Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

2 833 Hozzászólások
 1. Benedek Nagy Róza írta

  Talán már évtizede is elmúlt, hogy a köztemető déli útjának állapotát folyamatosan kritizálom. Karácsonykor, pont esett az eső, meglátogattuk szeretteinket, és a kocsik számából ítélve, sokan tettek így. A földes-kavicsos út kritikán aluli, nem hiszem el, hogy erre a kb 150 m-es szakaszra, a sok milliárdos költségvetésű, mindenre, még felesleges dolgokra is pénzt biztosító városnak nem tellene. Ennek a területnek ki a képviselője, szeretnék nála is reklamálni?

  1. Sentinel írta

   A Köztemető kiválóan megközelíthető a Bajcsy utcai főbejáraton keresztül, javaslom, ezt a lehetőséget vegye igénybe! Hosszú évek teltek el a választások óta, illene tudnia, kire adta voksát!

  2. TT írta

   Tisztelt Sentinel! Aki mozgásában korlátozott vagy akár idős és esetleg a szerettei sírhelye a déli út körül található, neki is ilyen rosszindulattal válaszolna? Az empátia és a dolgokhoz való pozitív hozzászólás fontos emberi erény.

 2. Ibolya írta

  Kedves Fürediek ! Próbáljunk meg most , hogy az év utolsó napjaiban kicsit magunkba szállni,és boldog új évet kívánjunk egymásnak!

 3. Füredi lakos írta

  Érdeklődnék hogy valaki tudja-e hogy a 2018as parkló bérletek év végén lejárnak vagy meglehet hosszabittani őket már?

 4. Arthur írta

  Teljesen igaza van Horváth Mihály uti irónknak. Az ujonnan aszfaltozott utszakasz egyszerüen kritikán aluli. Talán igy nem kellett volna átvenni a kivitelezőtől.

  1. Horváth Mihály út írta

   Még annyival kiegészíteném a Horváth Mihály uti „témát”, hogy általában jellemző hogy a különböző fázisokban készülő aszfaltok szine is merőben különböző. NEM kicsit! Azaz az áruház felőli oldalon még szürkés, aztán az újonnan felújított részen már szinte fekete. Nem tudnak ugyanolyan „recept” szerint menni? üdv és minden jót 🙂

 5. Helyijárat írta

  Mint ismeretes 2019. január 1-től már nem az ÉNYKK, hanem a V-BUSZ Kft. végzi Veszprém városban a helyijáratok üzemeltetését. Ez azért érdekes Balatonfüreden, mert a megyeszékhelyen felszabaduló buszokból pár darab kerülhetne Füredre is. Remélem lobbiznak elöljáróink az ÉNYKK-nál, hogy 3 db-ot a kék-fehér buszokból (ilyenek jártak a vizes VB idején) ide csoportosítson át a Volán. Itt a lehetőség lecserélni a közel 30 éves piros MAN-okat.

  1. busz busz busz írta

   Ez nem is rossz ötlet!

 6. Kérés írta

  Az Ady Endre utcában a Lóczy gimnázium közlében lévő két zebra este életveszélyes. Annyira rossz az utcai megvilágítás, olyan sötét van, hogy autósként és gyalogosként is egyaránt rossz érzéseim vannak ott. Autóval közlekedve egyszerűen nem látni, hogy a vak sötét járdáról kilép-e valaki a szintén gyér megvilágítású járdára. Kérem az illetékeseket gondolják át ezt és tegyenek valamit, plusz lámpa, erősebb lámpák – mert előbb utóbb itt tragédia lesz. Veszprémben most kap 13 gyalogátkelő új megvilágítást, itt a példa, ha ott meg tudják csinálni, itt sem lehet ez probléma.

  1. loczys írta

   Egyetértek! Gyalogosként én sem érzem biztonságosnak, a telefonommal szoktam lefele világítani, vagy magamra, azt látják, de ugye ennek nem így kéne lennie. Ez a gimnázium előtti egyetlen zebra. A másik ilyen kicsit feljebb, az Ady Endre-Noszlopy utat határoló zebránál van, a Sarki bolt és a Kinizsi bank között. (gondolom erre gondolt a „gimnázium melletti másik zebraként, még ha pontatlanul is fogalmazott”. Egy a lényeg, itt sem megfelelő a kivilágítás, különösen nyáron probléma ez amikor a lombok mégjobban takarnak, de persze ilyenkor télen sem jó. Tegyünk már valamit!

  2. Gilmour írta

   Itt egy megoldás: http://signalterv.hu/termekeink/sarga-villogo-es-villogo-kresz-tabla
   Csak néhány kattintás kellett hogy rátaláljak. Valami hasonlót a fent említett két zebrához jó lenne kirakni

  3. Zebra írta

   Ez a villogó KRESZ lámpa nem rossz ötlet, de NEM oldja meg a problémát. Az egyik zebránál pont van is egy halványan pislákoló sárga lámpa. A probléma az, hogy NEM lehet látni este, áll-e gyalogos az út szélén! Különösen nyáron a lombok alatt rossz ez, mert gyakorlatilag teljesen sötét mindkét oldal de télen sem az igazi. Jobb világítás kéne oda.

  4. Gilmour írta

   Persze, hogy nem oldja meg a problémát. A jobb világítás is kell. De az autósok hozzáállásán ki fog változtatni?

 7. Horváth Mihály út írta

  Kedves fürediek! Mai nap mentem a Horváth Mihály út „új” felújított nyugati részén. Nagyon remélem, hogy nem ez utolsó aszfalt réteg, mert kb olyan, mint mikor hullámvasútozik az ember. Felfestés nincs még rajta így remélem, hogy még kap egy „normális” réteget. Köszönöm

  1. előre szólok:) írta

   Aztán arra az útszakaszra egy fix sebességmérőt is mert ha jó lesz a burkolat, 140 eket mennek majd az önjelölt nem igazán helybeli Fittipaldik:)

 8. Névtelen írta

  Probio-nak! Kedves ügyintézők! Arácson, a Pincemester utcában nem ürítették a kommunális hulladékot kedden, ….sem szerdán, …sem csütörtökön…
  jön a karácsony, nagy bajban leszünk, 🙂 mikor szállítják el? Köszönettel! Andrea

 9. Probiónak ! / Attila írta

  Idén a lakótelepen sok helyen a parkokból nem szedték össze a faleveleket néhol bokáig áll é s szél fújja összevissza.

 10. Tünde írta

  Tisztelt Tallózó! Köszönöm a magvas hozzászólását, és a helyreigazítást. Önnek teljesen és mindenben igaza van 🙂

 11. szilveszter írta

  Szilveszterkor miért nincs egy köztéri program a városban? Lent a Vitorlás téren együtt köszönteni az új évet. Kis koncert esetleg. Nem értem.

  1. Tallózó írta

   Valószínüleg azért, mert nincs rá igény és nincs rá pénz. Szerencsére. Mert hangzavar az van enélkül is elég. Aki pedig csak ott érzi jól magát, az elmehet Veszprémbe. Aztán a Vitorlás térre szervezés nélkül is el lehet menni (kis fantázia kell csak hozzá), a koncertet meg hátiszákban is el lehet vinni, (vannak már 20W teljesítményüek is) esetleg füldugót is hozzá. A hangulatnak ugyan belülröl kéne elindulni, ahol ehhez külsö segítség kell, azt már megette a fene.Óvatos kérdés Tündének: hol van az a felsö város? Sosem láttam. Felsö falu, az van. Nagyon van. Bár ne lenne.
   Üdvözlök mindenkit a neki járó tisztelettel Tallózó

 12. Tünde írta

  Egyetértek a szilveszteri és adventi hozzászólásokhoz. Párszor jártunk a veszprémi adventi vásárban, de nagyon jó hangulatú, esténként van egy kis program, a gyerekeknek mini körhinta, stb. Szól a kellemes zene, ezt itt is meg lehetne csinálni. Nem kell nagy vásárra gondolni, csak pár házikóval, kellemes hangulattal, forralt borral, teával. Akár a csarnok melletti parkoló egy részén is elférne. Egy szilveszteri rendezvényt is szívesen vennénk, gondolva azokra akik nem akarnak partykra menni, de esetleg szívesen búcsúztatnák az óévet társaságban. Ez is lehetne talán a felső városban. Egyszer jó lenne ezt megvalósítani.

  1. cinikus írta

   Esetleg saját maguk megszervezhetnék? Vagy levegővételhez is önkormányzati szervezés kell?

 13. Füredi írta

  Érdeklődnék többek nevében, hogy szilveszterkor lesz e valami szabadtéri rendezvény a parton. Tavaly is elég sokan búcsúztatták az óévet lent a kikötő környékén.

 14. adventi írta

  Miért nincs a városban egy kulturált adventi vásár? A sok szezonhosszabbító erőlködés helyett egy ízléses vásárt kellene szervezni, pár kísérő programmal. Lehetne mondjuk a Piros templomnál egybe kötve a Betlehemmel, sok fénnyel, hangulatosan. A hetenkénti gyertyagyújtáskor pedig rászervezni egy-egy programot, hogy igazi alkalommá váljon. Erre lenne igény. Több városban lehet látni jó példákat.

 15. Buszhoz újra írta

  Tökéletesen egyetértek a lenti hozzászólóval!Hangoztatják az illetékesek, hogy mennyire fejlődik a város (és tényleg sok üdvözlendő fejlesztés zajlott/zajlik!), csak arra nem gondolnak, hogy a környezetünket is óvni kellene közben – többek között a megnövekedett környezeti terhelés miatt. A XXI. században egy ilyen szintű városnak elektromos buszokra lenne szüksége. Már hallom is a választ: nincs rá pénz! Pedig biztosan lenne rá a költségvetésben! Lehetnének kisebbek, de sűrűbben közlekedő buszok, főleg a reggeli és délutáni időszakban, amikor a lakosság többsége használhatná a közösségi közlekedést. Ha óránként, másfélóránként pöfög egy-egy ócska busz, csodálkozunk, hogy a nyugdíjasokon kívül senki sem használja és mindenki más kocsiba ül? Ezt jobb járattervezéssel könnyen lehetnek orvosolni.Illene lépni ez ügyben.

  1. cinikus írta

   Legyen kedves számolja meg a buszokon utazókat. A fizetős utasokhoz elég lesz egy keze.

  2. Tömegközlekedés írta

   Milyen szintű városnak? Balatonfüred télen egy nagy falu, semmiképp sem város. Még egy rendes adventi vására sincs. Az a baj, hogy sok az autó. Azt látom minden reggel az iskolák környékén, hogy egyesével hozzák autóval a gyerekeket iskolába. Egy autó, egy szülő, egy gyerek. Máris kész a reggeli dugó. Bár hozzáteszem Arácson kívül nincs olyan távolság Balatonfüreden belül, ami nem lehetne könnyen legyalogolni. Sajnos a mai fiatalság már erre sem képes, autóval viszik a feneküket háztól-házig.

 16. Sentinel írta

  Nagyon jó ötlet volt a Köztársaság utcai lakótelep mellett vezető kerékpárúton a közvilágítás kiépitése! Sokan járnak arra sötétedés után gyalogosan is. Igy most biztonságossá vált a közlekedés.Megérte várni rá kicsit! Köszönet érte!

  1. Tallózó írta

   Tényleg jó dolog, ideje volt, de elkészült. Most már csak egy pici kérés ezügyben: lehetne néhány padot is ezen az útvonalon fölállítani? az sem baj, ha nem újak, csak ülni lehessen rajtuk. Ha valami akadály lenne, akkor a városvezetés még időben segítséget kérhetne a Jézuskától.

 17. bevándorló :) írta

  Csak mert itt jóformán kizárólag megoldatlan problémák, panaszok olvashatóak! Pár napja a jelentős csapadék okán járhatatlanná vált egy kis út a város külterületén. Másnap az illetékes hivatal a szóban forgó úthibát szakszerűen kijavíttatta, természetesen a területen lakó, és autózó polgárok nem kis csodálkozása közepette! Úgy gondolom ilyen jelenleg szép hazánkban igencsak kevés településen fordul elő. Sőt…. :))))

 18. szkeptikus írta

  Aggódó Anyukának üzenem, hogy egyetértek ugyan a rókák miatti aggodalmával, de ha arra gondolok, hogy Erdélyben a medvék szaporodtak el ugyanilyen brutális módon, akkor valamelyest megnyugszom! Amúgy nincs ebben az egészben semmi furcsaság, a Természet visszaköveteli, amit elraboltunk tőle. És jó lesz, ha elgondolkodunk ezen, mert ő az erősebb – még ha ezt sok öntelt és nagyképű, önmagát embernek tituláló figura másképp is gondolja!

 19. Molnár Judit írta

  Tisztelt Hozzászólók! Nagymamaként gyakran járok unokáimmal a kiserdei játszótérre. 2011-ben történt a Kiserdő teljes rekonstrukciója, de – ahogy Sziszi is írta – rossz állapotban vannak és felújításra szorulnak a játékszerek, sportszerek, az utak, csapadékelvezetés, táblák stb. A következő évi költségvetésben biztosítjuk annak fedezetét, hogy ne csak a gyerekek kedvenc játszótere, hanem maga a Kiserdő is teljes felújításon essen át. Köszönöm hozzászólását. Üdvözlettel: Molnár Judit, városi képviselő

  1. Sziszi írta

   Kedves Molnár Judit városi képviselő Asszony! Nagyon szépen köszönöm a reményt keltő válaszát! További jó munkát és szép napokat kívánok!

 20. Anna írta

  M.e nek:
  Igen,teljesen igaza van,csak az a baj,hogy úgy látszik,az illetékesek nem olvassák az Agorát.Nem is tudom,hogy ez ügyben kik az illetékesek.

 21. Anna írta

  Lassan tényleg jön a tél: Ezért kérdezem:A Tesco elötti buszmegálló-házikóknak sohasem lesz oldalfaluk? Azért ez elég kellemetlen lenne! Az összes,nem -régiben épült megálló-fülkének van oldala,ide miért nem jutott?

  1. m.e. írta

   Kedves Anna a Deák Ferenc utcában a buszmegállónak még teteje sincs nem, hogy oldala. Pedig higgye el a nyugdíjas szívesen leülne a padra, de mivel állandóan vizes a pad csak álldogálnak szegénykéim. Biztos mind a két lábuk egészséges és így ösztönzik őket az egészséges életmódra.

 22. Aggódó anyuka írta

  Utóbbi időben nagyon elszaporodtak a rókák az állomás és a lakótelep környékén. Ma a bölcsőde udvarán láttunk 2 állatot is . Nem „Veszélyes ez ” ?

  1. Tallózó írta

   Egészen biztos veszélyes, de éppen így veszélyesek a vaddisznók is egyre több helyen a városi parkokban. Nem tudni miért, de régen ezeket kilőtték, ahogyan a fölöslegesen nagyra nőtt őz és szarvas állományt is „karban tartották”. Most semmi ilyent nem hallani, valószínüleg valami teljesen elferdült és félreértett „Zöld logika” és divat alapján. Ezekután csak egy kérdés marad: ha a kétfarkú repülő hangyától a szárnyas gilisztáig és a faroknélküli széncinkéig minden a védett kategóriába tartozik, akkor ki véd meg minket EMBEREKET??
   Tallózó

  2. gilmour írta

   az emberek veszélyesebbek!

 23. Látogató írta

  Érdeklődöm miért nem lehet a Kisfaludy strand kameráját megjavítani. X.7-én lefagyott. Sok szép emlék miatt látogatnánk ezt az oldalt.

 24. füredi írta

  A Malom-völgy alsó szakaszán, közvetlenül a felső aszófői út alatt az elmúlt időszakban brutális földmunkákat végeztek, nagy munkagépekkel föltúrták a környéket, aminek az eredménye egy mesterséges tó lett, amibe állítólag pisztrángokat akartak nevelni. Nos, mindebből semmi nem lett, a tómeder nyáron majdnem teljesen kiszáradt, posványos, sáros, bűzölgő gödör lett belőle. Nemrég valamivel több víz került bele, de a környezete teljesen elhanyagolt, gazos, rendkívül lehangoló látvány. Vajon ez kinek a bűne, ki felel érte? Ha belefognak egy ilyen munkába, azt miért nem fejezik be? S megtudjuk-e valaha is, hogy mindezért felelősségre vontak-e valakit, vagy nyugodtan lehet pusztítani a környezetet, nem számít! Fölháborító és végtelenül cinikus magatartás!

 25. Kiránduló írta

  Örömteli, hogy a Tamás-hegy oldalában lévő keresztnél illetve fent, a kilátó mellett szemétgyűjtőket helyeztek el. Az már kevésbé az, hogy ezek a szemétgyűjtők csordultig vannak hulladékkal, ami beteríti a közvetlen környezetüket is! Kiábrándító, lehangoló látvány annak a számos kirándulónak-sétálónak, akik ebben a csodálatos őszi időben arrafelé veszik az útirányt.
  Megint valami, amit csak félig oldottunk meg, vagyis sehogy! Mi lenne, ha egyszer végre valaki illetékes helyen ilyen kérdésekben is tovább látna az orra hegyénél? És az is eszébe jutna, hogy ha odatelepítek egy szemétgyűjtőt, azt időnként illene üríteni is…

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Igaza van, köszönöm a jelzését, gondoskodunk a megfelelő ürítésről. Meggondolandó viszont motorikusan megközelithetetlen helyen , a kilátó mellett gyűjtőt elhelyezni, véleményem szerint ez nem elvárható, a kirándulók talán ne ott próbáljanak megszabadulni a túra során keletkező hulladéktól, ennyi környezettudatosság szükséges lenne.

  2. Névtelen írta

   Kedves Somogyi Úr, a környezettudatos gondolkodásmóddal kapcsolatban teljes mértékben egyetértek Önnel, azt viszont Önnek kell megérteni, hogy ha valahová odatesznek egy szemétgyűjtőt, akkor az emberek abba bele is fogják dobálni a szemetet. S ha ezt nem ürítik rendszeresen, akkor az történik, ami jelenleg az említett helyeken tapasztalható.

 26. Eszter írta

  Fürediek többen tapasztaljuk, hogy a helyi buszok ülései kopottak. Tisztításra vagy áthúzásra szorulnának. Félünk leülni. Jó lenne, ha erre volna pénze az Önkormányzatnak! A városban nagy az idegen forgalom és nem mindegy milyen véleménnyel vannak az ide utazó nyaralok. Kérem, szíves segítségüket! Tisztelettel: Eszter

  1. busz írta

   A buszokat illetve a helyi járatú szolgáltatást egy cég a Balaton Volán végzi. A járművek karbantartása az ő feladatuk. Ehhez semmi köze az önkormányzatnak. A turistákat idekeverni is fölösleges, mert egyrészt javuk nem használja a helyi járatokat, másrészt turisták nélkül se legyenek kopottak az ülések, márha olyanok.

  2. Buszhoz írta

   Ezeket a buszokat a roncstelepre kéne továbbítani. Illetve a város gondolom fizet a volán részére szolgáltatási díjat, így felléphetne a buszok 21. századi komfortfokozatáért. Más városokban elektromos buszok járnak, nálunk meg lassan lekopik az „Euro2-es!!!! motor a környezetért” felirat a buszok hátuljáról. 😀
   Lehet, hogy többen használnák a helyi járatot, ha normális szolgáltatás lenne. (Na meg persze valós igények alapján történne a járattervezés)

 27. Sziszi írta

  Tegnap a Tagore sétány feletti kiserdőben sétáltunk. Kiábrándító volt, hogy az utak nincsenek rendben tartva, a korábban kitett tájékoztató és ismertető táblák tönkrementek, eltűntek, a szabadtéri tornaeszközök szintén karbantartás nélkül vannak és ami betette a kaput, hogy a WC zárva volt. A tábla szerint 10-18 óráig van nyitva (vajon miért, előtte és utána?), de már 16 órakor zárva volt, gondolom egyáltalán nem is volt, nincs is nyitva. Szomorú, hogy a pár éve rendbe tett erdő – karbantartás hiányában – ilyen állapotban van. Lassan Füred tényleg a milliomosok várásává válik, épülnek a luxus apartmanok, lakóparkok, körbekerített, rendben tartott kertekkel, udvarokkal. Javaslom, hogy az ilyen luxus ingatlanból befolyt összeget , vagy ha ilyen nincs (?), akkor szedjen a város ezen ingatlanok után luxus adót és az így befolyt pénzt fordítsa a közterületek folyamatos, a város hírnevéhez méltó karbantartására.

 28. ANNA írta

  Szeretném megkérdezni tényleg bővítik az Esterházy strandot mert hallottuk, hogy azért vágják ki apránként a fákat a szomszédos telken. Jó ötlet, mert már úgyis alig férnek el az emberek, éppen túlzsúfolt lett a terület. Üdvözöljük az ötletet!

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Anna, az Esterházy strand bővitése nincs napirenden.

 29. Sándor Kati írta

  Kicsit szíven ütött a „Lakások, parkok, bíróság a felső városrészben” riportban a szlömös terület említése. Ezen a nyomornegyeden él Balatonfüred lakosságának nagy része. Aki fejlődött volna, ha az építészeti szabályzatok hagyták volna. Mi például azért nem építkezhettünk, mert a hatályos HÉSZ nem engedett az Ófaluban jellemző hosszú udvarokban átépítést, mert nem rendelkeztek határos közterülettel. Ezért a fiatalok máshol kerestek életteret, munkát, lakást, emberhez méltó lakást!, házat. Nekem meg maradt a „nyomornegyed”. Fiatalkoromban a Faluban volt Kultúrház, táncoltunk – népi tánccsoport, tánciskola – ahol illemre is oktattak. Mozi, színpad volt, könyvtár. Vagyis művelődtünk, kulturálódtunk, élveztük ifjúságunkat. Megbecsültük az öregeinket, elismertük tapasztalataikat, tanultunk tőlük.
  Most tevékeny fiatalok nélkül a „nyomornegyed” szintjére süllyedtünk mi is, akik naponta elmegyünk dolgozni, tesszük a munkánkat, önkénteskedünk . Termelünk és szétszórva szeretnénk megmenteni az ófalut a pusztulástól! Őszinte örömmel várom az újjászületést, a közösségi életet, az emberek megszólítását, motiválását!

  1. füredi írta

   Kedves Asszonyom! Most olyan gyorsan változik a világ, hogy kissé abszurdnak tűnik a már néhány évtizeddel korábbi időszakok eseményeinek fölemlegetése is. Ezt még az időszámítás is jelzi valami módon, mert az Ön által említett időszakot „elmúlt évezred”-nek is nevezhetjük. Olyan mértékben fölgyorsult minden, hogy azt pszichésen képtelenség követni; épp ennek következtében nő a feszültség – és sajnos ennek nyomán az agresszió is – az emberekben. A döbbenetes pazarlás, energia-pocsékolás, szemetelés következménye az a természeti környezet-változás (=pusztulás), amit a vészjelzések ellenére sem vagyunk hajlandók meghallani.
   Ófalu-megmentésről álmodozni luxus, amikor olyan építkezési boom van városunkban, ami totálisan megváltoztatja Füred korábbi jellegét. Gombamód szaporodnak a színtelen-jellegtelen, szögletes, beton-fém-üveg társasházak és nyaralók, amelyeknek semmi köze a hagyományos Balaton-parti építkezéshez. Annak természetesen örülünk, ha egy-egy totálisan lerobbant városrészt megújítanak, de aggódással figyelünk: mi jön helyette? Mint ahogy a nevezetes mélygarázs esetén is: parkot ígértek fölé, nézzék meg, mi van ott! Elkeserítő! Szóval van okunk az aggódásra!
   Azt a megjegyzését vitatnám, hogy „Ezen a nyomornegyeden él Balatonfüred lakosságának nagy része.” Szerencsére ez már nem így van. De ha lesz is(?) tendencia-váltás, sok helyrehozhatatlan hiba már ránk égett, viselnünk kell!

 30. Nyugdíjas írta

  Nagy várakozással figyeltem az elmúlt években a Horváth Mihály utcai uszoda építését de sajnos csak most értem rá, hogy magam is ússzak egyet az új létesítményben. A víz remek, a pályák éppen alig voltak lefoglalva így élvezetes volt az úszás. Maga a létesítmény valóban megérdemli az építészeti nívódíjat. De, ha csupán dicsérni akarnék akkor nem volna értelme ennek a jegyzetnek ezért rátérek némi kritikára.
  Az egyik megoldandó problémát az öltözőknél észleltem. Sok gyereket hoznak a szüleik úszás oktatásra ami nagyon helyes, tanuljon meg minden balatoni gyermek úszni. Azonban, ha például apuka hozza a kislányát illetve anyuka hozza a kisfiát akkor az öltözőben része lehet némi biológiai felvilágosításban amikor a zuhanyzóból az öltöző kabinhoz megy a vendég öltözködni és nem takarja el magát törölközővel.
  A másik problémával az uszoda recepcióján találkoztam. Külföldi vendég érkezett de a személyzet idegennyelv ismeret hiányában nem tudta tájékoztatni arról, hogy csak úszósapkával mehet a medencékhez. Körülnéztem, de a közelben sem erről a követelményről illetve semmi másról nem tájékoztatta semmilyen idegennyelvű felirat a vendégeket.
  Egyébként mindenkinek ajánlom, hogy használja ki a lehetőséget és gyakorolja az úszást télen is a kitűnő Balatonfüredi Városi Uszodában!
  Gondolom a Városi Uszoda része a balatonfüredi idegenforgalmi kínálatnak és

 31. meredek írta

  Szeretném, ha egy illetékes megerősítené vagy cáfolná azt a hírt amit most olvastam egy hírportálon. A hír a következő. Visszavonta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Balaton funkcionális térségének komplex közlekedésfejlesztési koncepciójának elkészítésére kiírt nyílt közbeszerzést. Ebben szerepel az északi part vasút villamosítása is. Igaz vagy nem?

  1. szkeptikus írta

   Ön tényleg komolyan vette ezt az egész villamosítás-ügyet? Azt kell mondjam, nagyon naiv ember! Bedobták, mert jól hangzik, lehet tapsolni, hurrá, van itt minden! Fejlődünk!
   Gondoljon bele, ha Füredig villamosítanák a vasúti közlekedést, akkor itt kellene mozdonyt váltani, villamosról dízelre. Tudja, ehhez mekkora beruházást kellene megvalósítani az állomásunkon? Mert jelenleg erre alkalmatlan.
   Amúgy meg én magam is nagyon sajnálom, hogy nem lesz belőle semmi, mert jó lett volna! Igaz, azt nem tudom, a fűzfői kanyart hogy oldották volna meg (ahol csak csigatempóban lehet haladni az éles kanyar miatt, így is majdnem szétesnek alattunk a kocsik), ott egészen új nyomvonalra lenne szükség, de hát ott az a fránya Balaton…

 32. Parkolás és mobiltelefon írta

  A ‘Parkoláshpz” hol van az előírva, hogy a parkoláshoz szükséges mobiltelefon? Tudom, hogy a ma embere nélküle már nem ember, de már elnézést, a parkoláshoz elsősorban autó kell.Maradjon az én döntésem, hogy hogyan fizetek? Ezzel az intézkedéssel egyesek ‘diszkriminálva” vannak.

 33. Probiosoknak? írta

  16 fokos a Balaton, kint 29 fok van, a Probio meg még a lépcsőket is partra tette a strandokon. Brávo!

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Mindkét strandunkon lehetőség van a viz kényelmes, veszélytelen megközelitésére a kialakitott lidókon keresztül.

 34. közlekedő írta

  Talán volt már szó róla, de a helyzet továbbra sem változott. A hajógyári úton 30 km/óra a maximálisan megengedett sebesség. Gyakran járok arra, de az a gyanúm, hogy az egyetlen közlekedő vagyok, aki ezt be is tartja. Néha úgy száguldanak el mellettem, hogy az bőven felette van az ötvenen is, néha meg úgy néznek rám, mint egy idiótára: mit cammog itt ez a majom?
  Nos, jó lenne tisztázni végre ezt a kérdést: kinek a felelőssége ez? Az első, ösztönös válasz: a száguldozóké. Igen, de én egyáltalán nem mentem föl azokat sem, akik egyáltalán nem törődnek azzal, hogy az előírások betartását ellenőrizzék is! Minek a tábla, ha olyan, mintha ott se lenne? És valóban indokolt ott ez a csiga-tempó? Közvetlenül a TLC-nél elfogadható, mert sok a gyalogos, baromi keskeny az út az ott parkoló autók miatt, alkalmanként igen nagy a forgalom, tényleg veszélyes! De az odajutásig miért korlátozzák elvileg a sebességet? – mert hogy gyakorlatilag senki sem tartja be.
  Sajnos az ilyen szituációknak az az egyenes következménye, hogy a közlekedők egy része a lényegesen fontosabb, valóban szükséges korlátozásokat is komolytalannak veszi.
  Vajon elgondolkodik-e mindezen az, aki tehetne is valamit ez ügyben? (Költői kérdés.)

 35. Irénke írta

  Szép valóban a fődíjas kert, de véleményem szerint az egész Virágos Balatonfüredért Mozgalom alapvető hibával működik évek óta. Nézzük meg ezt a kertet a cikkben, jól látszik, hogy tehetős emberé a telek, megteheti, hogy még a járdát is felújítsa a háza előtt. Ezért nem tartom szerencsésnek és igazságosnak a versenyt, mert a gazdagabbaknak eleve nagyobb a lehetőségük és így az esélyük is. Ami meg végképp abszurd, hogy a díjjal járó támogatást is megkapja. Nem szorul rá! A kisember, a kispénzű füredi polgár labdába sem rúghat. Sajnos.

 36. Dobos József írta

  Kedves Közvilágítás írta! Balatonfüred településen a közvilágítás és térvilágítás üzemeltetése, megosztott feladat, tulajdoni határokkal az E-on áramszolgáltató és Dobos József Ev vállalkozó (Balatonfüred Város megbízott tér és közvilágítás üzemeltetője)között. Kérném a http://www.magasban.hu weboldalra mely hibabejelentésre szolgál bejelenteni szíveskedjen a hibát pontos meghatározásokkal, majd a bejelentés után a hiba rövid időn belül kijavításra fog kerülni. Tisztelettel:Dobos József

  1. Sentinel írta

   Közvilágításhoz! Na, erre kíváncsi vagyok, fog-e történni tényszerű bejelentés a hibabejelentő oldalra, vagy ez is csak egy megszokott hőbörgés. Minden konkrétum nélkül. Dobos Úr, kérem jelezze azt is itt, hogy kapott-e bejelenést?

  2. Közvilágítás írta

   A bejelentés folyamatosan ment az Önkormányzathoz (a két hónap alatt min 10-szer), kétszer kint is volt az E-on, de a lámpa továbbra sem világít. Dobos Úrnak köszönöm, ment a hibabejelentés oda is. Köszönöm a lehetőséget.

  3. Közvilágítás írta

   A problémát tegnap megoldották, köszönöm az illetékesnek.

 37. Közvilágítás írta

  Októbert írunk ,de az augusztusi viharkár okozta közvilágításokat még mindig nem tudták helyre hozni. Kinek a hibája, az Önkormányzaté vagy az E-oné? Az E-on egy szolgáltató cég. Vagy mégsem?

 38. Parkolás írta

  Szerettem volna a Jókai villa előtt parkolni. A szokásos érmebedobós parkoló óra le van ragasztva és ki van rá írva, hogy csak mobiltelefonnal lehet parkolódíjat fizetni. Szeretném megtudni , hogy miért? Nincs okostelefonom és nem is nem is lesz. A nyomógombos telefonommal kezdeményeztem a díjfizetést. Szinte azonnal kaptam egy sms-t a vodafonetól, hogy a díjcsomagommal nem vehetem igénybe a szolgáltatást. Beültem az autóba, mentem egy kört a környéken és 3 parkolóóránál eljátszottam ugyanezt. Eléggé ment az idő, úgyhogy kényszerből beálltím egy magánparkolóba kerek négyszáz forintért, mert csak ott tudtam készpénzel fizetni. Időközben találkoztam egy parkolóőrrel, mert belőlük elég sok van Balatonfüreden, és ő elmoindta, hogy a Hurai parkolóban még van pénzbedobós parkoló óra. Azóta ott parkolok. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 1. Nem mindenki tudja igénybe venni az okostelefonos szolgáltatásokat, mert nincs mindenkinek arra alkalmas készüléke vagy díjcsomagja. 2. Egy külföldinek ugyanez még bonyolultabb. 3. A tájékoztatás nem megfelelő. Jó lenne ha újra lehetne érembedobással is fizetni, hiszen a parkoló óra alkalmas rá, a parkoló őrök meg így is többen vannak, mint egy hadsereg, úgyhogy belefér a munkájukba az ellenőrzés. Egyébként is elég agresszíven vadásszák a büntethetőséget.

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   A Huray utcai parkoló automata valóban műszaki hibás, a javitás hosszabb időt vesz igénybe. Azonban 50 m-en belül, a volt piactér területén is van egy működő automata, ahol lehetősége lett volna készpénzzel fizetni. Elnézését kérjük a kellemetlenségért. Szeretnénk hosszabb távon a készpénzes dijfizetést annak hátrányai miatt kiiktatni, helyette inkább bevezetjük (a mobilos fizetés már elterjedt) a bankkártyás , érintős fizetési lehetőséget. Ilyen működik már a Zákonyi mélygarázsban és a Kisfaludy utcában is, folyamatban van még az Esterházy parkolóban is. Véleményem szerint ez lehet a legkényelmesebb dijfizetési lehetőség a jövőben- a külföldieknek is.

  2. Parkolás2 írta

   Kedves Parkolás nevű tag. A mobilos fizetéshez nem szükséges okostelefon, hagyományos nyomógombos telefonnal is használható tehát gyakorlatilag teljesen mindegy. Csak egy SMS-t kell elküldenie, meg a parkolás végén mégegyet a leállításhoz.
   Ha a díjcsomagjával nem tudja igénybe venni a szolgáltatást, vagy nem is tudja, hogy tudja-e, ne haragudjon de az az Ön hibája. Nem a rendszer rossz, Önnek kell tudnia hogy mit írt alá.
   Továbbá ne haragudjon de azt kell mondanom nem olvasta el figyelmesen a tájékoztatatásul kapott üzenetet, miszerint a szolgáltatás az Ön előfizetésével nem vehető igénybe, feleslegesen próbálta meg a többi automatánál lévő számmal is.

   Szerencsére a helyzet nem rossz, feltehetőleg csak le van tiltva előfizetésén az emelt díjas szolgáltatások használata – helyesen. Ezt az esetek többségében alapból beállítják de kérésre feloldható.
   Bizonyos szolgáltatóknál nem is működik, de ami ki van írva magára a parkolóautomatára, azon megy.

   Somogyi úrtól kérdezem, kérem, hogy ugye a kényelmi díjat eltörlik a mobilfizetésnél, ha már ilyen modern törekvéseik vannak?
   Örvendetes hogy végre a kártyás fizetést részesítik előnyben, de egyben sokkoló hogy a mobilparkolásnak 100 ft körüli FELÁRA VAN!

   Nem szeretnék bántani senkit, biztosan Önöknek és a partnercégnek is költséges üzemeltetni a rendszert, de amíg egy forinttal is többe kerül nekem mobillal a parkolás, addig én viszem az aprópénzzel teli vödröt.

  3. Parkolás írta

   A legjobb az lenne, ha a másik Balaton-parti településsel analóg módon itt is ingyenes lenne a parkolás.

  4. Somogyi László Probio ZRT írta

   A mobiltelefonról inditott parkolási dijfizetés az egyik legnépszerűbb alkalmazás, dijbevételünk kb 40 %-a származik innen. Felára valóban van, ez azonban tőlünk független dijtétel, az a mobilszolgáltató cégek bevétele, tehát mi megszüntetni nem tudjuk, sem befolyásolni.

  5. cinikus írta

   „A legjobb az lenne, ha a másik Balaton-parti településsel analóg módon itt is ingyenes lenne a parkolás.” Akkor tessen átmenni az analóg településre parkolni.

 39. Füredi apa írta

  Hogy ne csak a felvonulásról legyen szó. A reformkori hétvége nulladik napján volt a fiatalok napja,amin a mi gyerekünk is részt vett reggeltől estig.Amin tudtunk, mi is részt vettünk vele. A kincskeresős városi versenyt nagyon élvezték és bár nem lettek elsők, de Füredről olyan dolgokat megtudtak,amit eddig mi sem tudtunk. Ezt minden évben meg kellene csinálni minden füredi iskolásnak. Azt a jó fej fiatal tanárt a Lóczy gimnáziumból dicséret illeti,hogy kitalálta és levezette a versenyt.
  A szavalóversenyt szerintem nem kellene erőltetni. Húsz évvel ezelőtt még elment,de például a videókészítés és blogírás sokkal jobb ötlet ennek a korosztálynak.. Az esti koncert csúcs volt. Igényes, élvezhető zene igényes fiataloknak és nekünk is .
  Nekünk tetszik a kezdeményezés,hogy egy nap legyen a fiataloké. A szavalóversenyt megszüntetném,de legyen jövőre is városban futkosós, kincskeresős játék, koncert,videó. A szervezőknek köszönet,hogy gondoltak a fiatalokra és kérjük,ne hagyják ez abba! Valami elindult jó irányba.

  1. Irodalom írta

   Szerintem egy szavalóversenyt meg lehet jól is rendezni, s akkor mindenki számára élményt jelent: e résztvevőknek is és a hallgatóságnak is. Ehhez persze megfelelő tematikát kell kidolgozni s profihoz közeli szervezést biztosítani. Azt gondolom, a fiatalok számára igenis fontos az ilyen jellegű szerepelés, illetve az arra való felkészülés. Igen, itt bejön a felkészítő tanárok felelőssége is: miként állnak hozzá, mennyire tartják mindezt fontosnak. Meggyőződésem, hogy a verstanulás és a versmondás továbbra is nagyon fontos úgy az irodalomban való jártasság, mint az egyén jellemfejlődése szempontjából. Ezzel nem azt mondom, hogy ne legyen videoprogram, vagy más, 21. századi eszközöket felhasználó feladat, hanem azt, hogy mindkettő fontos, megférnek egymás mellett. A felnőttek, a nevelők feladata, hogy helyes irányba kormányozzák az ifjúságot. Persze, tudom: ez egyre nehezebb feladat, de nagyon sok múlik rajta.

 40. Van még tanulnivaló! írta

  A reformkori ünnepségekhez annyit még, hogy a Vaszaryban lezajlott versmondó verseny szervezése enyhén szólva kívánnivalókat hagyott maga után, nem beszélve az ezt követő díjkiosztásról. Van oklevél, nincs oklevél, de mégis van, csak nem elég, nem ilyen kell, olyan meg nincs – aztán a jutalmak, kapjon ez is, az meg miért nem, de nincs elég, de sok is van, mindenkinek nem jut stb. (Szegény zsűri!) Valami tervszerűség, tendencia kérem szépen! Hiánycikk errefelé? Vagy így is jó, csak behúzhassuk a strigulát: ez is megvolt!?

 41. Reformkor írta

  Nem akarok rosszindulatú lenni, de a „Romantikus reformkor” nevű rendezvényt a város egyik meghatározó programjaként emlegetni…elég nevetséges. Függönyből vart jelmezekkel nem biztos hogy célszerű lenne nekimenni a szezon meghosszabbításának a XXI. században. Pláne úgy, hogy a hozzátartozókon kívül senki nem értesül erről a programról, ami lehet, hogy nem is baj, tekintettel arra, hogy a reformkort elég egyoldalúan, az arisztokrácia szemszögéből jelenítik meg ezek a jelmezek. Pedig akkor se volt mindenki gróf, meg vitéz. Ez a felvonulás egyszer jó volt, de már 13 éve ugyanaz
  Esetleg a mai kor ritmusának megfelelő programokkal nagyobb eséllyel lehetne nekivágni egy szezon hosszabbításnak. Meg nem ártana némi marketing is.
  Elnézést, ha valakinek a lelkébe gázoltam.

  1. kevésbé romantikus írta

   Nem a szívem csücske a reformkori fesztivál, régóta mondom, hogy meg kellene újítani. Van igazság abban, amit mond, de, hogy a realitás talaján maradjunk: a ruhák nem függönyből készültek, sőt kifejezetten igényes ruhák vannak. A Csík zenakar koncertje nagy siker volt, teljesen megtöltöttük a sportcsarnokot, volt tehát érdeklődő. Az időjárás nem kedvezett a felvonulásnak, tény és való ez a menet a reformkori városrészbe illik, de ennek ellenére elég sokan vonultak és nézelődők is voltak. Nekem most úgy tűnt a szervezők igyekeztek megfogadni pár tanácsot, nem aprózták el annyira a programot. A weben több felületen lehetett olvasni a fesztiválról, hetekkel előtte is voltak hírek, a városban ki volt plakátolva.

  2. Reformkor írta

   Sokfelé járok az országban, de füredi programokat promotáló plakátokkal nem igazán találkoztam. Talán egy rendezvényről volt valami. Ha szezont akarunk hosszabbitani akkor nem a városon belüli plakátolást kéne tolni.
   Továbbra is hiányolom a fiataloknak szóló rendezvényeket.

 42. Egy fürdi állampolgár írta

  Bajcsy és Dózsa-Gy úton kellene rendet tenni,mert a gyerekek és a gyalogosok vannak veszélyben, mivel egy gyalogátkelő zebra,és tábla sincs kirakva,de ha bekövetkezik egy gázolás akkor mi lesz? meg kell várni a bajt? Miért engedik meg a kamionoknak a közlekedését a szűk utcában/autoszállitó kamion stb/ Mikor az egyirányú utcában velem szemben jön a kamion és nekem kell félreállni! A rendőrség miért nemtesi a dolgát a városban? Hol vannak? Az autók felállnak a járdára ,a gyalogos és a kismama a babakocsival menjen az útra veszélyeztetve gyermekét és magát,de nincs választás! Tábla nincs ami engedélyezné a parkolást a járdán! Ki-é a járda?? A gyalogosé vagy az autóké?? Rendőség kérem tegyenek valamit mert tarthatatlan a helyzet.! A tulajdonos nem tud megállni a háza előtt ,hogy kinyissa a kaput,hogy betudjon állni mert ott parkol s szomszéd,nem a Ó odalán és Ó van felháborodva!
  Kérem tegyenek valamit,amig nem késő!

 43. meredek írta

  Tisztelt Somogyi Úr azért címzem önnek a levelem mert ön szokott válaszolni! A kérdésem a következő. A város minden buszmegállójában lesz szép új fedett beálló vagy csak a kiválasztottaknak jut a csapadékosabb időszakban menedék? A Deák utca Helka utca kereszteződésében azóta van buszmegálló amióta Füreden van tömegközlekedés. Viszont azóta sincs fedett buszmegálló. A másik a Petőfi utca Deák Ferenc utca sarkától induló járda 6 méter után megszűnik, és vagy 40 méteren nincs is. Ezért ezen az oldalon a centrum felé csak a főúton, gyalogolva lehet megközelíteni a távolsági buszmegállót. A probléma nem új dolog. Legalább 50 éves. Amióta a 71-es főutat kiszélesítették. Itt lesz e valamikor járdaépítés? Tisztelettel Én.

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Megtisztel a kérdéseivel , de ezekre nem tudok válaszolni, mert nem társaságunk feladatát képezik.

  2. sétáló írta

   Ha a Deák utca jelzett helyére fedett buszmegállót építenének, akkor hol menne a gyalogos? Mivel ott a megálló a keskeny járda mellett van.

 44. Zoltán írta

  Örömmel olvastam a növekvő érdeklődést Balatonfüred iránt. Annak azonban nem örültem, amit Somogyi úr javasolt, hogy növekvő szolgáltatási díjakkal kell kiszorítani a kevesebb pénzű vendégeket a városból (szolgáltatások, parkolás díjemelése). Méltatlan lenne Füredhez az a törekvés, hogy csak a pénzes nyaralókat várja szívesen. (Talán a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények számának csökkentéséről is lehetne gondolkodni.)
  Az sem nagyon tetszik, hogy a nyaralótulajdonosokat nem tekintik füredi polgárnak, ha nem helybeli lakósok ( csak adófizetőnek), hiszen minden kedvezménytől elzáják őket. Pl. korábban kedvezményt kaptak a Kisfaludy strand használatakor, de már évek óta ezt a kedvezményt megszüntették. Lehet, hogy el kell tiltani őket a Balaton használatától is….?

  1. Zoltánnak írta

   Nem csak a kevesebb pénzű vendégek kiszorítása zajlik, hanem a füredi lakosoké is. Legviccesebb az volt, amikor azzal magyarázták a kempingben épülő luxus komplexum szükségességét, hogy a füredi lakosok is majd bérelhetnek vitorlást. Elképzeltem magamat, ahogy munka után lemegyek vitorlást bérelni. De a Noszlopy utcában a Kéki pataknál valahogy nem akar összejönni az a járda. Talán majd az emelt szolgáltatási díjakból…

  2. Somogyi László Probio ZRT írta

   Természetesen Balatonfüred nem csak a pénzes nyaralókat várja véleményem szerint. Azonban a város a minőségi turizmus irányába mozdult el , ez egyértelműen látszik. Szerintem a fürediek ennek előnyeit egyértelműen élvezhetik, bár a népszerűségnek árnyoldalai is vannak. Megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogyan lehetne a nyaralótulajdonosoknak is valamilyen kedvezményt biztositani.

 45. ANNA.. írta

  Gratulálok a vasárnapi futóverseny szervezéséhez és engedélyezéséhez!Közlekedésre alkalmatlan lett a Tagore sétány! A babakocsit lehetetlen volt tolni a elkerített részen kívüli területen.A ide látogató turisták is értetlenül álltak a kordonokal elkerített sétányon!Nem is értem a város miért engedélyez ilyen káoszba fulladó rendezvényt!! Szégyen ami itt volt!

  1. Annának írta

   Kedves Anna, na ezt aztán szerintem egy nap tényleg ki lehet bírni. Ez nem 4-5 napig tart, mint az idióta fesztiválok, vagy 4 hétig, mint a borhetek. És Uram bocsá’, egy nap talán lehet másfele is sétálni. A turistákat meg inkább el sem kezdem.

 46. Dénes 43 írta

  Tisztelt Városvezetés ill. Probio ZRt. Nagyon szépen rendbe rakták a Siskei (Papsokai) református temetőt, de erről semmilyen hivatalos tájékoztatás nem volt. A Balatonfüredi Napló legfrissebb számában egy olvasói levél hívja fel rá a figyelmet, semmi más. Kérdezném, hogy a temető ill. a környék további felújítása várható-e?

 47. Remélemmárnemsokáigfüredi írta

  Szépjóhajnalt! Aludnék, pihennék vagy mi, de ugyebár lehetetlen. Kérdezném az illetékesektől mi van ezzel a sokat emlegetett csendrendelettel, bömből a moslék zaj a lakótelep egyik közeli ők úgy nevezik szórakozóhelyéről, a hatóság semmit nem tesz. Csak füredi polgárokra vonatkozik? Jah nem hiszem! Jelen időszakban 24:00ig lehetett volna szabadtéri zajt kelteni az igen okos önkormányzati rendelet szerint egyéb időszakba 2:00ig akkor?

  1. Csendet írta

   Engem is érdekelne, volt bárki akit megbüntettek a késő esti / vasárnapi flex-fűnyíró-zene trió valamelyik tagjáért? Olyan magabiztosan mennek a gépek, szól a zene, nem látom a konzekvenciát.

  2. Csendet-nek írta

   Kedves Hozzászóló, igen, ehhez írtam, hogy ez a csendrendelet kb. olyan, mint a „húúúúúúúúúúúúúúú, nem lehet petárdázni, mert húúúúúúúúúúúúúúúú, de nagyon büntetjük”, aztán csak a mi utcánkban több százezer forintot lehetne összegyűjteni. Csak nyilván egy illetékes sem megy ki ilyenkor a helyszínre, mert nem akarja a saját testi épségét kockáztatni. Lehet, hogy a moderátor szerint talán túlfogalmaztam az igazságot, amikor első nekifutásra azt írtam, hogy ez olyan, mint amikor … van csinálva a szájból. Most megpróbálom „…”-tal, hátha így átmegy a szűrőn – még úgy is, hogy „…” nélkül képviseli csak igazán a valóságot.

  3. Utazó írta

   Az eredeti egy napból 2 nap lett + a 73-as lezárása szombaton abnormális gondolat volt. Jók ezek a versenyek (a szervezőknek anyagilag), de talán kevésbé frekventált helyen nem okoznának bosszúságot. Pld. Fenékpusztán.

 48. Közvilágítás Árokszőlő út írta

  Évek óta többször is jeleztük itt is többen. Nincs közvilágítás az Árokszőlő úton. Belterület és ugyanúgy fizetjük az adókat, mint más utcában lakók. Ki tud ennek az ügynek az előremozdításában segíteni? Ki az illetékes ilyen kérdésekben?

 49. Pacsirta írta

  Az augusztus 10-i vihar óta nincs közvilágítás az utcánkban (Pacsirta)…egy kicsit fel kellene pörgetni a dolgokat!

 50. sétáló írta

  Az arácsi Hősök terén a Szent Benedek előtti parkolóban nyár eleje óta pihentetnek egy autót. Nem hiányzik senkinek? Közteresek?