Balatonfüred új kulturális negyedének kialakítása – II. ütem

Megvalósulás helyszíne: Huray parkoló, Huray utca.

A projekt átfogó célja Balatonfüred új kulturális negyedének kialakítása, szinergiában a már megvalósult, illetve megvalósulás alatt álló települési fejlesztésekkel. A projekt célja a besétálható rehumanizált városi tér kiterjesztése, egy a Balatonra merőleges forgalom csillapított közlekedési tengely megteremtése és a világörökségi városrész alulhasznosított területeinek minőségi fejlesztése.
A fejlesztés megfelelő környezetbe „ágyazza” a GINOP 7.1.9-es pályázat révén kialakítandó multifunkciós rendezvényteret, csökkenti a turisztikai forgalom koncentrációját és erősíti Balatonfüred prémium települési környezetét, ezen keresztül városmárkáját is.

A tervezett multifunkciós rendezvényközpont alatt létesülő mélygarázs

Huray utcai helyszín, V4 Konferencia Központ és 285 férőhelyes mélygarázs

A tervezési terület Balatonfüred központjában a 71-es főút és a Huray István utca között helyezkedik el. A határoló két utca között változó mértékű 6-8 m szintkülönbség van. A közel 16 400 m2 alapterületű két telken kell elhelyezni a bruttó 4 500 m2-es Konferencia Központot (KK) és a 285 férőhelyes mélygarázst.

A mélygarázs részben közcélú nyilvános parkolóként, részben a KK OTÉK szerint számított parkolóhelyeinek elhelyezésére szolgál, ezért annak gyalogos kijáratait – a tűzvédelmi/menekítési előírásokat is figyelembe véve – úgy helyezzük el, hogy mind a közterületi kapcsolat, mind a KK-val közvetlen belső kapcsolat is biztosítva legyen. A garázs belső kialakításánál is figyelembe vettük a kettős használatot. A garázs ki-, és bejáratát a 71-es főút felől kell megoldani úgy, hogy a mindkét irányú be-, és kihajtás biztosítható legyen, ezért a tervezési program kiterjed az ehhez szükséges út-, és közlekedéstervezési, valamint közműtervezési munkákra is, beleértve a Jókai utcai csomópont körforgalmi átalakításának tervezését és a 71-es főút Jókai utca és Zákonyi Ferenc utca közötti szakaszának – a mélygarázs kiszolgálását biztosító – átépítésének tervezési munkáit is.

A projekt várható befejezési határideje 2023 nyara.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.