Jön a nemzetközi zsűri!

A hónap utolsó napján járja körbe Füredet az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) környezetszépítő verseny zsűrije. A város Paloznakkal együtt az egész országot képviseli a nemzetközi megmérettetésben. Felpörögtek a városi beruházások, több park és utca megújult.

 

A látogatással egy időben rendezik meg a Virágos Balatonfüredért verseny díjátadó ünnepségét is, június 30-án, 10 órakor a Nagy Imre park – Vasút utca csomópontnál lesz a rendezvény.

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében tucatnyi nemzet és mintegy huszonötezer település vesz részt. Füred hónapok óta készül a megmérettetésre, számos beruházás jelenleg is zajlik a városban, több park és utca fejlesztése azonban már befejeződött.
A 12 fős, négy különböző nemzet szakmai képviselőiből álló zsűri június 30-án egy előre meghatározott útvonal alapján tekinti majd meg a várost. A polgármesteri hivataltól indulva egyebek mellett megnézik a Kovászna parkot, a Koloska völgyet, az Arácsi Népházat, a Vitorlás-teret, a Kiserdőt, a Tagore sétányt és az Esterházy strandot. Ellátogatnak az Eötvös iskolába és a Jókai Múzeumba, és a Vaszary Villába.

A 8.30 – 16.30-ig tartó szemlén szigorú kritériumok alapján pontozzák majd Füredet, az általános benyomások mellett többek között nézik a virágtartókban, virágágyakban lévő egynyári növényeket, a közterületek állandó növényzetének minőségét, mennyiségét és fajtagazdagságát, a parkok, játszóterek rendezettségét. Figyelembe veszik a tájépítészetet, a hulladékgazdálkodást, a város infrastruktúráját, vonzerejét, a turizmus és a szabadidő kapcsolatát, de vizsgálják a korosztályonkénti környezettudatos oktatás milyenségét, és azt, hogy a lakosság illetve az intézmények milyen mértékben vesz részt a város szépítésében.

A verseny jelenleg javában tart. Balatonfüred után Olaszországba illetve Ausztriába utazik majd a bíráló grémium, ennek ellenére a város bejárása után a zsűri ismerteti a benyomásait, amelyről hírt adunk majd a honlapon.

További részletek a videóban.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.