Oldal kiválasztása

Anna Fesztivál újdonságokkal

Szerző: | 2023-05-23.

A Magyar Állami Operaház műsorai, éjszakai szerenádok, prímások gálakoncertje, hangulatos szívkeringő és az elmaradhatatlan szívhalászat – íme, az Anna Fesztivál kínálata. A július 24-30. között zajló, ezúttal a múltba visszarepítő fesztivál újra élettel tölti meg a várost. A kávéházakban és a Tagore sétányon cigányzenészek muzsikálnak majd, a legjobb prímások zenélnek és világhírű operák részletei csendülnek fel.

Az egész hét az Anna-bál jegyében zajlik majd a városban. Napközben kávéházi cigányzenészek muzsikálnak a füredi vendéglátóhelyeken és a parton, a közönség ki is választhatja közülük a számára legkedvesebbet.

Július 25-én máris egy újdonság várja az érdeklődőket. A Blaha utcában vonószenekarok adnak szerenádot az idei Anna-bálba készülő balatonfüredi 18 éves lányoknak, akik az utcára nyíló teraszon állva hallgatják majd a muzsikusokat. Az érdeklődők pedig a zene leple alatt szemügyre vehetik az elsőbálozókat.
Lesz szívhalászat, Krúdy Gyula novellája elevenedik meg újra, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják ki lesz a báli táncpartnerük. A szívhalászat romantikája ezúttal a parton is folytatódik, Kéri Kitty celebrálásával kis csónakokkal, lampionokkal hívják újra életre Krúdy klasszikus történetét.

A Gyógy téren felállított nagyszínpadon az elmúlt évek prímásversenyeinek legjobb zenészei adnak koncertet. Itt lesz július 27-én és 28-án a hagyományos Operagála is, világhírű darabokból csendülnek fel részletek a Magyar Állami Operaház művészei jóvoltából.

Az Anna-bál hagyományos báli menete ezúttal is a Vaszary Villa kertjéből, a Blaha Lujza utcán keresztül az Anna Grand Hotelig vezet majd. 2025-ben ünnepli kétszázadik évfordulóját az Anna-bál, ennek apropóján, felvezetve a bicentenáriumot, a szervezők már ebben az évben időutazásra invitálják az érdeklődőket. Három kisebb történet elevenedik majd meg a báli menet útvonalán, amelyek más-más kort villantanak fel. A közönség egy-egy jelenetet láthat színészek, táncosok közreműködésével. Ízelítőt kaphatunk az ötvenes-hatvanas évek báli hangulatából, megidézik a bál 19. századi romantikusabb pillanatait illetve a békebeli húszas éveket.

A báli helyszín a Gyógy téren felállított 150 férőhelyes pavilonnal bővül, így több mint hatszáz vendég lehet jelen 198. Anna-bálon, amelynek estéjén az Anna-báli szépek díszes fogatain lehet sétakocsikázni Balatonfüred belvárosában.

A július 24-30. között zajló Anna Fesztivál programjai itt.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004