Oldal kiválasztása

Szerző: | 2015-01-12.

A TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0053 azonosító számú pályázat keretében Balatonfüred Város Önkormányzata mint főpályázó és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ mint konzorciumi tag egy természettudományos laboratórium kialakítását valósította meg a Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolában. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 305 988 283 forint.

„Természettudományos közoktatási laboratórium kialakítása a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolában” című projektnek köszönhetően a város és vonzáskörzetében megújult, valamint költséghatékonyabbá vált a közoktatási rendszer, javult a nevelés-oktatás minősége.

A fejlesztés a központi laboratórium kialakításán túl érintette az intézmény néhány tantermének átalakítását, valamint felújítását is. A kialakított modern technológiával felszerelt korszerű oktató és kutatólabor a tanárok, illetve a tanulók számára magas szintű természettudományos szemléltetést tesz lehetővé, segítve a tananyag könnyebb elsajátítását. A tanulók képzése színesebbé vált, érdeklődésük növekedett, így fejlődik a természettudományos szemléletük, támogatva ezzel a program egyik hosszú távú speciális célkitűzését, a természettudományos pályák népszerűsítését.

A pályázati program szerves részét képezte a befogadó intézmény és a bevont partnerintézmények pedagógusainak módszertani képzése is. A projekt megvalósításában a város vonzáskörzetéhez tartozó 12 általános iskola is részt vett, így a laboratórium kialakítása ezekben az intézményekben is támogatta a módszertani fejlesztést. A programhoz csatlakozó intézményekből összesen 22 tanár vett részt a módszertani továbbképzéseken, az ő vezetésükkel a partnerintézmények diákjai is használhatták a biztonságosan kialakított oktató és kutató laboratóriumot. A Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolába járó valamennyi diák használja a modern laboratóriumot. A beruházás nagymértékben támogatta a város azon elképzelését és törekvését, hogy a városban és a térségben működő oktatási intézmények közös programokban vegyenek részt, tapasztalataikat, tudásukat megosszák egymással, erősödjenek kapcsolatteremtő, együttműködő, hálózatképző készségeik. A pályázó szervezet ennek támogatása érdekében nyílt órákat és szakmai műhelykonferenciákat szervezett a már együttműködő és a később csatlakozó oktatási intézmények képviselőinek is.

A programhoz tartozó kísérletek videón.
Tudósítás a laboratórium átadásáról.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004