Készül az új szabadidőpark

Másfél hektáros területen zajlik parkosítás a Szivárvány utca mögött. Az eddig elhanyagoltan álló terület rendezése a lakótelepen élők egy régi problémáját orvosolja, végre lesz egy kikapcsolódási, sportolási lehetőséget nyújtó park a városrészben.

Mint arról korábban már hírt adtunk, egy uniós pályázati támogatás részeként 177 millió forintból rendezi az önkormányzat a Szivárvány utca és a kerékpárút közötti parkot, a cél egyértelmű: kulturált környezetben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a városrész lakói számára.
– A lakótelepen élők egyik akut problémája már évek óta, hogy a tinédzsereknek nincs semmilyen szabadidős tevékenységre lehetőségük. Most ez megoldódhat, az igényekhez igazodva, a park több egymástól eltérő funkcióra is használható lesz – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére korábban Pálffy Károlyné, helyi önkormányzati képviselő.

A kerékpárút mellett sport- és fitneszeszközök kapnak majd helyet, beljebb egy füves tollaslabda pályát is kialakítanak. Lesz ping-pong asztal, gyermek kötélpálya, baba-mama hinta és egy játszóvár, az eszközök aktív kikapcsolódást biztosítanak majd az ide látogatóknak. Több pihenő, árnyas liget-részt alakítanak ki, mindegyikben padokat helyeznek el, lesz ivókút is.
A szabadidőpark várhatóan nyár elejére elkészül.

A Füred TV videója a munkálatokról:

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.