Oldal kiválasztása

Negyedmillióan fürdőztek

Szerző: | 2011-09-20.

260 ezren fürödtek a szezonban a város strandjain, ezzel Füred leglátogatottabb intézményeinek számítanak. A helyenként zord időjárás ellenére tavalyhoz képest a forgalom és a bevétel is nőtt a fürdőkben. Az Esterházyn az élményfürdő volt a sláger, a Kisfaludy pedig egyre népszerűbb a fürediek körében.

 

Az Esterházy strand 117 ezer, a Kisfaludy 140 ezer látogatót fogadott az idei szezonban, ezzel összességében tavalyhoz képest 3 százalékkal nőt a forgalom. Annak ellenére, hogy csupán inflációt követő áremelés volt a strandokon, csak a felújított Kisfaludyn 15 százalékkal nőtt a bevétel az elmúlt évhez képest. A maga 4,5 hektáros területével az egész Balaton part egyik legnagyobb fürdőjének számító Kisfaludy egyre népszerűbb a fürediek körében: míg két éve alig 700 darab kedvezményes, helyi lakosnak járó bérletet értékesítettek a strandon, idén ebből már 1730 kelt el.

– Nagy öröm, hogy sikerült növelni a látogatók számát, ráadásul úgy, hogy júliusban volt két olyan hét, amikor annyira rossz volt az idő, hogy akár be is lehetett volna zárni a strandokat. Mindkét strandon jelentős fejlesztéseket valósítottunk meg, idén is fejlesztettünk, hiszen lidókat alakítottunk ki, a szezon vége felé jegy automatát helyeztünk üzembe az Esterházyn, ezek eredménye most már egyértelműen látszik. Az Esterházy strandon az elmúlt évhez képest közel húsz százalékkal több bevételt hozott az élményfürdő, ami nagy előrelépés, a Kisfaludy strand pedig évről évre népszerűbb a fürediek körében – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a strandokat fenntartó Probio Zrt. vezérigazgatója.

Persze tennivaló így is akad bőven. A legfontosabb megoldandó probléma a Kisfaludy strandnál történő parkolás, hiszen a nyáron több hétvégén is teljesen megtelt a jelenleg ötszáz férőhelyes parkoló, sőt a környező utcákat is ellepték az autók. Somogyi László elmondta: évek óta szorgalmazzák, hogy a Germering utca keleti oldalán lévő, részben önkormányzati tulajdonú, területtel bővíthessék a parkolót, de megoldást jelenthetne a cirkuszi sátraknak helyet biztosító nagyobb füves terület is.

– Hosszútávon mindenképpen megoldást kell találnunk a parkolási gondokra, úgy, hogy az ingyenes használat megmaradhasson. Van más feladatunk is. Mind a két strandon sajnos elindult a víz hínárosodása illetve az iszapolódás. Időszerű lenne mindkét strand medrének a kotrása, igyekszünk ezt a jövő szezonig megvalósítani. Mindez több tízmilliós költséggel jár, így ehhez mindenképpen pályázati támogatást kell szereznünk, reményeink szerint a Balaton Fejlesztési Tanácsnak lesz majd erre kerete – fogalmazott Somogyi László.

Mától egyébként mindkét strand díjmentesen látogatható, amivel már most, a várhatóan igen meleg hétvégén lehet is majd élni. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a jövő szezonig a strandok játszóterei, parkjai, sétányai is szabadon használhatók.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004