Folytatódik a városfejlesztés

Jelentős fejlesztések kezdődtek el idén a városban, egyebek mellett szabad partszakasz nyílik majd meg és zajlik az óváros rehabilitációja. Az önkormányzat már az újabb beruházásokra készül. A vírus-helyzet ellenére Balatonfüred népszerűsége nem csökkent, a térség leglátogatottabb települése - hangzott el az évértékelő közmeghallgatáson.

Fontos beruházások zajlanak jelenleg is a városban, köztük az egykori Brázay-strand és horgász telep fejlesztése, ahol egyhektáros területen új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város. Zajlik a felső városrész rehabilitációja, a város egyik legértékesebb épületének, az Esterházy kastélynak a rekonstrukciója és elkezdődött a Huray utcában a mélygarázs építése, amely fölé konferencia központot terveznek.

Kerékpáros központ, bíróság épül, elkezdődtek a munkálatok a Forrás Sportpark területén, az itt megvalósuló fejlesztések elsősorban a családi programokat, a szabadidő sportot szolgálják majd. Sportcsarnok, különböző sportpályák létesülnek és mintegy 800 fát ültetnek el a területen. Átadták a tudáscentrumot, folyik a Füred Kemping két ütemben történő fejlesztése.

A jövő évi fejlesztési tervek között szerepel a közösségi ház teljes megújítása, a mellette lévő kereszteződésben körforgalmat létesítenének. A lakótelep parkjainak felújítása, az óvodák korszerűsítése, a Balaton utca illetve a Bajcsy Zsilinszky utca rendezése, utóbbiban járdát, zöldsávot, parkolóhelyeket építenének ki, és földbe helyeznék a légkábeleket. Napirenden van a vásárcsarnok klimatizálása, az önkormányzati hivatal B épületében található házasságkötő terem teljes modernizálása.
A turisztikai fejlesztések között szerepel egy új strand létesítése, szabadtéri mozi létrehozása, az Esterházy strand kiszolgáló létesítményeinek felújítása- hangzott el a közösségi házban tartott közmeghallgatáson, ahol szó esett többek között még a görög falu tervezett elbontásáról, a várost átszelő 71-es úton tervezett újabb körforgalmak építéséről, illetve a helyi építési szabályzat szigorításáról is.
Bóka István polgármester a jelenlévők kérdéseire is válaszolt.

A közmeghallgatást a Füred TV rögzítette.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.