Megállapodás a Petőfi Irodalmi Múzeummal

A Petőfi Irodalmi Múzeummal (PIM) együttműködési megállapodást kötött a város. A kapcsolat régi és tartalmas, hiszen a kulturális intézet rendezte be az országszerte népszerű Jókai Emlékházat, közreműködésével több, jelentős kiállítás volt látható már a városban, de füredi irodalmi és kulturális eseményeknek is helyet adott az intézet. A kulturális kapcsolat újabb lendületet kaphat.

Az önkormányzat és Petőfi Irodalmi Múzeum közötti megállapodást a Balatoni nyár című írófényképekből álló kiállítás megnyitóján, a Vaszary Galériában írta alá Bóka István polgármester és Demeter Szilárd a múzeum igazgatója. Az apropó nem véletlen, a magyar írók balatoni nyaralását bemutató tárlatot a PIM rendezte.

– Keressük a kapcsolatokat, az együttgondolkodás lehetőségeit, igyekszünk minél nyitottabb intézményként dolgozni. Balatonfüreddel azonban különleges kapcsolatunk volt eddig is, nincs még egy ilyen település az országban, amellyel ilyen szoros és szerteágazó együttműködésünk lenne. Az a jellemző, hogy az irodalmi emlékházak gondozása miatt tartjuk a kapcsolatot az egyes településekkel, de Füreden erről sokkal többről van szó. Tovább folytatjuk a közös munkát, biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben több irodalmi eseményt valósítunk majd meg – válaszolta kérdésünkre Demeter Szilárd.

A múzeum igazgatójával készített cikkünk a város kulturális honlapján olvasható.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.