Oldal kiválasztása

Balatonfüredi Szakorvosi Rendelőintézet akadálymentesítése

Szerző: | 2011-03-16.

Sajtóközlemény

Balatonfüred Város Önkormányzata 2007. szeptember 14-én pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúli Operatív Programja keretében meghirdetett KDOP-5.3.2-2007-0061 kódszámú felhívásra „Balatonfüredi Szakorvosi Rendelőintézet Akadálymentesítése”címmel.

2008. április 7-én a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht (továbbiakban Váti Kht) arról értesítette Balatonfüred Város Önkormányzatát, hogy a benyújtott pályázatot 11.116.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A pályázat így az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhat meg. A projekt teljes költségvetése 12. 516. 000 Ft, amelyből a támogatás mértéke 88,81%, Balatonfüred Város Önkormányzata 1.400.000 Ft önrész biztosítását vállalta.

A támogatási szerződés 2008. június 16-án került aláírásra az NFÜ képviseletében eljáró Váti Kht, mint közreműködő szervezet és városunk, mint kedvezményezett között.

A Városi Szakorvosi Rendelőintézet 1975-ben került átadásra. Az elmúlt években megtörtént a rendelőintézet belső felújítása, valamint a Többcélú Kistérségi Társulás Orvosi Ügyeletének kialakítása. A rekonstrukció több ütemben valósult meg. Ennek utolsó eleme a 2007-ben elkészült tervek alapján most lebonyolításra kerülő teljes akadálymentesítés.

A rendelőintézet Balatonfüred központi részén, a Csárda utcában fekszik, önálló gazdasági udvarral, parkolóval. Földszint, illetve földszint+kétszintes, lapos tetős épület, három oldalról gyalogosan megközelíthető. A projekt keretében cél: a teljes épület akadálymentesítése, hogy minden funkciója megközelíthető, és használható legyen a fogyatékkal élők számára is. A mozgáskorlátozottak érdekében történő akadálymentesítés szempontjából lényeges, hogy az összes szakorvosi és egyéb ellátás elérhető legyen.

A projekt eredményeképpen a felvonó cseréje, a bejárat akadály-, a lépcsők akadály- és csúszásmentesítése, mozgássérült parkolók felfestése, indukciós hurok, külső és belső tájékoztató táblák kihelyezése történik meg.
A kivitelezés végére elkészül számszerűsítve: 1db felvonó, 60 db lépcsőfok, 102 m korlát, 36 m2 rámpa, 47 db tábla, 1 db indukciós hurok, és 3db parkoló.

A 4 akadálymentes bejárat, a felvonó és a lépcsők akadálymentesítése a fogyatékkal élők mellett, mindenki számára kényelmes használatot biztosít majd a jövőben.

A projektet 2008. szeptember 01-vel megkezdte az Önkormányzat, és megindította a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, amelynek eredményekképpen a nyertessel történő vállalkozási szerződés megkötése 2008. november végére várható.

A fejlesztés annak a céltudatos tervezésnek a részét képezi, amely a város adottságaira és lehetőségeire épülő, versenyképes és folyamatosságot biztosító önkormányzati munkát segíti. A fejlesztés megvalósulásával hosszútávra válik lehetővé Balatonfüred és kistérsége lakói számára az egyenlő esélyű hozzáférés az egészségügyi alap és szakellátáshoz.

dr. Bóka István
polgármester

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart