Jókai-bableves főzőverseny ezúttal otthon

A koronavírus járvány miatt idén ugyan a hagyományos helyszínen, a Koloska-völgyben nem rendezik meg a Jókai-bableves főzőversenyt, de a népszerű program szervezői felhívást tettek közzé: Jókai költözzön be otthonainkba, főzzük meg otthon a Jókai-bablevest!

Idén 18. alkalommal rendezték volna meg a Jókai Napok elmaradhatatlan gasztronómiai eseményét, a városhoz több szállal kötődő nagy klasszikus íróról elnevezett bableves főzőversenyt. A Koloska völgyben a koronavírus terjedése ellen hozott korlátozó intézkedések miatt nem tartható meg a rendezvény, de a saját otthonában bárki megfőzheti a Jókai bablevest, sőt meg is mérettetheti azt.

A Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. várja az egy háztartásban élő családok jelentkezését, akik vállalják, hogy választanak maguknak egy kreatív csapatnevet – amely utal Jókaira vagy a főzésre –, majd az előre meghirdetett időpontban, tehát április 25-én, 13 órára otthonaikban megfőzik a Jókai-bablevest.

A versenyre, csapatnévvel  az aracsinephaz@upcmail.hu e-mail címen lehet regisztrálni.

A főzés folyamatát 4-5 fotóval kell dokumentálni, a szervezők jellemzést is várnak az elkészült levesről. (Mindezt a Balatonfüred Kultúra facebook oldalra kell feltölteni, április 25-én, 14 óráig.) Előny, ha az ételleírás reformkori szófordulatokat is tartalmaz. Ha akad a házban egy főkötő vagy rokolya, annak viselése pluszpontokat érhet.

A fotók és a leírás alapján értékelik majd az elkészült leveseket. A legötletesebb csapatnevet, a legjobb ételleírást illetve a legjobb ételfotót díjazzák. Most tehát elsősorban a küllem és az izgalmas recept számít majd.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.