Oldal kiválasztása

Balatonfüred: a közösségi közlekedés lebonyolító Fürdő utca felújítása, illetve iparterületi gyűjtőút építése projekt – Sajtóközlemény

Szerző: | 2011-03-16.

Balatonfüred Város Önkormányzata 2007 augusztusában pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúli Regionális Operatív Programja keretében meghirdetett, KDOP-2007-4.2.1/B kódszámú, „Belterületi utak fejlesztése” pályázati kiírásra, „Balatonfüred: a közösségi közlekedést lebonyolító Fürdő utca felújítása, illetve iparterületi gyűjtőút építése” címmel.

A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 2007. decemberében arról értesítette az önkormányzatot, hogy a projektet 250.000.000,- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélték. A beruházás így az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhat meg. A projekt teljes költségvetése 357.150.000,- Ft, amelyből az önkormányzat 107.150.000,- Ft önrész biztosítását vállalta.

A projekt keretében megtörténik Balatonfüred belterületének nyugati részén lévő Fürdő utca egy szakaszának burkolat megerősítése, illetve egy szakaszon teljes burkolat-cseréje, létesül egy új körforgalmi csomópont a Fürdő utca – Köztársaság utca kereszteződésében, valamint megépül egy új, ipari-gazdasági területet feltáró 913 m hosszú gyűjtőút a Fürdő utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között.

A fejlesztés célja: a 71. sz. főút, a 7303 és 7304 sz. állami bekötőutak forgalom-mentesítése, valamint a Fürdő utca mentén jelenleg már létező és az új útvonal mentén fejlesztésre javasolt iparterület megközelítésének javítása, az elérési idő csökkentése.

A támogatási szerződést az elsők között kötöttük meg 2008. április 9-én Székesfehérváron. Ez alkalomból a KDRFT elnöke és a KDRFÜ ügyvezető igazgatója által aláírt emléklapot kapott az önkormányzat.

Az önkormányzat a kivitelezési munkákra nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, melynek eredményeként a Magyar Aszfalt Kft-vel kötött vállalkozási szerződést.  A kivitelezés befejezési határideje: 2008. október 31.

Jelen fejlesztés annak a céltudatos tervezésnek a részét képezi, amely a város adottságaira és lehetőségeire épülő versenyképes és a folyamatosságot biztosító önkormányzati munkát segíti. Az önkormányzat hosszú távú, stratégiai célja a fejlesztés megvalósításával a gazdasági élet fellendítése, a munkahelyteremtés, a város eltartó-képességének erősítése, s ezáltal az egész régió gazdasági fejlődéséhez való hozzájárulás.

dr. Bóka István
polgármester

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004