az érzésük a gépjárműben tartózkodóknak az úton 5 km/h-val haladva, mintha egy szüntelenül működő low-rider autóban ülnének; bár az út mellett eldolgozatlanul hagyott,- az aszfalt alapját adó apró szemű kavics,- réteg esőzéskor való szétterjedése még így is kihúzza a talajt az alól aki egyéb kétkerekű járművel élvezné az új utat, de hát mit lehet tenni, az elégedetlenkedés örök.

  Tisztelettel maradok.

 39. m.e. írta

  Nem akarom lehúzni a borheteket mert nem lenne igazságos, de ami befolyik az itt kifolyik. A Bodorka mellett lévő nyilvános WC és a körülötte lévő orrfacsaró bűz lassan már elviselhetetlen. Itt áll ez a szerencsétlen szennyvíz átemelő ami persze teszi a dolgát, de kérem lehetne ezt jobban is. Jövőre valami szigetelést vagy más megoldást ki kéne találni! Nem lehet mindig a jótékony esőre várni.

  1. Cogito írta

   Jó orra van, de nincs egyedül. És nem csak a borhetek alatt van ilyen büdös, hanem máskor is, és nem jövőre kéne ezt megoldani, hanem ma! És ezt még soha! egyetlen egy erre járó egészségügyi biztos, vagy más ellenőr sem vette észre. Furcsa. De nem baj, mert Balatonfüred a kultúra városa, abba meg sok minden más is belefér.

 40. tényleg ez kell? írta

  Érdeklődni szeretnék, hogy miért kizárólag a kormánypárti jelöltek kaptak egy termetes cikket az oldalon? Mi a helyzet a még talán versenyben lévő többi indulóval?

  1. Balatonfured.hu írta

   Tényleg ez kell-nek. Tisztelt hozzászóló, a felvetésére a válasz egyszerű, azt mutatjuk be, aki bemutatkozik. Egyébként szigorú törvényi szabályok köteleznek minket a kiegyensúlyozott tájékoztatásra. Erre számíthat a jövőben is. A szerk.

 41. Állandó Füredi lakos írta

  Felháborítónak tartom a csend rendeletet. Az ablakokat nem lehet éjszakára nyitva hagyni mert nem csak nappal de,egész éjjel dübörög a zene. Nem hiszem el, hogy sem a képviselők sem a polgármester úr nem hallja. Másnap menj dolgozni de legyél toppon. Ha szabadnapos vagy ne merj semmi hangosat csinálni,mert feljelentenek. De tartsd rendben a környezeted.

  1. Szomszéd csendrendelet írta

   És ezért a csendrendelet a felháborító vagy az ön szomszédai? Szerintem velük kellene beszélnie!

  2. Tallózó írta

   Minden rendelet, meg törvény annyit ér, amennyit betarta(t)nak belőlük. Persze fölmerül a kérdés, hogy minek ez az egész színjáték, ha a kutya se törődik a folytatással. Ugyanakkor pl. a piros lámpánál tilos átmenni a sorompón, de aki ezt nem tartja be, azt elüti a vonat. Sajnos a csendrendelet megszegőire nem vár ilyen gyors és drasztikus büntetés. Talán ennél enyhébb eszközök is hatásosak lennének, de ilyen eszközök nincsenek. (csak papíron vannak) A szomorú valóság mindig egy kicsit más, mint a felszín: ha valaki önmagától képtelen a többiekkel szemben emberi módon viselkedni, annak ugyan sorozatban gyárthatják a hivatalok a szabályokat, az eredményt mindennap láthatjuk, hallhatjuk. (nézzen mindenki egy kicsit a tükörbe…………..) Szerintem az ilyen és hasonló dolgokat figyelembe véve, az Agora még száz év múlva is bőségesen el lesz látva hozzászólásokkal.

 42. Janka írta

  Elsősorban Budapesten élek, de Füreden is sok időt töltök, és nem csak nyaralóként, hanem amolyan “kétlaki” életmódban. Nagyon szeretek itt lenni, gyönyörű és barátságos a város, és azt is tervezem, hogy hosszú távon talán végleg ideköltözöm.
  Egyetlen dolog van, ami nem annyira tetszik. Pesten, a Józsefvárosban a Ludovika park közelében lakom, és a kutyusommal minden nap ott sétálunk. Van ott két tágas kutyafuttató, de azon kívül a bátrabbak a park területén is elengedhetik a kutyájukat, ahol míg az ebek játszanak, futkároznak, a gazdik egymással beszélgetnek. (Természetesen nem az egész park egy nagy kutyafuttató, nagy részére kutyával tilos a belépés, de van hely a kutyásoknak is). Nagyon jó hangulatú kis összejövetelek ezek, és igazi barátságok szövődnek nemcsak a kutyák, de a gazdik között is. Ezt az élményt sajnos Füreden még nem sikerült átélnünk – sem nekem, sem a kutyusomnak. Mindkettőnknek nagyon hiányzik ez, amikor itt vagyunk. Gazdikkal és kutyákkal séta közben találkozunk, de csak pórázon. Eddig nem sikerült olyan helyet találnunk, ahol szabadon játszhatna az eb, a gazdi felügyelete mellett. Más gazdiktól kérdezgettem, van-e valahol ilyen lehetőség, de vagy csak nyaraló kutyatartókkal futottam össze, akik nem tudták, vagy kategorikusan kijelentették, hogy ilyen nem létezik. Valóban így van? És ha igen, nem lehetne valahol egy ilyen kutyabarát találkozóhelyet kialakítani (persze úgy, hogy a lakosokat és a vendégeket ne zavarja)?

  1. kuty írta

   A Kovászna park felső részén esetleg lehet ilyesmire lehetősége, de csak ha jól nevelt a kutya. Én mondjuk a pórázt javaslom mivel vannak járókelők, de itt tud barátkozni más kutyásokkal is késő délutántól kora estig.Fontos hogy a park déli része a játszótérrel szigorúan kutya Mentes terület, tehát a másik végére gondolok!

 43. Kálmán Arácsról írta

  Lenyűgöző sebességű a Fehér templom elötti szobor újragondolása. Hatalmas méretű beruházásról van szó, nemcsoda hogy még mindig nem sikerült befejezni.

 44. elégedett ügyfél :) írta

  Csak mert ezen a fórumon szinte kizárólag panaszkodó, illetőleg valamit nehezményező írások láthatóak, legyen egy mosolygósabb komment is! Reggel elmegy az áram, sokadszorra ugyan, de hát néha jobban fúj a szél, mint általában. Nem állítottam, hogy hurrikán erejű volt, de fújt… s mert mindig szélben szokott eltűnni tőlünk az áram, szint számítottam is rá….. 🙂 Megtörtént. Ami a történetben vidám, hogy az EON szakemberei itt Balatonfüreden minden alkalommal bejelentéstől max. 1-2 órán belül orvosolják a bajt. Ezúton akarnám őket itt dícsérni, igaz más lehetőség nem is nyílik erre, mert a honlapjukon nem igazán vannak felkészülve ilyesmire. Nincs köszönetopció :))))

 45. Varjúirtás írta

  Köszönöm, hogy foglalkoznak a problémával – és ezt most tényleg nem szarkasztikusan írom, hanem komolyan. Köszönöm. Remélem, sikerül, mert tényleg egy elég nagy probléma. Sajnos nem tudom nem-hozzátenni, hogy lenne itt még néhány, legalább ennyire fontos kérdés, amit szintén nagyon-nagyon rég óta, nagyon-nagyon intenzíven jelzünk a fórumon (lásd KRESZ és társai), nagyon-nagyon jó lenne – és szerintem nemcsak én köszönném meg -, ha azokkal is foglalkoznának érdemben.

  1. Aludni jó (lenne) írta

   Jó lenne, ha elzavarnák a sólymok a varjakat, mondjuk a Bakonyba, de tegnap este (csütörtök) borzalmas zajt csaptak, csak valamilyen zenekar csinált később még nagyobb zajt. Zaj-lik itt az élet, de jó, hogy vége lesz a szezonnak….

 46. András írta

  Az Eszterházy standnál én még soha nem láttam működni a jegyautomatát, ami eleve csak készpénzt fogadna el, azt is mindenféle megkötésekkel. Tavaly még lehetőség volt Simple mobil alkalmazással jegyet venni, de idénre már az se működött.

  1. Cogito írta

   Amit itt András fölsorolt, azt fejleszti már pár éve a Probio. (lásd korábbi válaszok) Mit mondjak, szuper siker. De mi lett volna, ha még nem is fejlesztik? lehet hogy egyszerű, fapados módon most működne? és a megspórolt pénzen mondjuk vettek volna legalább egy új buszt

  2. B. Zoli írta

   Még nem. A Kisfaludy strandon jelenleg kettő is üzemel, PayPass bankkártyával gyorsan fizethető a jegy és a sorban állás időtartama is jelentősen lerövidül…

 47. sétáló írta

  Örülünk a fejlesztéseknek, de a fenntartására is kéne egy kis figyelmet fordítani. A Tagorén a kneip taposó kövek egy részét elhordták, a kockaköveket kibontották. A petanque pálya ma inkább egy gyomtenger és nem homokos, kezelt talaj.

 48. Fájós lábú nyugdíjas írta

  Füred, 2019. aug. 15., csütörtök, 14óra 12 perc, (és utána) életkép a Marina gyógyszertárban: a 3 kiszolgáló helyböl egynél van valaki, késöbb egy másiknál is van idönként kiszolgálás. Ezzel egyidöben néha öten!! is mozognak, árufeltöltés, meg ide-oda szaladgálás, de az idöközben felgyült pácienseket nem veszik észre. (árufeltöltést talán lehetne kevésbé frekventált idöben is csinálni). Miután a várakozó páciensek száma elérte a TIZENÖTÖT, elegem lett ebböl a “szervízböl” és egy házaspárral együtt távoztunk. Nem csináltunk botrányt, minek, ide ugyanis soha az életben be nem teszem még egyszer a lábam. Ez van.
  Szégyen.

 49. Köztársaság lakótelepi lakos írta

  Balatonfüred csodálatos! Fejlődik, szépül. – Ezt mindannyian látjuk!
  Ám picit árnyalja a képet, hogy a lakótelep szemetes, a bokrokat hajléktalanok és rókák lakják… Aki nem hiszi – járjon utána!

  1. Lakot írta

   Vannak rókák? Én még nem találkoztam velük ott. Bár ha tényleg sok a szemét vagy kidobott ételmaradék, előbb-utóbb megjelennek. Azt pedig én is tapasztalom hogy nem lezártan, a kukába kerül a szemét hanem gyakran mellé, nyitva hagyott zsákokba vagy épp a csövesek kinyitják és nyitva hagyják a kukát, ami szintén nem jó dolog, esetleg hátha pár felirat vagy tábla segítene.

  2. Tallózó írta

   Nem kellett utánajárnom! A róka járt utánam! (vagy aranysakál? mindegy) Többször is! Pl. leálltam az autómmal, már sötétedett, kiszálltam, olyan 8-10 m-re tőlem állt, jól megnézett, aztán elsétált. Utánamentem, hátranézve pontosan tartotta a távolságot és elsétált (nem futottam utána, mert akkor halálra nevette volna magát). Ez különböző variációkban velem és másokkal is megtörtént. Füred nemcsak a kultúra városa, hanem a rókáké is. Ez most akkor jó nekünk??

  3. LP lakó írta

   Idén a fűnyitás is ritkán volt, gaz szemét mindenhol, töredezett járdák utcai szemetesek állandóan tele vannak, van amit csak havonta üritenek. Úgy látszik csak a parti sétány számít.

  4. Gilmour írta

   Hát persze! Mert a “nagyrabecsült” turisták ritkán járnak arra!

 50. Vendég írta

  A Szüreti Fesztivált lehetne másik hétvégére tenni?Akkor vannak az önkormányzati választások, és a vendégek itt töltenék az egész hétvégét!
  Szavazásra átjelentkezés pedig már nem lehetséges!

  1. Szüret írta

   És ezért rakják el a fesztivált? Nem inkább Önöknek kellett volna nem lekésni a határidőt? Inkább tervezze át sok ember a programját, akik mentek volna a fesztiválra és már ruhát is béreltek?