Oldal kiválasztása

Folytatódik a városfejlesztés

Szerző: | 2021-12-14.

Jelentős fejlesztések kezdődtek el idén a városban, egyebek mellett szabad partszakasz nyílik majd meg és zajlik az óváros rehabilitációja. Az önkormányzat már az újabb beruházásokra készül. A vírus-helyzet ellenére Balatonfüred népszerűsége nem csökkent, a térség leglátogatottabb települése - hangzott el az évértékelő közmeghallgatáson.

Fontos beruházások zajlanak jelenleg is a városban, köztük az egykori Brázay-strand és horgász telep fejlesztése, ahol egyhektáros területen új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város. Zajlik a felső városrész rehabilitációja, a város egyik legértékesebb épületének, az Esterházy kastélynak a rekonstrukciója és elkezdődött a Huray utcában a mélygarázs építése, amely fölé konferencia központot terveznek.

Kerékpáros központ, bíróság épül, elkezdődtek a munkálatok a Forrás Sportpark területén, az itt megvalósuló fejlesztések elsősorban a családi programokat, a szabadidő sportot szolgálják majd. Sportcsarnok, különböző sportpályák létesülnek és mintegy 800 fát ültetnek el a területen. Átadták a tudáscentrumot, folyik a Füred Kemping két ütemben történő fejlesztése.

A jövő évi fejlesztési tervek között szerepel a közösségi ház teljes megújítása, a mellette lévő kereszteződésben körforgalmat létesítenének. A lakótelep parkjainak felújítása, az óvodák korszerűsítése, a Balaton utca illetve a Bajcsy Zsilinszky utca rendezése, utóbbiban járdát, zöldsávot, parkolóhelyeket építenének ki, és földbe helyeznék a légkábeleket. Napirenden van a vásárcsarnok klimatizálása, az önkormányzati hivatal B épületében található házasságkötő terem teljes modernizálása.
A turisztikai fejlesztések között szerepel egy új strand létesítése, szabadtéri mozi létrehozása, az Esterházy strand kiszolgáló létesítményeinek felújítása- hangzott el a közösségi házban tartott közmeghallgatáson, ahol szó esett többek között még a görög falu tervezett elbontásáról, a várost átszelő 71-es úton tervezett újabb körforgalmak építéséről, illetve a helyi építési szabályzat szigorításáról is.
Bóka István polgármester a jelenlévők kérdéseire is válaszolt.

A közmeghallgatást a Füred TV rögzítette.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart