Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 714 Hozzászólások
 1. Park írta

  Van játszótér a Szabadság utca-Tagóre sarkánál, a Kiserdöben a strandon és mindhárom sok örömöt ad a kicsiknek. Mindhárom nagyon jól kivitelezett játszótér. Itt más volt a terv. Nem kérdezik meg a füredieket mit hiányolnak, ez a rész vendélátó ipari. A jégpályának biztos sokan örülnek majd.

 2. sétáló írta

  Harmadik napja kempingezik egy olasz család, egy lakóautóban, az Esterházy strand előtti fizető parkolóban. Füreden mindent lehet?

  1. Kemping írta

   Legalább nem a Szívkórház alatti zöld területeken csinálják.

 3. Mérgelődő írta

  Nyár, főszezon. A Kisfaludy Strand nyugati bejáratával szemben építkezés. Most éppen a földet hordják, követ vágnak, a Balatonig száll a por. A bobcat az Aranyhíd sétányon hordja a földet. Péntek óta ott a por, a sár a sétányon. Az emberek térdig járnak a koszban.
  A kultúra városa lennénk…

  1. Strandoló!! írta

   Ha most így esőzés után megnézi valaki az Aranyhíd sétányt elborzadva látja, hogy a strandbejáratnál milyen állapotok vannak!! És ide várják a turistákat a hétvégére!?Szegyen, hogy ez a főszezonban megtörténhet! Kiváncsi lennék ki ezért az állapotért a felelős!!

 4. Új park írta

  Az átadott új park valóban azép lett, de ez nem mondható el az oda épült házakról. Nem is értem miért nem lehetett az egesz területet parkként hagyni padokkal, neadjisten asztalokkal funkcionális játszótérrel. Nagyon kellett a városnak egy huszadik galéria, amiben szóra sem érdemes kiállítások lesznek kb öt ember szórakoztatására. Az 55. Kocsma is biztosan egy piaci rést fog kitölteni.

  1. park írta

   Egyetértek, lehetett volna az egész park és valóban jó lett volna játszótér is, hiszen a legközelebbi a kiserdőben van. Ez parkkal körülvéve ideális helyszín lenne a kicsiknek. Az üzletek meg az xy galéria engem sem érdekel.

  2. Attila írta

   Arról nem is beszélve milyen ronda hatalmas beton kockák , fehér vakító mészkő mindenhol árnyék nélkül , napközben szinte élhetetlen a terület. Parknak nehezen mondható kevés zöld terület .

  3. Zöld és víz írta

   Remélem, a szökőkút vízfogyasztását valamilyen fenntartható módon oldották meg, mert vízből sem áll sok az emberiség rendelkezésére és szerintem annál értékesebb, mint hogy ilyen fölösleges és haszontalan dolgokra, mint látvány-szökőkút, legyen elpazarolva. És igen, tényleg az egész területet inkább zöldnek kellett volna hagyni, szörnyen hasznos betonból már így is van több mint sok.

  4. Zákonyi sétány írta

   Nekem tetszenek a szép, modern épületek, tágas térrel. Még nincs teljesen kész, jövőre nézze meg milyen élet lesz ott esténként!

  5. Névtelen írta

   Szerintem éppen elég élet van ott a betonkockák nélkül is.

 5. Strandoló!!! írta

  Tisztelt Probio!! Szeretném megköszönni mind a magam és a gyermekeim nevében a mai 37 perc sorban állást az Esterházy strandra!!Javaslom egyszer a vezetőség is próbálja ki milyen 30 fokos hőségben sorban állni!!Ez az állapot évek óta tart és senki nem tesz érte semmit! Bár gondolom önök sorban állás nélkül jutnak be!! Az 1400 Ft os belépőket nem ezt a szolgáltatást kellene nyújtani!!

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Strandoló, sajnálom a kényelmetlenséget. Évek óta fejlesztjük azokat a technikákat, amiknek a segitségével szeretnénk a sorban állást lecsökkenteni, de ez nehéz feladat . Tájékoztatni szeretném, hogy működik a sorbanállás kikerülésére a különböző időtartalmú bérletváltás lehetősége, idén bevezettük a hétvégi zsúfoltság csökkentésére a háromnapos belépőt is, ezen kívül jegyautomata is működik , bankkártyás-érintős fizetési lehetőséggel. Ez utóbbit folyamatosan erősítjük, bár felfutása , használata lassan emelkedik.

  2. Strandoló! írta

   TISZTELT PROBIO! Köszönöm kimerítő válaszát .. hogy több éve küzdenek a beléptetés meggyorsításával!! SIKERTELENÜL!! Az automata ami el van dugva a bejáratnál, sajnos folyamatosan hibás!Talán ha egyszer beállna a sorba 30 fokban,jobban sikerülne a megoldást megtalálni!! Lenne ideje gondolkodni rajta!! Javaslom hétvégén próbálja ki! Strandidő lesz!! Bár gondolom így is telik a kassza!

 6. régi füredi írta

  Úgy látom a hozzászólásokból, egyre nagyobb a gond a városban a parkolással, ez a kérdés egyre több embert foglalkoztat, alkalmasint bosszant. Tudomásul kell venni, hogy ez a városszerkezet már nem bírja el ezt a sokszorosára megnövekedett autóforgalmat, nem erre tervezték – vagyis a probléma várhatóan tovább növekszik. Gondoljon bele mindenki, hogy a gombamód szaporodó társas nyaralók mind-mind plusz gépkocsikat jelentenek, méghozzá nem kis számban. Ezek hol fognak majd közlekedni vagy parkolni, mikor már most is dugig vagyunk? Senkit nem akarok elkeseríteni, de a szezonban ez a jövőben csak rosszabb lesz. Megoldás? Bírjuk ki valahogy ezt a 2-3 hónapot és üljünk gyakrabban biciklire! Vagy éppenséggel használjuk azt, ami mindig nálunk van: a két lábunkat! Azzal persze tisztában vagyok, hogy egy nagybevásárlást nem lehet gyalog elintézni! De azzal is, hogy a bankba vagy a postára nem feltétlenül autóval kell menni…!

  1. sétáló írta

   A társasházak esetén is a telken belül kell megoldani a parkolást, mint az egyéb – családi-, iker-, sorházak esetén. Sajnos – és főleg a Zimmer Ferizők – ezt lesajnálják. Megoldás a fizető parkolás kiterjesztése lenne, nem bevételi, hanem forgalomszabályozási céllal. Mi fürediek kedvezményesen, a többiek elfogadható áron bérletet vehetnek. Vagy – és ez az Ön támogatandó javaslata – lehet gyalog menni prászáz méterre, vagy bicajjal.

  2. m.e. írta

   Még szerencse, hogy a szezon 2 hónap! Felesleges ide szezon hosszabbítás, a város belefulladna!

  3. Parkolás írta

   A gombamód szaporodó társasházak nem azt az embertípust / régeteg képviselik, amelyik biciklire ül, vagy, Uram bocsá’, elindul gyalog… Ezért elvileg a nem a gombamód szaporodó társasházakban lakó, ősfüredieknek kellene megint alkalmazkodniuk a hőn szeretett turistákhoz / nekik kellene úgymond feladniuk a kényelmüket, ami finoman szólva is izé már. A megoldás nagyon egyszerű: nem kell több társasház, nem kell több turista – és a szezon hosszabbítása sem.

  4. Aggódó füredi írta

   Rómában, Velencében, Dubrovnikban, Firenzében már csinálják, be kéne állni a sorba és Füreden is jócskán korlátozni az ideözönlő turisták számát. Akinek csak egy csöpp kis esze van, tudja hogy nem lehet a végtelenségig növelni a tömeget, mert ez rossz a turistáknak és rossz nekünk füredieknek is. Már most is túl vagyunk a tűréshatáron, elég elolvasni az itteni kommentárokat és kimenni a partra és körbenézni a városban. Ha nem akarják ezt hivatalos helyről megoldani, akkor majd megoldja az élet, de az nem biztos, hogy jó lesz. Az meg csak hab a tortán, hogy mi alkalmazkodjunk a turistákhoz………….Ha így folytatódik a város beépítése és a Balatonhoz való lejutás egyre nehezebb lesz, akkor nem lesz miért idejönni. Ilyen módon mindnyájan csak vesztesek leszünk. Nem hiszem, hogy ezzel a véleménnyel egyedül vagyok.

 7. Öreg Füredi írta

  Balatonfüred a kultúra városa, jól hangzik. Tegnapelőtt (csüt.) voltunk az Anna Grand Hotel nagytermében, egy színházi előadáson. Nagyjából sejtjük, hogy mit láttunk. Miért?: egyrészt mert pocsékul éreztük magunkat, folyt rólunk a víz a hőség miatt, semmi szellőzés, nyitott ablak, vagy ventilátor, vagy klímaberendezés és mindez itt, 2019-ben! A nézőtér közepétől kissé hátrább ültünk és sokszor körbekérdeztük a szomszédokat (ők meg minket) hogy most mit is mondtak a színpadon. Erre találták ki ugye a mikrofonokat és a hangerősítö berendezéseket. Ha ilyen volt is, akkor nem működött. Nem ártana, ha a “kultúra” ilyen vonatkozásban is létezne, nem csak fellengzős frázisokban……..és mindez az ország egyik leghíresebb és felkapottabb üdülőhelyén! Nagy csalódás volt.
  Öreg Füredi erdélyi vendégei, akiknek magyar az anyanyelvük!

 8. Varga Ilona írta

  Érdeklődöm. hogy hol kell jelezni a Papsokánál lévő padok elhelyezésével kapcsolatban. Korábban a hegytetőn volt egy pad, melyről csodálatos balatoni panoráma volt látható. Sokak kedvelt helye. Szeretnénk ha visszahelyeznék. Köszönettel: Varga Ilona

  1. Milyen papsoka hegy írta

   Lehetne kicsit konkrétabban kérni a helyszín megjelölését?

 9. Csend, vagy nem? írta

  Miért csak a fűnyírásról, barkácsolásról szól a csendrendelet? A város több részén zajló építkezések, felújítások hasonló, vagy inkább jóval nagyobb zajjal járnak! A felvonuló munkagépek, folyamatosan amyagot szállító, kisebb – nagyobb járművek okozta közlekedési nehézségekről nem is szólva. Az építőipar nem tart három órás ebédszünetet! Ezt csak egy nyári építési tilalommal lehetne megoldani! Ezután jogosan kérhetjük a renitens fűnyírósokat a csendrendelet betartására!

  1. Csendet - vagy mégsem írta

   A fűnyírás és a barkácsolás nem hoz senkinek pénzt. Az építkezések igen. Ergo az építkezésekre nem vonatkozik semmilyen szigorítás.

 10. Gyalogos írta

  Kérdésem lenne? Az elkerülő Lapostelki út mindegyik oldalára már nem jutott a városnak fa ültetésre?
  Naponta járok arra dolgozni, a fasor inkább az út túloldalán van, nem pedig a gyalogos járda mellett! Szerintem az árnyékost adó fasor jobb szolgálatot tenne a járda mellett! Egyébként majd a megépülő lakóházak miatt úgy is ki kell vágni egy két darabot.Másik: az erdészethez vezető út katasztrofális! Mikor fogják végre rendbe tenni?

  1. Eedészet írta

   Az erdészethez vezető út soha nem lesz megcsinálva. Ennek az útnak evolúciója van. Volt a félévente reggel hétkor dózeroljuk s kátyúkat korszak, aztan jott a leszórjuk valami kaviccsal korszak. Csak a kátyúk állandóak. Az amúgy érdekelne hogy ott hol lesznek lakóhàzak. A szőlőben?

 11. Tesco írta

  A Tesco egy magánvállalkozâs! Füredi lakosként semmivel sincs több joga semmire, mintha nem füredi lenne. Valamint nem értem miért ide ír, nem a városé a tesco parkoló. Nekik írjon. Amúgy nem először szedik le a sorompót, lehet hogy csak cserélik. Engem a sok ingyen parkoló autó jobban idegesít.

  1. Arácsi írta

   Végre valaki, aki szeret fizetni a parkolásért! (elvégre idegesíti az ingyen parkolás) Amúgy kihez tartozik ez a parkoló? Tesco privát, vagy Marina bevásárló-központ? vagy közterület? És az idelátogató turisták meg hol parkoljanak? A 71-es út szélén, a Balatonban, vagy a Tamás hegy tetején? mert máshol nyáron nincs hely. Idecsalogatták őket, aztán boldoguljanak, ahol tudnak?

  2. Arácsinak írta

   A parkoló a vásárlóké kell, hogy legyen elsősorban. Nem közparkoló. Ha az lenne, akkor nem telepíthettek volna oda fizetős sorompót. Magam sem szeretek fizetni a parkolásért, a tesco-nál sem fizettem még egy forintot se érte, de az nem is erre van kitalálva… 2 óra ingyenes, ami elég szokott lenni a bevásárláshoz. Elég egyértelmű, hogy az intézkedés célja az volt, hogy túlnyomórészt a vásárlók használják a parkolót, nekik legyen hely. Engem nem az ingyenes parkolás idegesít, hanem az Ön által említett réteg: az idelátogató turisták igazán parkoljanak már máshol, ne egy bolt parkolójában! Az ALDI-hoz is nem véletlenül van kiírva, hogy a parkoló a vásárlóké, a vásárlás idejére. Itt is így volt, csak ezt a kedves kényelmes turisták nem vették figyelembe, ezért szemtelen módon itthagyták tömegével az autójukat egész napra, mi pedig nagycsaláddal mentünk mindig vásárolni és idegörlő volt negyed óráig helyet keresni. Így én mindenképp üdvözöltem a fizetős parkolást igen – úgy, hogy nekem nem kellett fizetnem érte (2 órán belül maradtam). Megértem a szokásosnál magasabb díjakat is, aki 2 óránál tovább ott hagyja a kocsiját, arról azért feltételezhető hogy nem a boltban van, hanem mert “máshol nincs hely, ezért elveszem a vásárlókét” érvényesül – igazán bosszantó.
   Igen, boldoguljanak ahogy tudnak. Ezt nem rosszindulatból írom, magam is nagyon szeretem a turistákat, életet hoznak a városba, de micsoda dolog már egy bolt elől elvenni a parkolóhelyet. Legközelebb hova fognak beállni? A mentőállomásra? Nekünk kell határokat szabni. Tudnak parkolni a forrás mellett, az amelletti régi mellékút szélén (Tihany fele), a Kisfaludy strand melletti parkolóban vagy az azt övező füves “pót” területeken, illetve elsősorban a házuk, lakásuk udvarán… ahogyan én is.

 12. Gyorshajtás a hajógyári úton írta

  Hétvégén biciklizni mentünk gyerekekkel. A hajógyári úton száguldoznak az autók, a 30-as tábla ellenére, taxis is volt közöttük! Jó lenne, ha a rendőrség jelenlétével moderálná ezeket a türelmetlen, másokat veszélyeztető autósokat!

  1. Rendőrség jelen(nem)léte írta

   Állítólag nincs elég rendőr. És ez állítólag az egész országra érvényes. Állítólag őket sem becsüli túl az állam fizetés szempontjából. Azért írom, hogy “állítólag”, mert a pontos számokat nem ismerem, de sajnos több mint el tudom képzelni, hogy sajnos igaz.
   DE! A város a saját szintjén igenis tehetne a létszámhiány ellen. 1) a kismilliomodik lakóparkra költött pénzt inkább fordítsák a helyi rendőrök fizetésének kiegészítésére. Vagy ha ez nem megoldható, akkor 2) tessék már végre felszerelni néhány kamerát!

 13. Tallózó írta

  Tegnapelőtt buszoztam el a Tesco-parkoló mellett és nagy megelégedéssel láttam, hogy vége a rémálomnak, leszerelték az “automata” beléptető rendszert. Az alapötlet jó lett volna, de a kivitelezés egy katasztrófa volt. A kérdés csak az, hogy vajon ki fizeti ezt a minősíthetetlen és elfuserált kísérletet? Ki tudja erre a választ? Nehogy most újra induljon egy suttogó, ki tudja honnan származó “információs” áradat, jó lenne már egy hivatalos választ kapni, remélhetőleg füredi lakosként jogom van erre.

  1. parkol parkol írta

   Mégis mit kellene kifizetni? Azt, hogy Ön nem tudta egész nap ingyen parkoltatni az autóját? Ne haragudjon de vásárlóként abszolút bosszantónak találom azokat az autósokat, akik egy bevásárlóközpont parkolóját használják magáncéljaikra. A vásárlók elől veszik el a helyet! Tudja milyen nehéz kisgyerekekkel keringeni a parkolóban negyed órákon át? Csak azért, mert Önnek így volt kényelmes? És még ezért a bolt fizessen Önnek? Ne haragudjon, de elítélem a kérdését.
   Mindazonáltal. A TESCO magánvállalkozás, úgy gondolom a parkoló is az övé, hiszen különben nem zárhatta volna le azt sorompóval. Nem olyan egyedi eset ez, a szomszédos hipermarketnél, az ALDI-nál is ki van írva hogy a parkolót csak a vásárlók használhatják, a vásárlás idejére. Ott egyelőre a szép szónál maradtak, a TESCO-nál gondolom ezzel a bizalommal visszaéltek a vásárlók.
   A Vásárlóknak nem sok forintjába fájt ez a művelet, hiszen 2 óra parkolás ingyenes volt eddig is…

 14. sétáló írta

  Erkel utcai parkolás. Az Erkel utca Deák és Szabadság utca közötti része zsákutca. Ebből következően kétirányú forgalma van, amit a keskeny űrszelvény és az utca két oldalán parkolók csak nehezítenek. Mivel a parkolás szabályozatlan így a héten a szelektív hulladékért jövő kukásautó kétszer is hiába próbálkozott a bejövetellel.
  Az utcában két társasház van, mindkettőben számos kiadó lakással és a vendégek az utcán parkolnak. Hozzájuk jönnek nappal az Esterházy strand vendégei, este a rendezvényre jövők, mert ez az utca a Tagore sétányhoz legközelebbi nem fizető parkolós rész.
  Megoldás lenne az utca északi – nem járdás részén a fák között murvás parkoló helyek kialakítása az ürszelvényen kívül, illetve a déli részen egy a járdáig tartó parkolási rend (minimálisan belógva az ürszelvénybe)
  És a fizető ővezetbe vonás!

 15. újra Horváth Mihály út... írta

  Horváth M út…most hogy az elválasztó vonal is fel lett festve látszik igazán milyen hepe hupa az út. Ez idáig csak “érezni” lehetett most már “kiválóan látható is. Úgy látszik nem számít a minőség, bármit át lehet venni…. őszintén sajnálom

  1. Hepehupa írta

   Valószínű,/Talán turisztikai szempontból ez (sem) eléggé fontos, tehát mindegy, milyen a minősége…

  2. Aszfaltbetyár írta

   Sajnos az Újonnan elkészült utcák aszfalt burkolatának a minősége kritikán aluli. Ezt ki veszi át a Balatonfüredi Önkormányzat részéről? Nincsenek minőségi követelmények már? Az egyik ilyen példa lehetne a Horváth Mihály utca például…Nagyon szomorú, hogy még mindig csak ilyen Balkáni minőséget tudunk produkálni.

 16. Tesco parkolás írta

  A Tesco parkoló sorompós lezárása nem volt túl jó ötlet. Ha a Fürdő útonl a kemping irányába haladva balra fordulva próbálunk behajtani a parkolóba, akkor nehéz helyzet áll elő: ha áll ott pár autó a sorompónál, akkor nem lehet odaférni, mert a szembejövő sávba lóg az autó. És Szinte mindig van pár autó a sorompó előtt… a kihajtás is nehézkes a nagyobb forgalomban. Nekem nem rémlik, hogy a korábbi években a Tesco parkolót egész napra elfoglaló autósok miatt nem lett volna hely. Így hát nem tudom, miért kellett ezt a sorompós fizetős rendszert bevezetni. Szerintem ott a hely fizikailag alkalmatlan erre.

  1. Névtelen írta

   Neken sajnos rémlik, hogy a főszezonban vadászni kellett a helyeket és a “lyukra futottak” képeztek kifelé hosszú sort. Másrészt a besoroló sávból akkor kell rákanyarodni a sorompóhoz, ha látjuk, hogy nem ragadunk a szembejövő sávban. Általánosságban is úgy/akkor kell(ene) behajtani egy kereszteződésbe, ha látjuk, hogy át is jutunk.

  2. Tallózó írta

   Van egy másik probléma is, ami a nyári főszezonon kívül nem jelent gondot. Amikor annak idején az egészet megtervezték, nem vették figyelembe, hogy nyáron többszörösére nő a forgalom és gondot fog okozni, hogy a két bejáraton beözönlő autók nem fognak torlódás nélkül kijutni az egy kijáraton.(pláne ha a két bejárat is néha kevés) Ez minden gondolkodó ember számára magától értetődő, csupán a tervező(k)számára nem volt az……………az eredményt meg mi nyögjük…..emiatt nagyon sokan visszafordulnak és továbbhajtanak, hiszen szerencsére van Füreden más bolt is. (én is már régóta kerülöm a környéket)

  3. Tesco parkoláshoz írta

   Amikor elkezdték a lezárást, csak ámultam, hogy lehet ilyet kitalálni. Én azóta nem járok oda vásárolni. Nyilván nem veri őket a földhöz, de én ettől a cirkusztól távolmaradok. Ahogy hallom, többen döntenek így körülöttünk.

 17. Péter írta

  Az Arácsi út nemrég leaszfaltozott szakasza a Csopaki 73-as kereszteződésnél a vicc kategóriába tartozik. Rendszeresen vezet arra az utam, Paloznakról Füredre járok dolgozni kerékpárral, így napi szinten látom azt a komédiát, amit azzal az úttal csinálnak. Az alig pár hónapja leaszfaltozott utat szinte heti rendszerességgel javítják, foltozzák, a héten éppen valami nagyon besüllyedt egy helyen, azt kell kerülgetni. Mire készülnek ezzel a hanyag kivitelezéssel? A szürke ötven árnyalata díjra? Péter -Paloznak

 18. Gilmour írta

  Csatlakozom Punisherhez! Nem csak ott van gond. Ma éppen az Arácsi úton láttam a Silver elötti zebrán majdnem elgázoltak egy családot. HAHÓ, drága illetékesek! Mi kell hozzá hogy végre megrendszabályozzák a négykerekü trollokat?! Most már elég legyen! Az autósok nagy része nem foglalkozik a szabályokkal (nincs tisztelet a kivételnek!). El kell kapni őket a galléruknál fogva!

 19. Punisher írta

  T. Illetékes! Nagyon bosszantó és balesetveszélyes is az Arácsi út Balaton utca kereszteződése mivel jobbról balról beláthatatlan van ugyan egy tükör szemben ,viszont annyira rosszul van beállítva ,hogy gyakorlatilag már csak akkor látja meg benne az ember az érkező járművet mikor már egymásnak ütköznek. Kérelmezném ennek a tükörnek a beállítását ill. egy másik tükröt felszerelni vagy vmi megoldást találni hogy jobbról is be lehessen látni az utat!

 20. m.e. írta

  Azok akik a szívkórház intenzív osztályától 20 méterre megengedték az éjszakába tartó bulizást üvöltözést, finoman szólva embertelenek. Durvábban nem normálisak. Jövőre a temetőbe lesz a buli? Egy vitorlás rendezvényt miért nem lehet a parton lebonyolítani? Kérem szépen a Gyógyteret a nevéhez méltóan használni!

 21. Zrínyi utcai lakók írta

  Nem tudom, hogy ki az illetékes az akciós újságok terjesztésénél, de jó, ha tudja, hogy a Zrínyi utcában az elmúlt 5 hétben egyszer kézbesítették a lapokat, noha az üzletek feltehetőleg rendesen fizetnek a terjesztésért.

  1. Névtelen írta

   A Balassi utcában is ez a helyzet!

 22. Sentinel írta

  Egész szépen alakul a Zákonyi utcában a parkoló helyén kialakított terület! Kicsit hamarabb is lehetett volna talán…szezon kezdetére.

 23. Balassi Bálint utca írta

  Mikor csinálják meg a Balassi Bálint utcában az utat, mert veszélyes, és “autó rongáló”? Legalább két hete kimélyítették a hibás részeket, de az aszfaltozás késlekedik!

  1. cinikus írta

   Nem jár arra senki az Önkormányzattól, így elfelejtették

 24. Sound írta

  Vasárnap beszéltem egy fiatalemberrel, aki azt mondta, idén nem voltak a vízben stégek és befordítottak néhány hangfalat a szárazföld felé. A headliner, főleg szombaton, a szokásos módon remegtette a falakat, viszont a többi napon a headliner után, nem akarom elkiabálni, de szinte mintha. Lehet, végre meghallották, amit évek óta írunk / mondunk. Szinte le sem merem írni, nehogy… Ha ez így van, megoldható ez a többi fesztivál – mert sajnos lesz még pár- esetében is? Az oltári jó lenne! Köszönjük!

 25. KRESZ, közlekedés, parkolás stb. írta

  Kedves Hozzászólók! A magam nevében köszönöm a hozzászólásaikat, mert néha jó érezni, hogy nem vagyok egyedül. Hátha egyszer a sok lúd tényleg disznót győz. Tisztelt Városvezetőség!Szerintem elég jól látható, hogy a probléma nem kevés – sőt, egyre több – és nem tegnap óta létezik. Mikor oldják meg?

  1. Biztonság, minek? írta

   Érdekes “megoldás”a Kiserdö-71-es keresztezödésénél! Nem került sokba, egy tábla az autósoknak, oldják meg ahogy tudják a kijutást jobbra kanyarral. A gyalogosok továbbra is életveszélyes körülmények között juthatnak át a 71-en a nyári forgalomban. Nincs pénz egy lámpára ami biztonságot ad úgy a gyalogosoknak mint az autósoknak?

  2. Deák Ferenc utca kétirányú? írta

   Miért nem lesz kétirányú a Deák Ferenc? Ott a lámpa, csak áthangolni kéne. Úttest is elég széles. Kézenfekvő megoldás lenne. Miért nem ezt választották?

 26. Közlekedő írta

  Vajon számítanak a KRESZ táblák, vagy csak díszek? A Lóczy utcában végig várakozni tilos, illetve megállni tilos táblák vannak. Ennek ellenére egy kisbusz folyamatosan a huszon x. szám előtt az úttesten parkol, leszűkítve az egyébként se széles űrszelvényt. Itt városi és távolsági buszok közlekednek és egyébként is nagy a forgalom. Miért nem lehet érvényt szerezni a szabályoknak? Gondolom naponta legalább egy gépkocsizó járőr elhalad mellette. Nem lenne feladatuk a szabálysértés szankcionálása?

  1. Gabi írta

   Látná mi van a Bajcsy-Zs. utcában!!! A kapu elé is beállnak, ott hagyják az autóikat, mi nem tudunk az udvarból kijárni, ráadásul a járdán félig vagy teljesen fenn vannak, nem lehet mellettük elmenni. Tábla van, de minek, mert eléje-mögéje is odaállnak. Itt naponta összesen akár 2-3 milliós büntetést is ki tudnának osztani. Ha a rendőrség véletlenül foglalkozik a dologgal, akkor azt bünteti meg, aki szabályosan a saját háza előtt áll. Nem értem…

  2. A kisbuszos! írta

   Legalább egy kicsit lelassította a forgalmat! Ezen a szakaszon a 40 es tábla ellenére ezerrel -mennek a járművek. A buszok is! Jól tette hogy ott parkolt!

  3. Gilmour írta

   Gabinak! Ha odaállnak a kapu elé és a, rendörség nem megy ki hivasson egy vállalkozót akinek van egy erösebb munkagépe. Szépen, kulturáltan arrébb kell pakolni az autót.

 27. Viki írta

  Tegnap este szomoruan tapasztaltuk, hogy este 10-kor mar keptelenseg lejutni a vizpartra. Annak ellenere, hogy elvileg 11-ig kozparkkent kellene uzemelnie a strandnak. Elszomorito volt es bizony nagy csalodas!

 28. Molnár Judit írta

  SÉTÁNYON!!! és FÜREDI LAKOS hozzászóláshoz
  Tisztelt Hozzászólók! A 2019.06.28-i testületi ülésen tárgyaltuk a Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2018. évi beszámolóját.Összességében a bűncselekmények száma csökkent, a korábban olyan gyakori lakásbetörések száma elenyésző, köszönhetően annak, hogy a sorozatelkövetőket időben elfogták, elítélték.
  Az Ön által is említett közterületi garázdaságok száma viszont úgy 2018-ban, mint 2019-ben emelkedett. Éppen ezért a rendőrkapitányság a városvezetéssel együtt július elsejével Biztonságos sétány néven a Zákonyi utcától a Vitorlás térig, valamint a frekventált helyeken nagyobb rendőri jelenlétet biztosít az éjszakai órákban, új térfigyelő kamera beállításával is. Kértem a kiemelt jelenlétet a vasútállomáson, buszpályaudvaron is.
  A folyamatos jelenlétet hétvégeken kutyás járőr is erősíti. Balatonfüred speciális helyzetben van, hiszen hiába kisváros, rengeteg a feladat. Regdon László r. ezredes, városi rendőrkapitány tájékoztatása szerint a füredi kapitányság emberei, a főkapitányságtól ide csoportosított rendőrök, adott esetben a készenléti rendőrség emberei biztosítják azt, hogy Balatonfüred a nyári hónapokban is biztonságos hely legyen.
  Az Annuska villában zajló hangoskodás, illetve egyéb rendbontás ügyében szintén a rendőrkapitánysághoz kell fordulni, fogadják bejelentéseiket, s intézkednek.
  Köszönöm észrevételeiket,
  Üdvözlettel: Molnár Judit, városi képviselő

  1. "új térfigyelő kamera" írta

   Tisztelt Molnár Judit, nem lehetne (legalább) egy (térfigyelő) kamerát végre a “régi áruházi” kereszteződésbe is (de felőlem akár az arácsiba is) tenni, hogy a KRESZ-t ballisztikus ívben lesajnáló sok idióta végre elnyerje méltó büntetését?

  2. Gilmour írta

   “új térfigyelő kamera”-nak! Igazából aki eleve nem foglalkozik a szabályokkal az a kamerákkal se foglalkozik. Sajnos, ez van! El kellene gondolkodni hogy nem kellene-e lekorlátozni a városba látogatók számát! Persze, lehet mondani ez a város ebből él. De lehet ha megkérdeznék a valóban füredi lakosokat akkor ők a hátuk közepére se kivánják a turistákat.

  3. Gilmour-nak írta

   Kedves Gilmour, egyetértek Önnel, én azért “nyomom” a kamerákat, mert egyrészt anyukámat már ütötték el, illetve akkor a csekkel lehetne művészi fotókat is küldeni, amik bizonyítékul szolgálnának és úgy talán több jogosultsága lenne a hatóságoknak a büntetéseket behajta(t)ni. Illetve hátha elterjedne a híre az egésznek és vagy tényleg kevesebb idióta lenne, vagy ebben a vonatkozásban, a büntetéseknek köszönhetően, hátha nem lennének akkora idióták egy idő után. Mert az, hogy eddig nem volt még halálos baleset, az nem jelent örök garanciát rá és egy emberélet szerintem többet ér, mint a sok idióta által a városban hagyott pénz. De lehet, ezeket csak én látom / gondolom évek óta “rosszul”. És igen, én személy szerint a hátam közepére sem kívánom őket, inkább kevesebb lenne, de normálisabb, mert a mellényük az egész sétányon nem fér el…

  4. régi áruház írta

   Az lehet, hogy nem foglalkoznak a kamerával, de majd a kapott bírsággal fognak! Budapesten egy ideig működött kamera, ami a szabálytalan kanyarodást rögzítette és azonnal ment is a bírság. Itt is jó lenne mert nagy ívben tesznek a tiltott jelzésre, más autót KÖRBEKERÜLNEK, számomra és sokan mások számára BALESETVESZÉLYT okoznak.

  5. álpolihisztor írta

   Teljesen hiába telepítenek kamerákat, bármennyit, ha azokat valaki nem figyeli, és nincs módszeresen kiküldve a felvételeken látható szabálysértésekhez tartozó csekk. Pedig a jogi háttér sosem volt ennyire tiszta… rendszám alapján lehet küldeni, bevétel a városnak. Rengeteg pénz beszedhető teljesen törvényesen, ezzel egyidejűleg bizonyos fokig rend tehető az utakon. A rengeteg pénz jól jönne… munkalehetőség is pár embernek, nem különösebben magas a befektetés költsége sem. Miért ne lehetne ez a város az első, ahol rend van, és dől a pénz? Döntéshozói akarat? Tessék már haladni előre! Mariska néni a vásárcsarnokban ezt nem fogja megvalósítani, van viszont szuper jegyzőnk, és egészen jó testület, polgármester, minden. Akkor meg?

 29. Punisher írta

  Érdeklődnék ,hogy a mérnökileg elfuserált fekvőrendőrt a Kisfaludy utcában mikor javítják ki? Mert nem kell gyorsan menni (kb 5km/h-val )az autók “levernek” rajta. Kinek küldjük a kártérítési kérelmeket? Nem fizetünk elég adót? Nem elég?

 30. Közlekedő írta

  Autósok figyelem! Aki a Kiserdő felől érkezik a 71-es főút kereszteződéséhez (Séta-Petőfi u.), és szeretne balra kanyarodni Tihany felé, vagy egyenesen átjönni a 71-esen a Séta utcán, ne tegye! Ugyanis most már KÖTELEZŐ JOBBRA haladási irány van. Tihany felé úgy tud haladni, ha JOBBRA kanyarodik Budapest irányába, majd az arácsi lámpáknál balra (ott reménykedjen/imádkozzon, hogy beleférjen abba a 3-4 autóba, amit átenged, amikor zöld), át a vasúti kereszteződésen, a Vaszary Gábor utcán balra, a Séta utcára balra, ismét át a vasúti kereszteződésen, így visszatérve a Petőfi-Séta u. kereszteződéshez, már fordulhat jobbra, ha a forgalom engedi.

  1. Jobbra, balra írta

   Az a baj, hogy hiába kötelező elvileg a jobbra tarts, gyakorlatilag ez nem fog mindenkit érdekelni. Tudjuk ezt már évek óta a másik kereszteződésből, ahol elvileg nyilak jelzik a lehetséges haladási irányt, illetve lámpák és azok színei, hogy elvileg mikor lehet egyáltalán haladni, gyarkolatilag sajnos az sem érdekel mindenkit.

  2. m.e. írta

   Aki ezt a kötelező jobbra tartást kitalálta nem lesz az év embere az biztos! Most ráterelték a forgalmat az arácsi kereszteződésre amit lámpa biztosít. Ez a megoldás akkor lenne elfogadható, ha ott körforgalom lenne. Így csak a forgalmi dugó helyét változtatták a probléma maradt. Tetszik mikor illetékesek azt gondolják, hogy egy 25000 forintos táblával meg lehet oldani egy városrész problémáját!

 31. Punisher írta

  Tisztelt Illetékesek!
  Jó lenne rendezni Balatonfüreden és Balatonarácson is ezt a mértéktelen utcán való parkolást! Az ,hogy nem lehet közlekedni a városban a nyári szezonban azt hagyjuk is,(pl: kisvonat,rengeteg “migráns”iszonyatos gépkocsiforgalom sok-sok vezetni nem tudó rutintalan egy helyben kormánytekergető) no comment. Miért nem tesz semmit az illetékes szerv az ügyben? ?? Családi házasok saját beállóval előszeretettel parkolnak az úttesten ill az itt nyaralók. Csak pár utcát említenék meg de van sok pl : Arácsi út, Arad utca, Nádor utca, Tamási áron, Lóczy utca stb ezzel akadályozzák a forgalom szabad haladását és balesetveszélyes is. Miért nem lehet megállni tilos táblákkal végigpakolni az ilyen utcákat? Arról nem is beszélve miért kap engedélyt bolt vagy létesítmény ami nem rendelkezik parkolási lehetőséggel?

  1. arácsi út mérges írta

   Abszolút jogos punisher felvetése. Az Arácsi úton magam is tapasztalom napi szinten a parkoló problémát. Az az utca helyenként egyszerűen nem alkalmas az út szélén otthagyott kocsik tárolására. Tiltani kéne táblával és büntetni. No, nem mintha alapból a KRESZ megengedné – szemre saccolva az az úttest legalább bizonyos szakaszokon nem is elég széles ehhez, de mint tudjuk a KRESZ az érintetteknek régen volt, vagy igaz se volt.
   A parkolóhely nélküli létesítmények is megérnének egy kérdést, de azt a kettőt még ki tudjuk kerülni ha mérgelődve is, csak legalább ne az egész út legyen ilyen…

   Az Arad utca ehhez képest sokkal jobb (és szélesebb), de ott sem egy leányálom a helyzet. Ezekkel kéne valamit kezdeni tényleg.

 32. füredi lakos írta

  A tegnapi 07.04.Jókai utcában az Annuska villa /volt Park hotel/kertjében rendezett rendezvény kissé hangosra sikerült,dübörgő zene,éneknek nem nevezhető kornyikálás,mikrofonba üvöltés,egész délután és este,az itt lakóknak rezgett az ablakuk,és gyomorba dübörgött a basszus.Megértem,hogy buli,meg minden,de ne a város lakóknak kelljen ezt kéretlenül elviselni.Nem tudom volt-e engedélyül,vagy kell.e egyáltalán az ilyen hangos bulira,de bízom benne több nem lesz és jó lenne erre valakitől válasz is kapni.Köszönöm az itt lakók ,és pihenni vágyó üdülők nevében.

  1. polihisztor1 írta

   Ha valakit arra lent a “vigalmi” városrészben – tudom, a reform kori jobban hangzik – zavar a hangos mulatozás, csak a rendőröket kell kihívja, és intézkedni fognak, ha ki tudnak jönni. Jó hír, hogy az évek óta tartó SOUND probléma megoldódott. Csak sejteni lehet, ki és hogyan intézte de zavaró hanghatás sutty, volt, nincs! Nagyon kíváncsi lennék, mi történt, hogy így elnémult a buli, és itt mi a túloldalt hálISTEN már nem veszünk részt a rendezvényen. Bárki intézte, köszönjük neki többé nem kell elutazni a rendezvény idejére.

  2. szintén helyi lakos írta

   Sajnos ez most másfél hónapig így lesz, ne reménykedjen! A pihenni vágyók tehetetlenek a hangoskodókkal szemben, ki vannak szolgáltatva. Mifelénk ugyanez megy, üvöltöznek, balhéznak, rajcsúroznak. Tegnap este átmentem a szomszédba, megkértem a fiatalokat, hogy egy kicsit halkabban, mert nagyon zavarják a környéket. Azt mondták, rendben, bocsánat. Aztán kis idő múlva ugyanúgy folytatták. Mit tehet ilyen esetben az ember? Semmit. (Bár van ötletem, de az már durva, nem írom ide – igaz, amit ezek művelnek, az nem durva?)

 33. Sok a szúnyog írta

  Baromi sok a szúnyog, tenni kellene végre már valamit! De ne olyan szert permetezzenek, amitől a fecskék elpusztulnak,a a szúnyogok meg vidáman élnek tovább. Az elmúlt években 2 millió fecske tűnt el az országból, szakemberek szerint egy fecske egy kilónyi rovart eszik meg…

  1. Jennifer írta

   Ha állandóan irtják a szúnyogot kevesebb ennivaló lesz a fecskéknek is , az élethelyüket a panelprogram és a fészkek leverésével már lecsökkentettük .Ne csodálkozzunk hogy egyre kevesebb fecske van és így egyre több rovar marad.

 34. szkeptikus írta

  Végre, végre! Jótét lelkek végre kitisztították a Füred és Tihany közötti kerékpárutat a bozóttól. Pár hete még lehetetlen volt tekerni a víz felőli sávon a mindenhol belógó ágak miatt, ami veszélyes is volt, mert az ember áttért a másik sávba, s néha centiméterekkel kerülte ki a szembejövőt – vagy leszállt és megvárta, míg azok továbbtekernek. Most viszont, minden gyönyörűen kitakarítva, lehet közlekedni – igaz, a kátyúk és döccenők, a pocsék aszfaltminőség sajnos továbbra is a régi. De legyünk pozitívak!
  Az más kérdés, hogy olyasminek kell örülni, ami amúgy a fenntartóknak kutya kötelessége lenne…!

 35. KRESZ - már megint / még mindig írta

  Egy hétvége, két gyönyörű példa, amelyikből az egyik sajnos szinte már klasszikusnak számít. A kerektemplomtól “fölfelé” vezető sávból drága, szeretett turistánk Tihany felé kanyarodik. Illetve a Csopak-Tihany sávban drága, szeretett turistánk MEGÁLL A KERESZTEZŐDÉS mértani KÖZEPÉBEN (!!!!) és lekanyarodik a kerektemplom felé.
  Én nagyon szeretném tudni, minek kell ahhoz történnie, hogy az illetékesek végre elkezdjék már megoldani a problémát (a megoldást egy pár éve már ide írjuk, tehát nem is kéne maguktól kitalálni, csak megmozdulni), mert ha megtudnám, hogy minek kéne történnie, még meg is tenném, ha módomban áll.

 36. szkeptikus írta

  Kíváncsi vagyok, az OTP mikor fog lépni a TESCO-hoz hasonlóan, mert már nagyon aktuális lenne. Ma délelőtt 5-6 ügyfél volt az épületben, a parkolója viszont dugig, nem számoltam meg, de tippem szerint több, mint egy tucat autó parkolt az udvaron. Vagyis legalább a fele nem az OTP-ügyeit intézi. Amikor az ügyfélszolgálatos hölgynek megemlítettem az esetet, ugyanazt mondta, amit én fölvetettem.
  Sajnos, attól tartok, a helyzet egyre rosszabb lesz. Garmadával épülnek a társasházak és társas nyaralók, aminek logikus következménye, hogy intenzíven növekszik az autók száma is, amit a város egyre kevésbé bír el. Ennek következményei az ilyen “területfoglalások”, mint a fent említett két eset. Szerintem sokkal nagyobb szigorral kellene eljárni, mert sokan két lépést sem hajlandók gyalog megtenni, s ha tehetnék, a vízparti füves területen vagy a sétányon hagynák az autójukat.

 37. Piknik írta

  Szeretném megkérdezni, nem lehetne-e kitáblázni, több nyelven (szükség esetén ingyen lefordítom a szöveget), hogy a parton, a Szívkórház alatti zöld területek NEM PIKNIKEZÉSRE szánt parkok. Vagy csak engem bánt/zavar ennyire, hogy azokon a részeken, ahol tudom, hogy gondozzák, locsolják (nem olcsó vízzel) a füvet, virágokat ma is egy tizenkét fős társaság 110%-ig telepakolta plédekkel, bőröndökkel satöbbi, és ott piknikeztek, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne?? Ugyanez vonatkozik arra a részre is, ahol a rózsák vannak. Mert nekem nem a bicska, hanem a láncfűrész nyílt ki a zsebemben és nem is egy.

  1. füredi írta

   Régen volt olyan intézmény, hogy parkőr, aki gondját viselte a rábízott területnek, összeszedte a szemetet és figyelmeztette a rendetlenkedőket. Ezek szerint manapság is egyre aktuálisabb lenne egy ilyen beosztás, legalább a nyári szezon alatt. Sajnos a bunkóság egyre nagyobb méreteket ölt, s ennek leginkább a kulturált környezet esik áldozatul!

  2. Attila írta

   Miért szeretne fűre lépni tilos táblát? Szerintem semmi baj azzal ha kulturáltan használják pihenésre a parkokat ugyan úgy mint más városokban. Hiába lenne tiltás hisze majd úgyis jönnek a Tagoréra a pavilonok, sátrak, bódék és azok aztán tényleg tele szemetelik és letarolják. Majd úgyis újra füvesítik.
   Akkor inkább a piknikező családokkal ,fiatalokkal legyen tele a park !

  3. füredi írta

   Nekem valahogy nem illik bele a képbe, hogy a sétány fölötti park zöldterületén szétterített pokrócokon családok piknikeznek. Azt gondolom, ez a terület nem ezt a célt szolgálja, de lehet, hogy vannak, akik ezt másképp gondolják. A bódéváros szerintem is szörnyű, de “dől a lé”, ahogy mondani szokták, és ez mindent meghatároz.

  4. Heverjünk a fűbe írta

   Egy hely attól barátságos, szerethető, ha azt használják. Nem skanzent szeretnénk a parton, hanem egy élhető, jó helyet. A fű, a parkok azért vannak, hogy használják az emberek. Fűben heverni jó. Bárhol jártam a világban, örülnek az emberek a zöldnek, a fák árnyékának, leülnek a fűbe, nézegetnek. Nem értem, hogy ez is probléma lehet. Örüljünk annak, hogy vannak ilyen parkjaink, örüljünk annak, hogy vannak még akik kifekszenek a fűbe. A fűre lépni tilos tábla az olyan mint szandálba zoknit húzni, fából vaskarika.

  5. Piknik - folyt. írta

   Engem éppen azért zavar a zöld terület “használata”, mert szeretem, mert örülök, hogy van. De ezek a zöld területek az én értelmezésemben nem piknikezős parkok (ez nem a Városliget), hanem az a céljuk, hogy a város szép legyen, a rengeteg lakópark mellett maradjon egy kevés zöld és az én értelmezésemben pont ezért kellene vigyázni rájuk, mert azért nincs olyan sok belőlük. És attól még, hogy nem lehetne piknikezni, attól még élhető, jó hely maradna. Nem mellesleg nem kevés pad van ezen zöld területek körül…

  6. Pikniknek írta

   Szerintem nincs kevés zöld felület a városban, persze mindennél lehetne több is. Persze, vigyázzunk a parkokra, de ez nem azt jelenti, hogy tiltsunk meg mindent, ne lehessen fűre lépni és akkor tisztes távolból gyönyörködhetünk benne. Ennek nincs értelme. A parkok azért vannak, hogy hűsöljünk, sétáljunk ott, heverjünk el a fűben. Amit ír olyan mint mikor a gyereknek megvesznek egy szép játékot, de nem adják a kezébe, nehogy elrontsa. Szerintem ez a piknikezés meg ki van itt élezve, gyakran járom a várost, a klasszikus értelemben vett piknikezőket én nem láttam, még plédre leülőket is csak nagy ritkán. Szóval éljen a fűben heverés, és továbbra sem támogatandó a bolhából elefántot projekt.

 38. Sétányon!! írta

  A Tagore sétány a nyári estéken sajnos egy bulizó utcára hasonlít!! Részegen ordítozó fiatalok zavarják a nyugodtan sétálni vàgyó turisták nyugalmát!! Az hogy ez FÜred turisták által leglátogatottabb helye,azonban ehhez képest egy rendőrt sem látni soha!!!Vajon egyszer valakinek feltűnik a sok garázda?? Miért engedi ezt a városvezetés???

  1. régi füredi írta

   Régebben voltak “szürke farkasok” vagyis közterület felügyelők, mostanság egyetlen egyet sem látni. Léteznek még egyáltalán? Mert egyre több feladatuk lenne, többek között a sétányon piknikezők vagy randalírozók megrendszabályozására! Szerintem a rendőrségnek bőven van dolga ezen kívül is.

  2. polihisztor1 írta

   Egy meglehetősen elkalkulált bérfejlesztési terv következtében a Rendőrség nevű szervezet utcára vezényelhető szakember vonatkozásában közismerten a működőképesség határára sodródott. Bár egy ilyen helyen az átlaghoz képest ez annyira nem szembetűnő, vagy ha úgy tetszik kiélezett….. attól még ez van. A sétányra rendőr nincs, ne is keressük mostanában. A város vezetése annyit tehet, hogy bekamerázza az érintett területeket. Ez részben megtörtént, manapság ez már nem is drága dolog, de ez nem mindenkinek érdeke!

 39. egy vásárló írta

  A TESCO-nál bevezetett parkolási korlátozásnak én sem tapsolok, viszont megértem. Ingyenes volt mindenféle korlátozás nélkül, pár lépésre a Balatontól, ráadásul árnyékban, hűvös helyen lehetett hagyni az autót, ami a nyári kánikulában fontos szempont. Rengetegen használták, akik nem vásárolni mentek oda. Ha én lennék a tulajdonos, nekem sem tetszene ez a hozzáállás és már régebben léptem volna valamit ez ügyben, mert ezek az autósok a vásárlók elől foglalják el a helyet.

 40. judit írta

  Visszatérve a street foodhoz…. az a gond, hogy sajnos az éttermesek azt hiszik, hogy ezek a kajáldák az ő konkurrenciájuk. Pedig nem erről van szó, az éttermekkel az éttermek konkurálnak. A street foodosokkal pedig ez a profil. Akinek nincs pénze napi szinten a családjával beülni az étterembe, az nem ül be és soha sem fog keresletet támasztani az éttermi, leülős kaják iránt. A street food más réteget szolgál ki. Ezt kellene már észrevenni, hogy itt más fogyasztói csoportról van szó. Az igényes és a megfelelően szegmentált szolgáltatás érdekében kellene ezt megteremteni. Akinek nincs pénze, az vagy nem étkezik nyaralása alatt normálisan, vagy beéri néhány péksüteménnyel.. A street foodnak a konkurenciát a boltok jelentik és nem a beülős éttermek. Ebben az értelemben Siófok sokkal jobb helyzetben van. Balatonfüreden az éttermekkel – noha nem különlegesek – kicsit a város felülpozicionálta magát…úgy tünteti fel magát, mintha itt az igényes és luxus vendégek kiszolgálása lenne a cél…holott a tömeget a szálláshelyeken és a városban mégis az átlagos anyagi helyzetű turisták adják. Az ő kiszolgálásukról – tudatosan, valamilyen érdektől vezérelten – megfeledkeztek…. holott itt egy téves konkurencia értelmezésről van szó.

  1. vendéglátó vendég írta

   A vendéglátósok igen komoly bérleti díjakat fizetnek a népszerű helyek megszerzése érdekében – vagy éppen ha meg is veszik a létesítményt, a vételi ár is nagyon drága. Azt gondolom, minden vendéglátós – legyen az éttermes, hot dog árus, pizzasütú, gyorsbüfé – joggal érezheti konkurenciának a street foodosokat. Ez egy nagyon menő szó most, de végülis ez is csak egyfajta büfét jelent, aki adott esetben jóval kedvezőbb bérleti díjjal, akár helyfoglalási pénzen is ott lehet nyáron.
   Szerintem jogos a felháborodás.

   Én abszolút becsülöm, hogy Ön el tudja különíteni igényszintben a street foodot a minőségi étteremtől, de ha szívünkre tesszük a kezünket és most belegondolunk a nyaralósok tömegébe, akik sok óra vonatozás után a parton sétálva éhesek lesznek, nos, ők ha nem találnak street foodost, lehet hogy be fognak ülni egy étterembe, vagy valamelyik már meglévő kisebb büfébe.
   Van olyan is, aki nem engedheti ezt meg nyilván, de azért nem szabadna ezt ekkora magabiztosággal kijelentenünk, hogy a street food meg az étterem úgy elkülönül, mint a férfi és a női öltöző, mert ez szimplán nem igaz.

   Mindemelett én is nagyon örülnék neki ha további vendéglátósok érkeznének füredre, hiszen a verseny élénkítése csak jó dolog lehet, de a realitások talaján maradva ÉS mindkét oldal álláspontját ismerve, ez nem egy egyértelmű helyzet.

   Nem téves az értelmezés és az Ön által leírt szélesebb réteg igényeiről sem feledkeztek meg, csak a parti sávban (de feljebb is, a városban is) a néhány előkelő étterem mellett ma már egyre-több megfizethető árú vendéglő, étterem, büfé található, egész kulturált elrnedelzéssel, leülési lehetőséggel, hosszú, estig tartó nyitvatartással.
   Gyakrolatilag nem is kell sokat sétálni, az ember a part bármely részén van, gyalog 5 percen beül odaérhet egy ételt kínáló helyhez – bármilyen igényszintet választva.

 41. Érdeklődő írta

  Szeretném megkérdezni, hogy mi az oka, hogy tiszta madárszar a fából készült terasz a parton, a Tagore sétányon? Illetve, hogy nem takarítja le senki? A gyerekek beleülnek, beletenyerelnek. Sokan oda leülnek. Gondolom nem ma keletkezett rajta ez a mennyiség.

 42. Attila írta

  2019 tesco parkoló. Gratulálok ! Évek óta képtelenek kiépíteni egy normális ki és beléptető rendszert fizető automatával. 30 éve vannak az országban hasonló rendszerek akkor itt miért kell “Balkáni” megoldást alkalmazni ? Sárga mellényes jegyszedő 30 fokban , feltorlódott sor meg hatalmas. Európa egyre messzebb van !

  1. Bolt írta

   És ezt miért ide írja? A tesco nem állami cég, semmi köze a városhoz vagy az önkormányzathoz. Javaslom inkább az áruházvezetőnek vagy a cégnek írjon, több értelme van, ott esetleg az illetékesek is olvassák. Mindazonáltal nekem sem tetszik a dolog de arra próbálok rávilágítani hogy mindent a megfelelő helyen kell jelezni, nem pedig siránkozni mindenféle nyilvános fórumon.

  2. Attila írta

   Tudtommal az épület, és területe önkormányzati tulajdon, Tesco csak bérlő.

  3. polihisztor írta

   Közforgalom elől el nem zárt magánterületről van szó. Jó csomó szabály itt kicsit máshogy alakul. Miért ne szedne ki a használó egy kis profitot az ott naphosszat pakoló járgányok pilótáiból…. cserébe hullarészegen vezethetnek bent, nem lesz csak szabálysértés…. 🙂 Aki meg vásárolni megy oda, tolja is el a biciklit két órán belül…. Ha viszont urambocsá” elromlik majd a sorompós kiléptetőrendszer, mert el fog…. na akkor lesz ott idegállapotba kerülés:))))) Nem hogy balkáni lesz, talán még csikágói is:))))))

 43. Sentinel írta

  Busznak: Az igazi pesszimista már a jelennel is elégedetlen.

 44. szkeptikus írta

  Jó lenne, ha valaki, az illetékesek közül, odafigyelne a rendelőintézet honlapjára! Ha finoman akarok fogalmazni, akkor azt írom, hogy félrevezetik a tájékozódni kívánó polgárt – de nyugodtan írhatom azt, hogy a közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak. Ez senkit nem érdekel? Az érdeklődő menjen, ahová akar, kit érdekel, hogy mit olvas a honlapon?
  Nem a levegőbe beszélek, konkrét példát mondok. Az orvost nem kívánom megnevezni, nyilván nem ő szerkeszti a honlapot, ami szerint a szakrendelés reggel 7-kor kezdődik egy adott napon. Odamegyek reggel 7-re, a portán fölvilágosítanak, hogy a rendelés csak 8-kor kezdődik. Amikor megemlítem a hölgynek, hogy a honlapon 7 óra áll, mosolyogva mondja: nekem 8 óra van ideírva. Remek! Fölballagok az emeletre, az ajtóra ki van írva: rendelés 7:30-tól.
  Nos, ha már a tájékoztatás ilyen színvonalú, akkor mit várjunk a továbbiaktól?
  Zárásképpen: az bizonyult igaznak, ami a rendelő ajtajára volt kiírva. Vagyis még a portán is félrevezetik az embert! Köszönjük szépen!

 45. Egy helyi járati utas írta

  Ha már a “hozzáértő” közlekedési szakembereknek olyan helyi járati menetrendet sikerült megalkotniuk, amelyet kèptelenek tartani a sofőrök, legalább tartsák be a menetrendben szereplő csatlakozásokat. A felső városrészből induló 1-es helyijárat rendszeresen késik, így a pályaudvaron lekéssük a 4-es helyi buszt. Ezzel lehet(ne) eljutni a szabadstrandra! Hogy alapozzon így bàrki a helyi járatokra, ha egy csatlakozásban sem lehet megbízni? Csodálkozunk, ha kevesen utaznak? Kérem az illetéseket rendeljék el, hogy az 1-es buszt (késsen az bármennyit) várja be a 4-es a pályaudvaron. Vegyük már komolyan, ha szolgáltatunk!

  1. m.e. írta

   Ezzel csak az a gond, hogy a 4-3-as buszok a vonatokhoz viszik vagy hozzák az embereket “kelet Füredről” a vasútállomásra.Mert a gyors nem áll meg Arácson. Tehát ha azok késnek a strandra járok miatt akkor a vonatot késik le az emberek. A megoldás a menetidő betartása, még, ha nyáron ez lehetetlen is.

  2. busz írta

   Milyen lehetetlen? A felső városrészben egyáltalán nincs sok autó. Ha pesti buszokról írná ezt, úgy megérteném, vagy ha végig a 71-esen menne, akkor is, de ez így nem igaz.
   A helyijáratos menetrend igenis rossz, kényelmetlen és amíg ezek a régi klíma nélküli buszok járnak rajta, én inkább megyek gyalog. Hallom én, hogy így nincs pénz, úgy nincs pénz, de nem érdekel, nem fogok aszalódni a 40 fokban. Én ezen a módon tiltakozok és úgy néz ki vannak telítettségi problémák mert sokszor ÜRESEN megy a helyijárat..
   … vagy talán mégse olyan tökéletes az a menetrend?

 46. Dr. Kupcsulik Bálint írta

  Érdeklődni szeretnék, hogy a Koch borászat miért nem veszi vissza a kiadott poharakat?

 47. András írta

  Mikor várható, hogy megjelennek Fürden a minőségi street food ételek? Zsíros lángost, mirelit sült krumplit áruló igénytelen büféből van száz. Művészkedő, túlárazott, divat éttermekből is jól állunk. Már csak néhány normális hely kellene, ahol egy család minőségi gyorsételeket tud enni. Pl. Zing, Paneer, Pizza Me, Pad Thai stb. Esküszöm, már egy normális giroszos is boldoggá tenne.

  1. kaja írta

   Azt tudja, hogy 10+ éve még McDonalds is lehetett volna itt, csak elvileg a parti vendéglátósok megtorpedózták mert féltették az érdekeiket? Ön szerint egy megfizethető és ehető minőségű streedfoodoshoz jobban állnának hozzá? Nekem már nincsenek illúzióim. Ezt kell szeretni, majd eszek máshol…

  2. judit írta

   Való igaz, hogy Balatonfüreden nincs normális streetfood. Sok ember csak jön-megy a korzón. S vannak, akik nem beülni szeretnének egy-egy család számára 15-20.000 Ft/alkalom áron, hanem enni valamilyen egyszerű menüt, vagy valamilyen utcai ennivalót. Itt sajnos nincsen sem minőségi, de még minőség alatti sem. Miért nem lehet itt ezt megvalósítani. Miért csak az éttermek érdekeit kell kiszolgálni. Sajnos ma még egy csomó ember nem engedheti meg magának, hogy délben is és este is, ha enni akar valamit akkor éttermekbe üljön be. Nagyon hiányzik a streetfood!!!! Ezért van az, hogy legtöbben nekiállnak és a bérelt panzióban egy tál ételeket készítenek és a nyaralásuk alatt alig esznek normális ételt!!!

 48. Névtelen írta

  Olvasom a sok levelet,aztán NEM tudom ki van mögötte? Talán lehetne NÉVVEL írni.Nem szégyen leírni amit gondolunk, hisz MI itt lakunk ebbe a GYÖNYÖRŰ városban, és ha van VÉLEMÉNYÜNK, hát tessék.Nem bántanak senkit,csak legfeljebb MEGFOGADJÁK a tanácsot,vagy egyebet .TESSÉK -TESSÉK ÍRJON MINDENKI. APPEL MIKLÓS

  1. Névtelen 2. írta

   Írunk, írunk! Engedje meg, hogy eldöntsük, hogy névvel, vagy név nélkül! Van aki minden érában jó helyen van, így könnyű! 🙂

 49. Csarnok fák írta

  Támogatom a faültetést a vásárcsarnok környékére. Tényleg klassz hely, padok is vannak, el lehetne ott lenni de tényleg semmi árnyék nincs és nyáron egy forró betondzsungel az egész.

 50. Paloznaki írta

  Idáig nagy nehezen, de elfogadtuk hétvégén használhatatlan a kerékpárút kūlönböző rendezvėnyek miatt. Azért az mégis túlzás ,hogy a 71 es főùton kerėkpárversenyt rendeznek mindenféle felvezetės nelkūl vasárnap.Semmi nem tajékoztatta a közlekedőket. Balatonfūreden a benzinkuttôl indultak rá a forgalmas főutra bįztosìtás nélkül.
  Ki vállalta ezért a felelősėget? Ha Balatonfüreden felelötlenül rendezik a programokat ės el is fogadják ezt a káoszt, kérem kìméljék a kõrnyék még ėlhető településeit.