Oldal kiválasztása

Szerző: | 2018-01-07.

Cézanne a modern képzőművészet történetének egyik legjelentősebb alakja. Tekintélyes életműve a 20. század művészeire és különböző irányzataira rendkívüli hatást gyakorolt. Geskó Judit művészettörténész a francia zseniről alkotott képet árnyalta tovább kutatómunkájával.

Paul Cezanne posztimpresszionista francia festő -nem tévedés, nevét helyesen már ékezet nélkül írjuk- egyik elismert kutatója Geskó Judit művészettörténész, aki 2012-ben világhírű kiállítást szervezett Cezanne műveiből Budapesten a Szépművészeti Múzeumban. Olyannyira sikeres volt az akkori tárlat, hogy Geskó Juditot beválasztották a Cezanne Társaságba, aminek a művész leszármozottai és pár kutató csak a tagja.

A művészettörténész tisztázott egy-két tévedést a francia alkotó zseni kapcsán, megválaszolt már festményekkel kapcsolatos kérdéseket, de 2020-ban újabb Cezanne kiállításra készül.

Balatonfüreden a Vaszary Galériában Topor Tünde, az Art Magazin főszerkesztője kérdezte Geskó Juditot, aki mellesleg a Vaszary Galéria művészeti tanácsadója is. A beszélgetést a Füred tévé rögzítette.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004